TATLIOĞLU: SÜRÜKLENEREK YÖNETİLEN BİR TÜRKİYE OLAMAZ

TATLIOĞLU: SÜRÜKLENEREK YÖNETİLEN BİR TÜRKİYE OLAMAZ

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla gündemdeki konular hakkında parti görüşlerini paylaştı.

Ekonomik savrulmanın derinleştiğini ve devam ettiğini belirten Tatlıoğlu açıklamasında şunları söyledi:

“Merkez Bankası Başkanı değişimi adeta Türk ekonomisine bir suikast etkisi yapmıştır. Türkiye’nin itibarı tahrip edilmiştir. Bunun yansımalarını görüyoruz. Faizlerin yüzde 19’a çıktığı Kasam Mart döneminde Türkiye’ye yaklaşık 16 milyar dolar yabancı girişi olmuş ama 22-23 Mart’ta 6,5 milyar dolarlık bir çıkış olmuştur. Bu sorumsuz devlet yönetme yapısından kaynaklanmaktadır.

Bizim gibi ekonomilerde temel sorun öngörülebilirliktir, bu güvenle alakalıdır. Sürüklenerek yönetilen bir Türkiye olamaz, buradan bir çıkış yapmamız gerekir. Bütün Türkiye Merkez Bankası’nın yeni başkanından 128 milyar dolarlık döviz rezervi ile ilgili kamuoyu ile bir paylaşım beklemektedir. 128 milyar döviz rezervinin kamuoyu ile paylaşılması zaten Merkez Bankası’nın yapması gereken birşeydir o nedenle yazılı olarak görüşlerini paylaşan yeni Merkez Bankası Başkanından kamuoyunun beklediği bu 128 milyar dolarlık döviz rezervini paylaşmasıdır.

ERDOĞAN’DAN EN AZINDAN BİR SOĞUK DURUŞ BEKLERDİK

Devam eden bir başka konu ise, Doğu Türkistan’daki mezalimdir. Geçen hafta yapılan Çin Dışişleri Bakanı Erdoğan görüşmesi bu açıdan manidardır. Hele ortada kanka el tokalaşması gerçekten Doğu Türkistan’daki soydaşlarımızı, dindaşlarımızı ve bütün buna hassasiyet gösteren Müslüman alemi üzmüştür. Burada tabii ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’dan en azından bir soğuk duruş ve en azından bununla ilgili kamuoyu önünde bir paylaşım beklerdik. Bu nedenle içimizdeki sızının şiddeti artmıştır. Kardeş kanı üzerinden pazarlık olmaz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizden ortak bildiri talebimize cevap gelmemiştir. Bunu tekrarlıyoruz ve TBMM’deki partilerimizden bilhassa Ak Parti ve MHP’den bildiri konusunda adım atmaları konusunda beklentimiz devam etmektedir.

UYUŞTURUCU KONUSUNDA DEVLET KADEMESİNDE CİDDİ TEDBİRLER ALMALIYIZ

Türkiye’de uyuşturucu ve bağımlılık süratle artmaktadır. Yüzde 600’lük bir artış söz konusudur. Araştırmalar İstanbul’un bile yakınında dünyanın uyuşturucu ve bağımlılıkta zirve şehirlerinden birisi olma ihtimalini yüksek görüyor. Ekonomik bunalım gençlerin özellikle mutsuzluğu, işsizliği, ifade özgürleri konusundaki atmosferin daralması, özgürlük alanlarının daralması, mültecilerle beraber ortaya çıkan sorunlar Türkiye’de sosyoekonomik bir krize dönmektedir. Özellikle 15-24 yaş arasındaki 13 milyon gencimiz çok ciddi tehdit altındadır. Yarına çok daha büyük sorunlarla uyanmamak için bu konuda devlet kademesinde, siyaset kademesinde ve toplum kademesinde çok ciddi tedbirler almamız, çözümlemeler bulmamız gerekmektedir.

MİLLETİN İRADESİNDEN DAHA BÜYÜK BİR İRADE YOKTUR

Bir başka konu ise yeni vesayet sistemidir. Bir Kaymakam’ın insanımıza maraba davranışı, Bakanların parlamenterlere nobran davranışının bir yansımasıdır. Türkiye’de 28 Şubat’ın çok üzerinde yeni bir vesayet anlayışı vardır. Atanmışların seçilmişler üzerinde bir tahakkümü söz konusudur. Saray ve etrafındaki davranış tarzı milleti azarlar ve maraba muamelesi yapar duruma gelmiştir. Türkiye bu vesayet sistemini kabul edemez. Tümüyle reddediyoruz milletin iradesinden daha büyük bir irade yok, Millet Meclisinden daha büyük bir irade yok ve insanımızdan daha kıymetli bir varlığımız yoktur.”

 



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli