TC ve Türk Bayrağı Tepkisi Büyüyor

TC ve Türk Bayrağı Tepkisi Büyüyor

AKP`nin resmî kurumların isimlerinden T.C.`yi kaldırması Sosyal medyada tepkilerle büyüyor. Sosyal medya kullanıcıları tarafından isimlerin önüne TC yazılarak sayfalarda Türkiye Cumhuriyetinin Bağımsız ve bütünlüğünü anlatan yazılar yer alıyor.

 Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, kendine bağlı sağlık kurumlarının tabelalarında değişikliğe gitmişti. Yapılan değişiklikle birlikte sağlık kuruluşlarının tabelalarında Türkiye Cumhuriyeti`nin kısaltması olan "T.C." ibaresinin kaldırılmasına ciddi tepkiler veriliyor. 


Bu karara karşı düşüncede olan sosyal medya kullanıcıları Facebook`ta TC adında bir sayfa oluşturarak tepkilerini dile getirmek istediler. Sayfada kullanıcıların isimlerinin başına "TC" ibaresini koymaları istendi. Bu örgütlenmeye olumlu yaklaşan bir çok kullanıcı isminin başına "TC" ibaresini koydu.

Türk Bayrağı Asın Çağrısı

Türkiye Kamu-Sen, MHP, Ülkü Ocakları ve birçok sivil toplum örgütünün destek vereceği 81 ilde bayrak asma kampanyası başlatıldı. Konu ile ilgili olarak basın toplantısı düzenleyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, akan kanın durması gerektiğine dikkat çekti. Ancak sürecin çarpıtıldığını savunan Genel Başkan İsmail Koncuk, yurt çapında Türkiye Kamu-Sen olarak bayrak asma kampanyası başlattıklarını dile getirdi.

Koncuk, vatandaşlardan 1 Nisan’dan 20 Nisan’a kadar evlerine Türk bayrağı asmalarını istedi.

Koncuk, şöyle konuştu: “İmralı süreci adı altında yaşananlar ihanettir. Millete çözüm diye yutturulmaya çalışıyor. O nedenle şehitlerimizi anmak, Anadolu coğrafyasının nasıl vatan yapıldığının maliyetinin neler olduğunu bildiğimizi ifade etmek, yaşanan bu ihanet sürecini protesto etmek amacı ile 1 Nisan itibari ile tüm kuruluşların da dahil olacağı ‘bayrak as’ kampanyası başlattık. Tüm vatandaşlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve milli hassasiyeti olanlar, bu süreci ihanet olarak görenler, şehitlerimize sahip çıkmak isteyenleri 1-20 Nisan tarihleri arasında bayrak as kampanyasına davet ediyorum.”

Haber: beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı