Tebessüm şehri Pursaklar`da Hak Sahiplerine Büyük Oyun

Tebessüm şehri Pursaklar`da Hak Sahiplerine Büyük Oyun

Hastane Arazisi mağduru Ak Partili Belediye Başkanı Selçuk Çetin`e " Hakkımı helal etmiyorum" dedi

Hastane Arazisi Mağdurlarından Mehmet Şanlıcan yaptığı açıklamada; İmar plan tadilat çalışmaları yüzünden yaklaşık 10 yıldır kapalı olan imar yüzünden arsalarımıza bir çivi dahi çakamadık. Şimdide seçim malzemesi yapmak için Hastane yapacağız diye arsalarımızı değeri düşük yerlere kaydıran, ailemin ve çocuklarımın geleceği ile oynayan “SELÇUK ÇETİN’E HAKKIMI HELAL ETMİYORUM” dedi.

 

Pursaklar’da yaklaşık 10 yıldır yaşanan İmar sıkıntısı arsa sahiplerinin arazilerinin mağdur olması ile seçim öncesi hastane vaadi ile birleşince kabusa döndü. Yüzlerce hak sahibinin arazinin yerlerinin kaydırılması ile arsa değerleri düşen hak sahipleri Ak parti Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk çetine isyan ettiler. 

2011 yılında ortaya çıkan arsa kaydırılmaları yüzünden 356 kişi arsaları değeri düşük yerlere kaydırıldığı için mağdur olmuştu. Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla arsalar eski yerlerine gönderilmek kaydı ile sorun bir nebze çözülmüştü. Pursaklar Belediyesi bu alışkanlığını hala sürdürdüğünden dolayı Hastane yapmak için vatandaşların arsalarını değerinden çok daha düşük yerlere kaydırarak yeni mağdurlar oluşturdu.

Hastane Arazisi Mağduru olan Mehmet Şanlıcan yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

SELÇUK ÇETİN HASTANEYİ SEÇİM MALZEMESİ OLARAK KULLANIYOR

Belediye Başkanı Selçuk Çetin 2009 yılından bugüne kadar Hastane yapacağız diyerek insanları oyalamaktadır diyen Şanlıcan ; " Hastaneyi seçim malzemesi olarak kullanmaktadır. Onların tek yaptığı belli kişilerin belediye başkanı olmak, ayrımcılık yapmak ve insanları mağdur etmek" dedi. 

 

10 yıldır imar tadilatı yüzünden ailemizin ve çocuklarımızın geleceği olan yerlerimizi kullanamıyoruz diyen Şanlıcan ; "  Hiçbir şekilde Selçuk Çetin’e hakkımı helal etmiyorum. Bugüne kadar Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip için Pursaklar halkı ona oy verdi seçildi ancak Pursaklar halkına verdiği sözlerini tutmadı. Artık yeter; bu seçimlerde sözlerini tutmayan, insanları mağdur eden, sadece belli bir kesimin belediye başkanı olan Selçuk Çetin’i istemiyoruz" şeklinde konuştu.

 

ARSALARIMIZI DOLMA TOPRAK YIĞINTISI OLAN BÖLGEYE ATTILAR

 

2002 yılından itibaren Pursaklar’da ikamet ediyorum diyen Şanlıcanb ;" Pursaklar Yavuz Bulvarında bulunan Belediye Stadının yanında ki alanda annemden kalma 741 m2 ve 291m2 iki arsamız bulunmaktaydı. Aynı alanda diğer aile fertlerimizle birlikte 4 bin m2 arsamız vardı. 741 m2’lik arsalarımız konut alanı içerisinde olduğundan 4 katlı bina yapılabiliyordu.

 

2004 yılında Belediye Başkanı olan Selçuk Çetin göreve geldikten hemen sonra imar plan tadilatı yapmak için arsamızın da içinde bulunduğu alanı inşaat ruhsatına kapattılar. Önce arsamız bulunan bölgeyi Spor Kompleksi yapmaya kalktılar, daha sonra da Hastane alanına çevirdiler. Bizim arsalarımızı da Saray bölgesine yakın dolma toprak yığıntısı olan bölgeye attılar. Kaydırılan arsalarımız değerinden düşük yerlere kaydırıldığı için 1 aylık süre içerisinde gerekli itirazlarımızı yaparak ya eski yerlerine, ya da eş değer bir bölgeye kaydırılmasını talep ettik.

 

MÜTEAHHİTLER ARSAMIZA 5 DAİRE TEKLİFİ VERMİŞTİ

 

Yaklaşık 10 yıldır kendi arazimizi Belediyenin imarı durdurması yüzünden kullanamadık, çivi dahi çakamadık, birde üstüne üstlük arsalarımız kendi değerinden daha düşük yerlere kaydırıldı. Kaydırılmadan önce Müteahhitler tarafından bana 4 katlı bina yapma karşılığında 5 daire verebilecekleri teklifi gelmişti. Şuan da arsamızın eski yerinde ki m2 fiyatı 600-700 TL, daire fiyatları 150-200 bin TL civarında iken, kaydırılan yerin m2’si ise 150-200 TL. arasında, şahsen ben o bölgeden o fiyata bile yer almam.

 

Ailemin ve çocuklarımın geleceği olan bu arazi yüzünden, Selçuk Çetin yönetimindeki belediyenin keyfi uygulamaları sayesinde zarar gördük, 1.5 yıldır da mahkemelerde sürünmemiz de bize kâr kaldı.

 

Şuanda Hastane yapılacak diye ayrılan bölgede 18-20 civarında Hastane arazisi mağdurları var. Biz Hastane arazisi mağdurları olarak Pursaklar’a Hastane yapılmasına karşı değiliz, ancak hastane yapılacak arazide bulunan arsalarımızı eş değer yerlere kaydırılma yapılmış olsaydı bugün bu sıkıntılar yaşanmayacaktı.

 

HASTANE YAPACAĞIZ DEDİKLERİ ALAN MAHKEMELİK

 

Göreve geldikleri günden itibaren Hastane yapacağız diyerek insanları kandırmaktalar. Yerel seçimler yaklaştı Selçuk Çetin yine meydanlarda, katıldığı Tv. Programlarında hastaneyi yapacağız, projelerimizi Sağlık Bakanlığına verdik diyerek oy toplamaya çalışıyor. Selçuk Çetin’in Hastane yapacağız dediği arazi halen mahkemeliktir. Mahkemelerin bir kısmı Yürütmeyi durdurma kararı verdi, bir kısım davalarda bizimki si dâhil Danıştay’da devam etmektedir.

 

Bizler mahkemeye müracaat ettikten yaklaşık 2 ay sonra Başkan Selçuk Çetin Hastane Arazisi Mağdurlarıyla yaptığı toplantıda davalarımızı geri çekmemiz halinde kaydırılan arsaları Pursaklar Stadının yanında bulunan 9 dönümü belediyeye, 9 dönümü de Hazineye ait olan bölgeye getireceklerini söyledi. Bizlerde bize bunu yazılı olarak vermesi halinde davalarımızdan vazgeçeceğimizi belirttik ancak bize ne bir yazılı belge verdi, ne de aradan geçen sürede arsalarımızı söylediği yere getirdi.

 

VEDAT DEMİR MAĞDURLARI TEHDİT ETTİ

 

İmardan sorumlu Başkan Yardımcısı Vedat Demir ise davalarımızı geri çekmezsek, mahkeme kararlarını uygulamayacağını, yetkinin kendilerinde olduğunu, bizleri süründüreceğini söyleyerek adeta tehdit etti diyen Şanlıcan ;" Belediye Meclisinde çoğunlukta olmalarına rağmen Başkan Selçuk Çetin sözünü tutamayıp bize verdiği sözü meclisten geçiremedi. Bazı mağdur arkadaşlarımız başkanın sözüne inandıklarından dolayı davalarından vazgeçtiler ancak şimdi daha zor durumda kaldılar.

 

Hastane Arazisi Mağdurlarından Recep Ceyhan, Ankara 8. İdare Mahkemesinin verdiği “YÜRÜTMEYİ DURDURMA” kararını göstererek şunları söyledi:

 

“1993 yılında dişimizden, tırnağımızdan arttırdığımız paralarla imarın geçtiği yerden arsa aldık. O zaman kime sorduysak imar geçtiği için artık kimse bir şey yapamaz değiştiremezler dediklerinden dolayı gönül rahatlığıyla bu yeri aldım.Şimdiki Belediye Hastane yapacağız diye, benimle birlikte 20 arkadaşın yerini Saray bölgesine yakın derenin üzeri toprakla doldurulmuş olan, kayalıkların ulunduğu yere attı. Bizde hakkımızı aramak için hukuki yollara başvurduk. Kaydırılmadan önce arazimizin metresi 700 TL. idi. Şimdi kaydırıldığı yerin metresi 150 – 200 TL. ediyor. Mahkeme bizim lehimize Yürütmeyi Durdurma kararı verdi. Belediye Başkanı davamızdan vazgeçmemiz halinde arsamızı eski yerinin yakınında bulunan stadın oraya getireceğinin sözünü vermesine rağmen 6 aydır bu sözünü tutmadı. Ben asla davamdan vazgeçmeyeceğim adalete inanıyorum” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli