Ted Ankara Kolejliler Sezona Galibiyetle Başladı

Ted Ankara Kolejliler Sezona Galibiyetle Başladı

Beko Basketbol Ligi 2012-2013 sezonunun ilk haftasında Ankara`da oynanan maçta TED Ankara Kolejliler, Tofaş`ı 81-72 yendi.

 Beko Basketbol Ligi 2012-2013 sezonunun ilk haftasında Ankara`da oynanan maçta TED Ankara Kolejliler, Tofaş`ı 81-72 yendi.

 

Beko Basketbol Ligi 2012-2013 sezonunun ilk haftasında Ankara`da oynanan maçta TED Ankara Kolejliler, Tofaş`ı 81-72 yendi. 

Maça hızlı başlayan TED Ankara Kolejliler, Nedim ve Woodside ile bulduğu sayılarla 3. dakikayı 5-0 önde geçti. Bu dakikadan sonra toparlanan Tofaş, Heytvelt ve Kenan`ın sayılarıyla oyunda dengeyi sağlamaya çalışsa da savunma ve hücumda etkili olan başkent temsilcisi, ilk periyotu 3 sayı farkla 21-18 önde tamamlamasını bildi. 

Karşılaşmanın ikinci periyoduna da hızlı başlayan TED Ankara Kolejliler, rakibine oranla pota altında daha etkili olarak 12. dakikada farkı 12 sayıya (30-18) çıkardı. Maçın başından itibaren oyun disiplininden kopmayarak skordaki üstünlüğünü devam ettirmeyi başaran TED Ankara Kolejliler, devreyi 42-31 önde bitirdi. 

Karşılıklı basketlerle başlayan ikinci yarıda, konuk takımın hücumlardan boş dönmesinden faydalanan TED Ankara Kolejliler, Stanojevic, Penney ve Nedimn ile üst üste bulduğu sayılarla 25. dakikada farkı 17 sayıya (58-41) kadar yükseltti. Üçüncü çeyreğin son 1 dakikasında Nichols ve Burtt ile hücumda etkili olan TOFAŞ, farkı 12 sayıya indirdi: 62-50. Üçüncü periyot, bu sonuçla tamamladı. 

Maçın son çeyreğinin başında iyi savunma yapan Tofaş, Burtt ve Elonu`nun sayılarıyla farkı azaltmaya çalıştı. Maçın 34. dakikasında fark, 7 sayıya kadar düştü: 64-57. Karşılaşmanın son 5 dakikasına Penney`in basketiyle 66-57 önde giren TED Ankara Kolejliler, oyundaki üstünlüğünü kalan dakikalarda da sürdürerek sahadan 81-72 galip ayrıldı. 

ERCÜMENT SUNTER: "MAÇA İYİ BAŞLAYINCA DEVAM ETTİRDİK" 

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan, TED Ankara Kolejliler Antrenörü Ercüment Sunter, "Lige iki hedefle başladık. Birincisi kupada sekizli finale kalıp ve devam edebilmek, ligde de play-off oynamak. Kupada ilk hedefi gerçekleştirdik" dedi. 

Tofaş`ın çok kaliteli bir takım olduğunu dile getiren Sunter, şöyle konuştu: 

"İlk devrede çok iyi oynadık ve maça çok iyi başladık. Birkaç hata dışında iyi savunma yaptık. 2. devre maçın böyle gitmeyeceğini biliyorduk. Hem takım yoruldu hem de Murat Kaya tekrar sakatlandı. Aslında geçen haftadan bir sakatlığı vardı ve risk etmemeliydik. Maça iyi başlayınca devam ettirdik. Umarım önümüzdeki haftaya yetiştiririz. Önümüzdeki maçlara aynı şekilde konsantre olmamız gerekiyor ve bunu başarırsak play-off hedefini gerçekleştiririz. Sahada çok iyi mücadele eden sporcularımı kutluyorum. Şimdi artık önümüzdeki hafta oynayacağımız Fenerbahçe maçına hazırlanacağız." 

TOFAŞ CEPHESİ 

Tofaş Antrenörü Ahmet Çakı ise, "Beko Basketbol Ligi`nin ilk haftasında ciddi bir takımla karşılaşacağımızın farkındaydık. Çünkü Türkiye Kupası`nda da karşılaşmıştık. Biz savunmayla bir şeyleri ortaya koymaya çalışan bir takımız ve TED Kolejliler`in de hücum potansiyelinin farkındayız" dedi. 

Savunma odaklı hazırlık yaptıklarını ancak ilk yarıda bunu ortaya koyamadıklarını belirten Çakı, şunları kaydetti: "Yediğimiz 42 sayı da bunun en net göstergesi. Açıkçası beklemediğim kadar kötü başladık. Hücumdaki ritmimizin düşüklüğü ve müdafada istediğimizi yapamadık. Bunların sebebini biraz da Kupada kötü sonuç almamız ve ligin ilk haftası olmasının verdiği bir gerginlik olarak görüyorum. Takımımdan daha iyi reaksiyon bekliyordum, çünkü rakip kararlı bir şekilde oynarken biz kendi doğrularımızdan çabuk vazgeçtik ve maçın kontrolü tamamen TED Kolejlilerin eline geçti. Son periyotta daha iyi bir direnç ortaya koysak da oyun rakibin eline geçti. Tabi öncelikle biz kendimizi irdelemeliyiz ve savunma çıkışımızı yakalamak için bireysel ve takım müdafamızı geliştirip daha çabuk toparlamamız lazım. Çünkü lig başladı ve artık hazırlık döneminde değiliz. Bir an önce kendi karakterimizi ortaya koymalıyız ve bunu yapacak hem genç hem tecrübeli oyuncularımız, enerjimiz, gücümüz var. İyi bir ekibiz ve ben bu doğru reaksiyonu vereceğimizi düşünüyorum." 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli