TEDAY’A Işık’tan Destek

TEDAY’A Işık’tan Destek

Gelecek Partisi Etimesgut İlçe Başkanı Ersin Işık, TEDAY’ı örnek göstererek Etimesgut’ta STK’lara yapılan haksız uygulamaları eleştirdi

Gelecek Partisi Etimesgut İlçe Başkanı Ersin Işık, TEDAY’ı örnek göstererek Etimesgut’ta STK’lara yapılan haksız uygulamaları eleştirdi

Son zamanlarda basın yayın kuruluşları ile sosyal medya üzerinden üzülerek takip ettiğimize göre ilçemizde faaliyet gösteren bazı Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) yapılan haksızlıklar nedeniyle açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Genelde ve yerelde iktidarı elinde bulunduranların kendileri gibi düşünmeyen STK’lara yaşama hakkı tanımamanın gayreti içerisinde olduğu görülmektedir.

Bilindiği üzere STK’lar hiçbir siyasi partiye bağlı olmayıp kuruluş amacı doğrultusunda üyelerine hizmet etmek üzere çalışmakta, bu çalışmalarını sürdürebilmek için çeşitli gelirleri elde etmek zorundadırlar. Ülkemizde kamu yararına çalışan STK’lar kanunlarla tanımlanmış hallerde kamu tarafından çeşitli şekillerde desteklendiği bilinmektedir.

Ancak iktidarı elinde bulunduranlar son ekonomik krizle birlikte yapılacak ilk seçimde kaybedeceklerini anladıklarından olsa gerek giderek hırçınlaşmakta, bu hakkı kamu yararına değil de siyasal menfaatleri doğrultusunda kullanmaktadır.

Bunun bir örneği ilçemizde faaliyet gösteren, yıllardır Etimesgut Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan ve çeşitli şekillerde desteklenen TEDAY (Tüm Engelli ve Aileleri Yardımlaşma Derneği)’a yapılan uygulamadır.

TEDAY Dernek Başkanının sosyal medya paylaşımlarından ve çalışmalarından söz konusu derneğin tüm siyasi partilere eşit mesafede durduğu, amacının sadece engelli vatandaşlarımızın yani kendi üyelerinin haklarını koruma ve yaşam kalitelerini yükseltmek olduğu bilinmektedir.

 

 Etimesgut Belediye Başkanı Sayın Enver Demirel’e kamuoyu adına soruyoruz

Yıllardır desteklenen bir derneğe şimdilerde yapılan bu uygulamanın sebebi nedir?

Başta Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu olmak üzere son zamanlarda çeşitli siyasi partilerin TEDAY’a yapmış olduğu ziyaretlerle bir ilgisi var mıdır?

Yapılan bu uygulamanın Cumhur İttifakının temellerinin atıldığı 15 Temmuz ve sonrası terörle mücadelenin devam ettiği yıllarda, Sayın Devlet Bahçeli’nin Sayın Cumhurbaşkanı’na destek vermeye başladığı dönemde, TEDAY Başkanının Dernek Merkezi’nde Cumhurbaşkanına destek amaçlı yaptığı program sonrası gelişmelerle bir alakası var mıdır?

Etimesgut Belediyesi tarafından yer tahsisi yapılan veya başka bir şekilde desteklenen sivil toplum kuruluşu var mıdır? Ne gibi destek verilmektedir?

Bu konuda açıklama yapılmasını bekliyoruz .   Hiçbir iktidarın sonsuza kadar kalamayacağını hatırlatır,, kamuoyuna saygı ile arz ederim.

 



Anahtar Kelimeler: TEDAY’ Destek

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı