Teleferik Yolcu Taşımaya Başlıyor

Teleferik Yolcu Taşımaya Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve test sürüşleri sona eren Yenimahalle-Şentepe teleferiğinde, yarından (17 Haziran-Salı) itibaren yolcu taşınmaya başlanacak.

Şentepe Antenler Bölgesi ile Yenimahalle Metro İstasyonu arasında yarın saat 06.00’dan itibaren 10 kişilik kabinlerle hizmet verecek olan teleferik, tek yönde saatte 2 bin 400 yolcu taşıyacak. Vatandaşlar, teleferik hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

           Türkiye’nin toplu taşıma amaçlı ilk teleferiğinin Antenler Bölgesi ile Yenimahalle Metro durağı arasındaki test sürüşleri tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından daha önce açılışı yapılan ve yasal olarak bir süre test sürüşüne tabi tutulan Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 3 istasyonu arasında yolcu taşınmasına yarından itibaren başlanacak. Teleferik seferleri Metro ile koordineli olması amacıyla sabah saat 06.00’da başlayacak ve gece saat 23.15’te sona erecek.

 

- 6 AYDA TAMAMLANDI

 

Toplam 2 etaptan oluşan Yenimahalle–Şentepe teleferik hattının ilk etabı hizmete girerken, tek istasyon ikinci etabında ise yapım çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 6 ayda yapımı tamamlanan ve ilgili meslek odalarından gerekli izinlerin alınması sürecinde 19 Mart’tan bu yana test sürüşleri devam eden teleferik,  Türkiye’ye örnek bir proje olarak hayata geçirildi.

İstanbul’da da boğaz başta olmak üzere teleferiğin toplu taşıma amaçlı kullanılacağı pek çok proje hazırlanırken, Başkentliler, toplu taşımada teleferik ile tanışan ilk kent oldu.

 

-ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

 

Teleferik ile Yenimahalle Metro istasyonundan Şentepe merkezine kadar ulaşım havadan sağlanacak.

Ücretsiz hizmet verecek olması ile de büyük beğeni toplayan teleferik, metro ile senkronize çalışacağı için bölgede trafiğin rahatlamasına yardımcı olacak. Apartmanların yaklaşık 7 metre üzerinden yol alacak olan kabinler trafiğe ek yük bindirmeyecek.

İstasyonlar arasında 106 kabinin aynı anda hareket edeceği teleferik sistemi saatte tek yönde 2 bin 400 kişi taşıyacak ve 3 bin 257 metre uzunluğunda olacak. Her kabin 15 saniyede bir istasyona girecek.

Otobüsle veya özel araçlarla 25-30 dakika süren yolculuk süresi teleferikle 13,5 dakikaya inecek. 11 dakikalık metro süresi buna ilave edilince şu anda 55 dakikayı bulan Kızılay-Şentepe arası yolculuk yaklaşık 25 dakikada tamamlanacak.

Teleferik kabinleri, kamera sistemleri ve mini ekranlarla donatıldı. Ayrıca oturma yerleri de yerden ısıtmalı yapıldı.



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı