Terör Yandaşlarına Arama Yok

Terör Yandaşlarına Arama Yok

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına Ankara Emnniyeti`nin ara noktasında terör yandaşlarına yaptığı ayrımcılık damgasını vurdu.


Terör Yandaşlarına Arama Yok
 
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına Ankara Emnniyeti`nin ara noktasında terör yandaşlarına yaptığı ayrımcılık damgasını vurdu.
1 Mayıs kutlamaları Ankara Gar`ın da bir araya gelen sivil  toplum kuruluşları ve marjinal grupların bir araya gelmesi ile yürüyüş ile başladı. Aralarında BDP ve Teörö yandaşı olan gruplar  Sıhhıye Meydanı arama noktasından polislerin aramasına izin vermeyeceklerini belirtmesi üzerine Ankara emniyeti APO`nun askerleriyiz sloganı atan gurubu milyonlarca kişinin can güvenliğini yok sayarak alana aramadan aldı. Ankara emniyetinin bu davranışına yurtseverleden tepkiler gecikmedi. Yürüyüşe karılan Yurtseverler PKK, polisimizi, hükümeti de teslim almış. MHP ve CHP İşçi Partisinin kucağında ise hükümet PKK’lıra göz yumarak ne olduğunu ortaya koyuyor. Türk Polis teşkilatının utanç anıdır" dediler.
1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara Garı önünde toplanan gruplar mitingin yapılacağı Sıhhıye Meydanı`na doğru yürüdüler.
 
KESK, DİSK, TMMOB, TTB gibi sendika ve meslek kuruluşlarının yanı sıra CHP, EMEP, ÖDP gibi siyasi partilerin de destek verdiği 1 Mayıs kutlamaları kapsamında Ankara Garı önünde gruplar sabah saatlerinden itibaren toplandı.
Sıhhıye Meydanı`nda yapılacak miting nedeniyle Talatpaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ile Necatibey Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi`nin bir kısmı trafiğe kapatıldı. Miting süresince Metro Sıhhıye İstasyonu da kapatılırken, Sıhhıye ve Tandoğan`da düzenlenecek mitingler nedeniyle 3 bin polis görev aldı.
Ankara Garı önünde toplanarak kortej oluşturan gruplar mitingin yapılacağı Sıhhıye Meydanı`na doğru yürüyüşe geçit. Öte yandan, yüzü maskeli bir grup gar kavşağı alt geçit’in de duvarlara yazı yazması dikkat çekti.
Gar önünde bir araya gelen gruplar Sıhhıye de miting alanına yürüdüler. Arama noktalarında polis aramalarından tüm gruplar geçerken PKK’lı gruplar arama noktası önünde ya çekilin ya dağıtarak gireriz demesi üzerine polis aramaları yapmadı. Polisin arama yapmamasına karşın yinede olay çıkaramaya çalışan grubu polis görmezden gerek ses çıkartmazken olay çıkmaması için alanda binlerce kişinin can güvenliği yok sayıldı.
 Binlerce kişi alanda bir araya geldi. Türk bayraklarının yoğun olduğu Emek ve özgürlükler gündeme alınırken öğrenciler ve bir çok STK temsilcisi halaylar ve davullarla coştular.
 
 


Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu