Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu

IKBY Başkanı Barzani, Başika krizinin tırmanmasının ardından Ankara´ya geldi. Barzani´yi kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın görüşmede tüm terör örgütleriyle mücadeleye dikkat çektiği öğrenildi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Merkezi Irak Hükümeti ile Türkiye arasında Başika´ya asker sevkiyatından dolayı krizin tırmandığı günlerde daha önceden planlanan programı çerçevesinde Ankara´ya geldi. Barzani´yi Esenboğa Havaalanı´nda Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu karşıladı. Barzani ilk olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Barzani daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi.

 İlk durağı MİT

Barzani, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Barzani, daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğantarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´nde, basına kapalı gerçekleşen kabul, 1 saat 10 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan ile Barzani görüşmesinde ikili ilişkiler ve bölgesel sorunlar ele alındı. Görüşmede, terörle mücadelenin ve bu konudaki işbirliğinin bölgenin istikrarı açısından da önemli olduğu vurgulandı. Erdoğan´ın, DAİŞ ve PKK da dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele hususunda Türkiye´nin kararlılığına değinerek, DAİŞ´le mücadele konusunda Uluslararası Koalisyon´a sağlanan katkılar üzerinde de durduğu öğrenildi. Tarafların, Türkmenler, Kürtler ve Arapların bölgede uyum ve barış içinde yaşamalarını teşvik için özen gösterilmesinin yanı sıra Irak´ın huzuru açısından mezhep çatışmasını körükleyici tutumlardan kaçınılması gerektiğine dikkati çektikleri kaydedildi.

Barzani daha sonra ise Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi.

Barzani´nin ziyareti öncesinde Dışişleri Bakanlığı´ndan yapılan açıklamada, “IKBY Başkanı Mesud Barzani, önceden planlanmış bir ziyaret çerçevesinde 9-10 Aralık 2015 tarihlerinde Ankara´da temaslarda bulunacaktır. Görüşmelerde, Türkiye´nin Irak ve IKBY ile ilişkileri, DEAŞ´la mücadele ve bölgesel gelişmeler ele alınacaktır” ifadeleri yer almıştı.

 



Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı