Tesis Zengini Belediye

Tesis Zengini Belediye

Nüfusu 500 bine ulaşan Etimesgut’ta, 5 yıl öncesine kadar kültürel ve sosyal etkinlikler en fazla 200-300 kişilik düğün salonlarında gerçekleştirilirken, şimdi Etimesgut Belediyesi’ne ait 10 ayrı sosyal ve kültürel tesiste her gün binlerce kişinin katılım

Etimesgut Belediyesi ilçeye, içeriğine ve özelliğine göre, her türlü sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliğin gerçekleştirilebildiği alternatif tesisler kazandırdı.

 Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, 800 kişilik Ömer Seyfettin Toplantı Salonu ile 3500 kişilik açık amfi salonu ve 1000 kişilik yemekli salonuyla kültürel programların merkezi oldu. Merkezin geniş fuaye alanında ayrıca bir çok sergi ve tanıtım etkinliği gerçekleştiriliyor.  Merkezin geniş sahnesi ve perdesiyle okullar tiyatro, anma, kutlama ve eğlence programlarını burada gerçekleştiriyor. Sivil toplum kuruluşlarının etkinlikleri için de bu salonlar hizmet veriyor. Fuaye ve sergi salonu her yıl onlarca farklı içerikte sergiye ev sahipliği yapıyor. Kent Konseyi Binası’ndaki 300 kişilik toplantı salonunda ise özellikle dernekler genel kurullarını yapıyor, seminer ve konferanslar düzenleniyorlar. Kent Konseyinde ayrıca sivil toplum kuruluşlarının çalışma ofisleri, ilçenin mahalle, meslek ve çalışma grupları ile kadın, gençlik, engelli, emekli ve çocuk meclisleri yer alıyor.

 ALTERNATİF ÇOK

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Eskiden tesis yönünden çok eksiğimiz vardı, şimdi tesis zenginiyiz” diyerek şunları söyledi: “İlçemize son 5-6 yıl içinde 10 sosyal ve kültürel tesis yaptık. Tesislerimizde herkese hitap eden aktivite alanları bulunuyor. İlçemizi otel kentten yaşam kente dönüştürme yolunda büyük mesafe kat ettik. Eskiden toplantı yapacak salonumuz bile yoktu. Dernekler, okullar etkinlik yapacak salon bulamıyordu. Birçok program düğün salonlarında yapılıyordu. Ama şimdi tesislerimizle birlikte birçok alternatif alan oluştu. 100-150 kişilik etkinlikler için de 3-4 bin kişilik toplantılar için de modern ve ferah salonlarımız var. Sergiler, konferanslar, seminerler, genel kurullar, tiyatro gösterileri ve aklımıza gelecek her türlü kültür ve sanatsal programlarının tamamı için yeterli tesislerimiz, salonlarımız mevcut. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, Kent Konseyi, Atakent Sosyal Tesisleri, Türk Beyleri Kent Meydanı, Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi, Ziya Gökalp Tesisleri, Eryaman Emekli Konağı, Elvankent Emeklievi, 30 Ağustos Emeklievi, 7 etiSEM şubesi, son 2-3 yılda hizmete sunduğumuz tesislerimizdir. İlçemiz çok yoğun göç alarak ve modern yapılanarak hızla büyümeye devam ediyor. Bugün için ihtiyaca cevap verir duruma gelen kurumlarımız yakın gelecekte yine yetmeyecektir. Cumhuriyetimiz’in 100. yılı olan 2013 yılında nüfusumuzun 1 milyona ulaşacağını hesap ederek, şehrimizin altyapısını ve sosyal, kültürel donatı ihtiyacını planlıyoruz. Dolayısı ile önümüzdeki yıllarda yeni ve daha fonksiyonel yatırımlar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.”



Anahtar Kelimeler: Tesis Zengini Belediye

Ankara

20.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 05:56
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:04
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 20.2 ° / 7.6 ° Güneşli