Tezkere Çıkmadan Asker Gönderilecek

Tezkere Çıkmadan Asker Gönderilecek

TBMM Dışişleri Komisyonu`nda, Katar devleti ile Türkiye arasında imzalanan askeri eğitim ile Türk Silahlı Kuvvetleri`nin konuşlandırılması anlaşması kabul edildi. Muhalefet partileri tepki gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili Osman Taney Korutürk, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Dışişleri Komisyonu`nda Katar devleti ile Türkiye arasında imzalanan askeri eğitim ve Türk Silahlı Kuvvetleri`nin konuşlandırılması anlaşmasının geçtiğini dile getiren Korutürk, Ortadoğu`daki birçok ülke ile askeri eğitim ve işbirliği anlaşmalarının olduğuna dikkat çekti. Ancak Katar`da Türk askerinin konuşlandırılmasının alışılmış bir durum olmadığını dile getiren Korutürk, normalde bir ülkeye asker gönderilmesinin tezkere ile olduğunu söyledi. "Katar`da ne oldu da böyle bir karar alınıyor. İktidar temsilcilerine sorduk; yuvarlak laflar dışında cevap alamadık." diyen Korutürk, Türkiye`nin eğit-donat diye bir işe Amerika`nın katkısıyla girdiğini ifade etti. "Katar`a acaba eğitim birliği gönderip eğit donatı burada mı yapacaklar?" diye soran Korutürk, burada kimlere eğitim verileceğinin açıklanması gerektiğini kaydetti. "Terörist kapsamı üzerinde başka gruplara mı eğitim verilecek?" diye soran Korutürk, CHP ve MHP`nin muhalefetine rağmen komisyondan bu anlaşmanın geçtiğini söyledi.

 

Bu anlaşmanın İran ilişkilerine de yansıyacak bir durum olduğunu anlatan Korutürk, gelinen noktanın iktidarın maceracı dış politikasının sonucu olduğunu belirterek "İktidar yeni macera mı aralıyor" sorusunun akıllara geldiğini ifade etti. Korutürk, bu anlaşmanın takipçisi olacaklarını vurguladı.

 

CHP`li Oktay Ekşi ise "Hangi ihtiyaçtan kaynaklandığına dair soru yönelttik. Tatmin edici hiçbir bilgi gelmedi. Hükümetin getirilen anlaşmada görülen niyetlerinden, farklı bir takım meseleler, bu anlaşmanın gerisinde var diye düşünenler sanıyorum haklılar." şeklinde konuştu.(Zaman)

 

CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner de "Kapkaç girişimi var diye düşünüyoruz. Son derece dikkat edilmesi gereken bir durum." dedi.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli