TEZKERENİN RİSKLERİ VAR, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

TEZKERENİN RİSKLERİ VAR, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, tezkerenin artıları ve eksileri olduğunu belirterek bir hükümet, siyaset meselesi olarak görmediklerini, ulusal güvenlik meselesi olarak gördüklerini söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya, tezkerenin artıları ve eksileri olduğunu belirterek bir hükümet, siyaset meselesi olarak görmediklerini, ulusal güvenlik meselesi olarak gördüklerini söyledi. Dışı karşı özellikle TSK`nın elini güçlendirme konusunda temel yaklaşımları olduğunu anlatan Karakaya, tezkerenin riskleri olduğunu ve bunun da takipçisi olacaklarını vurguladı.

CHP, Kurban Bayramı`nın ikinci günü yapılan bayramlaşmada, siyasi partilerden gelenlerle bayramlaşan heyet, CHP`nin kadın yöneticilerinden oluşuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Parti Meclisi Üyeleri Gaye Usluer, Zeynep Altıok, Ezgi Akar ve Saliha Sera Kadıgil, partiyi ziyarete gelen siyasi parti heyetlerini konuk ediyor. CHP`ye MHP Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet bayram ziyaretine geldi.

Karakaya, siyasetteki kadının yerine ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, kaygılı ve üzüntülü bir bayram geçirildiğini ifade etti. Tezkereye karşı çıktıklarını ve kaygılarını dile getirildiğini anlatan Erdoğdu, Süleyman Şah Türbesiyle ilgili kaygısını dile getirdi.

Böyle bir risk olduğunu belirten Karakaya, sorumlu muhalefet anlayışının devam etmesi gerektiğini kaydetti. Tezkere konusunda düşüncelerin farklı olduğunu dile getiren Karakaya, bir hükümet, siyaset meselesi olarak görmediklerini, ulusal güvenlik meselesi olarak gördüklerini söyledi. Dışı karşı özellikle TSK`nın elini güçlendirme konusunda temel yaklaşımları olduğunu anlatan Karakaya, riskleri de dile getirerek, onların takipçisi de olacaklarını söyleyerek destek verdiklerini kaydetti. Güvenli bir bölgenin oluşturulması için tezkereye evet dediklerini dile getiren Karakaya, o bölgede insanların can güvenliğini sağlayıp geri dönmelerini sağlayacak adımlar atılması gerektiğini ifade etti. Tezkerenin riskleri olduğunu ve buna katıldıklarının altını çizen Karakaya, uygulama boyutunun da takip edilmesi gerektiğini söylediklerini kaydetti. Diğer tezkerelerden farklı bir anlayışa girmediklerini anlatan Karakaya, risk boyutlarının takipçisi olacaklarını vurguladı.

Erdoğdu ise "Keşke MHP bu izlemeyi hayır diyerek yapsaydı." ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Karakaya, demokrasinin bu olduğunu söyledi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden`ın yaptığı açıklamalarla ilgili özür dilediğinin aktarılması üzerine Erdoğdu, Türkiye`ye yönelik ithamları okuduğunu ama bu özrün ne olduğunu okuyamadığını kaydetti.

ABD`nin Türkiye`de IŞİD`e lojistik destek, sınırların açılması, silah yardımı gibi konularda itham ettiğini anlatan Erdoğdu, CHP`nin aylardan beri konuya ilişkin inanılmaz çırpınıyor olduğunu dile getiren Erdoğdu, delil, belge, resimleriyle yapılan yardımları ortaya koyduklarını ifade etti. Karakaya, özürle ilgili "Ali menfaatleri gereği yapılmış geri dönüş, bir algı operasyonu olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Gezi soruşturmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun `çıkar amaçlı suç örgütü` kurmakla suçlanmasına ilişkin bir soruya Erdoğdu, "Buna cüret diyorum, bunun sonucu olmaz. CHP liderine Gezi`yi terör örgütü grubuna sokup buna iliştirmeye kalkmak sonuç vermeyecek bir girişim ve hareket. Eğer öyle ise burada hepimiz teröristiz. Çünkü Gezi olayları sırasında tutumunun arkasındayız. Bu girişim, gereken cevabı alacaktır." diye konuştu. Hukuk devletini ortadan kaldırmaya yönelik bir girişim olduğunu dile getiren Erdoğdu, ciddiye almadıklarını söyledi. Karakaya da ciddiye alınmayacak bir durum olduğunu ifade etti.



Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı