Tiryaki, İslamcılara Yoksulluktan Kurtulma Projelerini Anlattı

Tiryaki,  İslamcılara Yoksulluktan Kurtulma Projelerini Anlattı

İslam İşbirliği Teşkilatı?nın 4 daimi komitesinden biri olan İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) tarafından düzenlenen, ?Yoksulluğun Azaltılması Çalışma Grubu? ikinci toplantısına davet edilen Başkan Tiryaki, Alt

 Crown Plaza Hotel’de gerçekleşen toplantıda, Azerbaycan, Mısır, Gambiya, Kamerun, Filistin, İran, Irak, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan, Kuveyt, Moritanya ve Benin’den gelen temsilcilere, Altındağ’da yoksullukla mücadelede gerçekleştirilenler ve kat edilen mesafe hakkında bir sunum gerçekleştiren Başkan Tiryaki, gerçekleştirilen uygulamalar hakkında da bilgi verdi. Başkan Tiryaki’nin fotoğraflar eşliğinde gerçekleştirdiği sunum büyük beğeni topladı ve katılımcılar tarafından bol bol alkışlandı.

 

“ALTINDAĞ’IN HEM MADDİ HEM DE MANEVİ DEĞERİ ARTTI”

 

Yoksul kesimlerin tespit edilmesinde ve yoksullukla mücadelede yerel yönetimlerin önemli rol oynadığını belirten Başkan Tiryaki, sunumunda ilk olarak Altındağ’ın fakirlik profilini anlattı. Altındağ’da gerçekleştirilen fakirlikle mücadele uygulamalarını aktaran Başkan Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Altındağ’da ilk olarak kentsel dönüşüm yoluyla fakirlikle mücadele ediyoruz. Yıllarca gecekondularda yaşam mücadelesi veren, kaçak yapılarda yaşamaya mahkum edilen insanları kentsel dönüşüm ve toplu konut çalışmalarıyla ev sahibi yaptık. İnsanların öncelikli ihtiyacı olan barınma sorununu kentsel dönüşüm çalışmalarıyla çözmek için önemli ve radikal adımlar attık. On binlerce gecekondu yıktık. Altındağ’da evlerin de arsaların da değeri bugün geçmişe oranla çok daha fazla arttı. Kentsel dönüşümle birlikte önemli sosyal dönüşüm projelerine de imza attık. Özellikle kadınlar ve çocuklar için… Kadınlar için 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, gençler için ise 17 Gençlik Merkezi açtık ve Altındağ’da sosyal değişim gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz tüm bu çalışmalarla Altındağ’ın hem maddi hem de manevi değeri arttı.”

 

SOSYAL YARDIMLAŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİ `ALTINAY`

 

Altındağ’da yoksullukla mücadelede çok önemli bir mesafe kat edildiğini söyleyen Başkan Tiryaki sunumda, Altındağ’daki ihtiyaç sahiplerine uzatılan yardım eli olan Altınay Yardım Organizasyonu’ndan bahsetti. “Altınay sadece bir yardımlaşma organizasyonu değil, aynı zamanda belediyemizin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden de biri“ diyen Başkan Tiryaki, Altınay sayesinde bugüne kadar 70 bin ihtiyaç sahibi aileye yardım eli uzatıldığını, hasta, bakıma muhtaç ve kimsesiz ailelere gıdadan eşyaya, hasta bezinden tekerlekli sandalyeye kadar pek çok konuda büyük destek verildiğini söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu