TOPLAM 750 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

TOPLAM 750 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Başkente nefes aldıracak yeşil alanların sayısını her geçen gün artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesine yapılan Lodumlu Rekreasyon Alanı ve 22 parkın açılışı ile tanıtım törenini gerçekleştirdi.

Konuşmasında toplamda 750 bin metrekare olan yeşil alanların 215 milyon lira maliyetle tamamlandığını kaydeden Başkan Mansur Yavaş, “Bizler, 4,5 yıl bizler rant için çalışanlardan olmadık ve hiçbir zaman olmayacağız. Bizler halk için çalışanlardan olduk ve her zaman halkımızın mutluluğu ve sağlığı için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim en büyük vaadimiz bereket ve huzur oldu. Çünkü biz, bu parkta oynayan bir çocuğun gülüşünün, temiz hava alarak spor yapan bir hemşehrimizin sağlığının, sosyalleşen ve mutlu olan bir emeklimizin huzurunun hiçbir parasal değerle satın alınamayacağını çok iyi biliyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin dört bir tarafında yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde Çankaya ilçesinde bulunan Lodumlu Rekreasyon Alanı ile 22 parkın açılış ve tanıtım töreni gerçekleştirildi.

Törene; siyasi partilerin yöneticileri, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, ABB meclis üyeleri ile bürokratları, Sivil toplum kuruluşları, odalar, Ankara Kent Konseyi yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

“BÖYLE BİR DEĞERLİ ALANIN HALKA KAZANDIRILMASI YÖNETİM ANLAYIŞIMIZDAKİ FARKLILIĞI GÖSTERİYOR”

Törende yaptığı konuşmasına Lodumlu Rekreasyon Alanı’nın özelliklerinden bahsederek başlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Beytepe bölgesine değer katacak Lodumlu Rekreasyon Alanı 130 bin metrekareden oluşuyor. Burayı 55 milyon lira sözleşme bedeliyle tamamladık. 2450 adet ibreli ağaç, 2450 adet yapraklı ağaç ve 7000 adet çalı ile kurulan parkımızda 1600 metre bisiklet yolu, 600 metrekare kaykay parkuru, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, fitness alanı ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Aynı zamanda, Ankara Büyükşehir Belediyesinde yeni dönemde açılışları yapılan kreşlerimizin sayısını, buradaki kreşimizle 19’a yükseltiyoruz. Parkımızın içerisinde bağımsız bir binada oluşturduğumuz 90 çocuk kapasiteli kreşimizde 6 adet sınıf, uyku odaları, serbest oyun alanları ve yemekhane yer alacak. Yine, parkımızda bulunan Emekliler Lokali ise, içerisinde eğitim temalarının da bulunduğu sosyal bir alan olarak kıymetli emeklilerimize hizmet edecek” dedi.

Yeşili önceleyen çalışmalara devam edeceklerinin altını çizen Yavaş, “Geçtiğimiz ay Keçiören’de Hacı Kadın Kent Ormanı’nı yenileyip halka kazandırmıştık. Birkaç hafta önce ise Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanının açılışını Gölbaşı ilçemizde yaptık. Bugün de burada, 215 milyon lira maliyetle toplam 750 bin metrekarelik 22 parkımızın ve Lodumlu Rekreasyon Alanı’nın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bulunduğumuz bölge Ankara emlak piyasasının en değerli alanlarından biri. Bizler de burayı imara açıp gökyüzüne uzanan beton yapılar yapılmasına izin verebilirdik. Çeşitli rant gruplarıyla iş tutup emsal artışlarıyla birilerini ihya edebilirdik. İşte böyle bir değerli alanın büyük bir rekreasyon alanı olması, halka kazandırılması, halk için kullanılacak olması, yönetim anlayışımızdaki farklılığı gösteriyor” açıklamalarında bundu.

 

“HER ZAMAN HALKIMIZIN MUTLULUĞU VE SAĞLIĞI İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“Bizler, 4,5 yıl bizler rant için çalışanlardan olmadık ve hiçbir zaman olmayacağız” diyerek konuşmasına devam eden Yavaş, “Bizler halk için çalışanlardan olduk ve her zaman halkımızın mutluluğu ve sağlığı için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim en büyük vaadimiz bereket ve huzur oldu. Çünkü biz, bu parkta oynayan bir çocuğun gülüşünün, temiz hava alarak spor yapan bir hemşehrimizin sağlığının, sosyalleşen ve mutlu olan bir emeklimizin huzurunun hiçbir parasal değerle satın alınamayacağını çok iyi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yavaş, kentin huzuruna yatırım yapmaya devam edeceklerini belirterek “Onlar istedikleri kadar betondan, plastikten yapılmış proje arasınlar; biz içerisinde insan olan, mutluluk olan, huzur olan hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Onlar istedikleri kadar çöp yatırımları eser olarak sunmayı, halka pahalı su ve pahalı otobüs bileti satıp parasını heba edecek hayali işleri proje diye sunsunlar. Biz ranta değil, kentin huzuruna yatırım yapmaya devam edeceğiz. BAKAP açılışında söylemiştim; burada bir kez daha tekrar ediyorum: Kimileri tarlayı arsaya çevirip rant üstüne rant götürürken kimileri de arsayı tarlaya çevirir, üretir ve yeşil alana çevirir, vatandaşını düşünür. İşte bizim farkımız budur… İşte bizim vizyonumuz budur… Biz betonda değil, yeşilde yarışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“HİÇ KİMSEYİ AYIRT ETMEDEN BİR DÖNEM DAHA HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

Lodumlu Rekreasyon Alanı’nın ve Çankaya ilçesine kazandırılan 22 parkın Ankara’ya hayırlı olmasını dileyen Yavaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:  

“Ankara’mıza yaklaşık 4,5 yıldır hizmet ediyoruz. Şeffaf, katılımcı, hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz. Kentimize eski dönemde 25 yılda kazandırılan yeşil alanı biz 5 yılda kazandırmış olacağız. Yeni yollar, yeni köprüler, altyapı hatları yapıyoruz. Teknoloji merkezleri, e-spor merkezleri, aile yaşam merkezleri, gençlik merkezleri açmaya da devam ediyoruz. Esnafın, öğrencinin, çiftçinin, dezavantajlı grupların yanında oluyoruz. Selde, yangında, depremde, afette, ülkemizde yaşanan her olumsuzlukta en önde yardıma koşuyoruz. Bu yönetim anlayışını sürdürerek, hiç kimseyi ayırt etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, oy hesabı yapmadan Ankara’mıza inşallah bir dönem daha hizmet etmek istiyoruz. Burada gördüğünüz ağaçların tümü de yerlidir. Kooperatiflerden satın alıyoruz. İthal ağaçlara para vermiyoruz. Ve inşallah, 2024 seçimlerinin ardından yaza merhaba şenliğinde burada yine sizlerle birlikte, iç içe, omuz omuza vakit geçirmeye devam edeceğiz. Ankara’yı Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir hale hep birlikte getireceğiz.”

 

LODUMLU REKREASYON ALANI’NA VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Açılış törenine katılan Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Kandazoğlu, “Gerçekten güzel bir alan, güzel bir park olmuş. Hem başkentimize hem Çankaya halkına hayırlı olsun. Tabi ki bizi sevindiren içerisinde spor tesisinin olması, ayrı bir önem katıyor. Parkların daha anlamlı olabilmesi için içerisinde mutlaka spor tesisleri olması lazım. Çünkü orada gençlerimizin, çocuklarımızın kullanması, halkımızın orada gelip spor yapmaları açısından bu alanlara ihtiyaç olduğunu ifade ederdik. Bugün baktığımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın bu anlayışı getirmiş olması, parkların içerisine spor tesisleri olması hakikaten çok kıymetli ve anlamlı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkentliler açılışı yapılan Lodumlu Rekreasyon Alanı’na tam not verirken şu sözlerle Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti:

-Hüseyin Güney: “Bu bölgede ihtiyaç olan bir yer gerçekten çünkü yerleşim olarak büyük bir bölge burası, geniş ve yeşil bir alan olarak iyi bir hizmet.

-Ayten Zorlu: “Burası çok güzel olmuş çok emek vermişler her şeyi düşünmüşler.” 

-Hüseyin Özel: “Buradan gelip geçerken yapılışını görüyordum çok güzel olmuş.” 

-Eylül Topucu: “Gayet güzel ve keyifli olmuş bölgede zaten böyle bir açık vardı.

-Ayla Özbek: “Park çok güzel olmuş çok beğendim.

-Burak Karaş: “Park çok güzel olmuş geziyoruz bu bölgenin böyle bir parka ihtiyacı vardı emeği geçen herkese teşekkür ederim.

-Fulya Tepeli: ‘‘Parkı çok beğendim parkın bitmesini kaç aydır bekliyoruz burada oturuyoruz çok güzel bir park olacağını biliyorduk yeşil alanların sayısının çoğalmasını çok istiyoruz.’’ 

-Nehir Tepeli: ‘‘Parkın açılmasını uzun zamandır bekliyorduk çok beğendik oyun alanlarını da çok beğendim.’’

-Mehmet Akif Eğreli: ‘‘Lodumlu Parkının içindeki futbol sahasını çok beğendim çimleri de çok yumuşak.’’ 

-Elif Kısacık: ‘‘Park çok güzel olmuş yeşillik çok fazla çocukların oyun oynayacağı alanda çok fazla.’’ 

-Şinasi Yıldırımlı: ‘‘Burayı harika bulduk çünkü betonların içinde baya sıkılmıştık yeşil alanların artması Ankara halkı için bulunmaz bir nimet bunu yapanları takdirle karşılıyorum.’’ 

-Sırrı Yetkin: ‘‘Park güzel olmuş beton olan bir şehirden yeşil olan bir şehre dönüş için burada atılan adımı çok takdir ediyorum.’’ 

-Nazmi Topçu: ‘‘Burada oturuyorum gerçekten çok beğendim bu bölgenin böyle bir parka ihtiyacı vardı.’’ 

-Mehmet Akif Buragazi: ‘‘Park çok harika olmuş bu bölgede bu kadar büyük park yoktu gerçekten ihtiyacı vardı bu bölgenin gerçekten çok güzel olmuş.’’ 

-Anna Buragazi: ‘‘Park çok güzel olmuş evimiz de buraya çok yakın bizim için harika oldu çok aktivite yapılabilecek yerler var teşekkür ediyoruz.’’ 

-Ceren Önal: ‘‘Parkı çok güzel buldum bu bölgenin ihtiyacı olduğunu düşünüyordum parkın açılmasını da bir süredir bekliyorduk gayet güzel görünüyor.’’

 -Ece Karabay: ‘‘Yaklaşık 5 yıldır bu bölgede yaşıyoruz böyle bir parka ihtiyaç vardı. Spor alanlarının, yürüyüş yolunun olması da çok güzel olmuş.’’ 

-Aykut Erbaş: ‘‘Komşularımız ve çocuklarımızla beraber geldik parka bugün de açıldı park çok güzel olmuş.’’ 

-Ömer Günbay: ‘‘Park çok güzel olmuş özellikle futbol sahasını çok beğendim.’’



Anahtar Kelimeler: TOPLAM METREKARE YEŞİL

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu