TSK `da dayak skandalı

TSK `da dayak skandalı

EMEKLİ UZMAN JANDARMALAR DERNEGİ TSK?da dayak skandalı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 Olayın Bitlis ili Hizan ilçe Jandarma K.lığında yaşandığını kaydeden dernek açıklamasında şunları kaydetti : J. Asyş. Komando Blk.k.lığında görevli Tim Komutanı J. Üsteğmen D.K. Nöbet istirahatli olan Uzman Jandarma E.Y. evinden çağırtarak atış alanında askerlerin önünde askerlerin atışta başarısız olduğunu söyleyerek Uzman Jandarma E.Y. ye küfür ve hakaret ederek İlçe Jandarma bölük komutanının yanına gitmesini istemiş fakat arkasından kendide gelerek aynı tavır ve davranışlarına İlçe J. Bölük komutanının odasında Üstü olan J. Yüzbaşıyı hiçe sayarak Uzman Jandarmaya karşı tehdit ve küfürlerine devam etmiştir. İlçe J. Komutanı Yüzbaşı Uzman Jandarmayı hiç dinlemeyerek odasından çıkartmış“ olduğunu kaydetti.

EMUJAD YÖNETİM KURULU adına açıklama yapan  E.Gazi Uzm. Jandarma EMUJAD Gn. Bşk Adnan OĞUZ olayın detaylarını şöyle ifade etti : “ Uzman Jandarma E.Y. diğer Komando Bölük Komutanı olan J.Yzb. T.Ç. ye bilgi vermek için makamına geçmiş  görüştüğü esneda  Üstteğmen D.K. tekrar diğer odaya gelerek Uzman Jandarmaya tehdit, hakaret ve küfürler ederek aniden oturduğu koltukta tekme ve  yumruklarla saldırıp, E.Y. `yi hastanelik etmiştir. Odadan gelen sesleri duyan personel ve Komando Bölük Komutanı araya girerek E.Y.`i  Jandarma Üstteğmen D.K.`nın elinden almışlardır. Buna rağmen hırsını alamayan Jandarma Üstteğmen D.K İlçe Jandarma  Binasının içinde  ``Ben üstteğmenim, kimse Devletin üstteğmene bir şey yapamaz ,şimdi git istediğin yere şikayet et`` diye bağırdığıda belirtilmetedir.

Darp ve şiddete uğrayan Uzman Jandarma E.Y.  için Hizan Devlet Hastanesinde “Darp ve şiddete maruz kalmıştır üç gün iş göremez“ şeklinde rapor düzenlenmiştir. Aynı Jandarma Üsteğmen D.K. Hizan Devlet hastanesinden “ Darp ve şiddete maruz kaldığına dair beş gün iş göremez raporu“ almıştır. Olayda Uzman Jandarma E.Y. Jandarma Üsteğmenine  karşı hiç bir söz sarf etmemiş ve hiçbir şekilde darp edici harekette bulunmadığı tanıklar tarafından beyan edilmiş olmasına rağmen, Jandarma Üsteğmene Hizan Devlet Hastane yetkilileri tarafından beş gün iş göremez raporunun verilmeside çok manidar olduğu gibi üstünün kapatılacağı düşüncesi de hasıl olmuştur.

TSK’lerini ilğilendiren her türlü konuda Sayın Genelkurmay Başkanımız bizzat talimat vererek konunun takipçisi olmaktadır. İnanıyoruz ki bu olay karşısında da gerek Genelkurmay Başkanımız ve gerekse Jandarma Genel Komutanımız gerekli hassasiyeti göstererek olayın takipçisi olacaklarını düşünmekteyiz.

Bu durum; TSK içerisinde TSK `lerinin büyük yükünü taşıyan Astsubay, Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlara yapılan haksızlıkları, gördükleri zulümü ve uygulanan mobingleri bir kez daha ortaya koymaktadır. Üsteğmenin rencide edici aşağılayıcı ifadelerle şiddet kullanmasını kamuoyununda da tasvip etmeyeceğinden eminiz. Yaşanan bu olay camiamızı derinden üzmüş olup olayı şiddetle kınıyoruz.  

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

15.05.2024

  • İMSAK 03:43
  • GÜNEŞ 05:26
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:40
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false
  • Perşembe 17.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı