TUNA SİNCAN’I ANLATTI

TUNA SİNCAN’I ANLATTI

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Radyo Trafik’e konuk oldu, hizmetlerini ve projelerini anlattı. Sincan’ın gelecek 10 yıl içinde Ankara’nın sanayi, istihdam, kültür ve üniversite merkezi olacağını belirten Başkan Tuna, Sincan’ın çok önemli

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Başkanlar Konuşuyor” adlı programda Sincan’ı anlattı. Radyo Trafik Ankara’da Elvan Palaşoğlu’na konuk olan Başkan Tuna, canlı yayında vatandaşların sorularını da yanıtladı. Sincan’ın hızla büyüyen ve gelişen bir seyir izlediğini belirten Başkan Tuna, “ El birliğinden güç doğar, bereket doğar. Hep birlikte Sincan’ı çok güzel yarınlara taşıyacağız.” dedi.

 SİNCAN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

 Sincan’ın gelecek 10 yıl içinde Ankara’nın en merkezi bölgelerinden biri olacağını belirten Başkan Tuna; “ Sincan’ımızda 6 organize sanayi bulunuyor. Bu 6 organize sanayi tam olarak faaliyete geçtiğinde Sincan, Türkiye’nin 2. İhracat merkezi haline gelecek. Ulaşımı, alt yapısı ve modern konutları ile Sincan; Ankara’nın turizm, sanayi, istihdam ve kültür merkezi olacak.” dedi.

 YENİLEME GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

 Hak sahipleriyle görüşmelerin başladığı şu günlerde Başkan Tuna, Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerindeki kentsel yenileme projesinin detaylarını da anlattı. Vatandaşların sorularını yanıtlayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, hak sahipleri ile randevu sistemi sayesinde düzenli bir görüşme sağladıklarını belirtti. Sincan Belediyesi’nin projeden hiçbir şekilde rant beklemediğini söyleyen Tuna, hak sahipleri ile görüşme bittiğinde yenilemenin başlayacağının altını çizdi.

 İKİNCİ ÇEVRE YOLUNUN İLK ADIMI

 Ankara çevre yolunun gelecekte yetersiz kalabileceğini vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Şu an bir çevre yolu yetiyor gibi görünüyor. Ancak eskiden birinci çevre yolundan 5-10 araç geçerken şimdi orada da yoğun bir trafik var. Yapılacak bu bağlantı yolları projemiz birinci çevre yolunun paralelinde yer alıyor. İkinci bir çevre yolunun ilk adımı olacak diyebiliriz. İhale süreci devam ediyor. Yakında Karayolları Genel Müdürlüğümüz inşaata başlayacak. ” dedi.

 ÜNİVERSİTE GELİYOR

 Yenikent’e uzanacak olan banliyö hattının bir durağının da Akçaören de olduğunu belirten Başkan Tuna; “ Akçaören Bölgemizde 4500 dönümlük bir üniversite alanımız var. Banliyö hattının buraya uzanması ile birlikte Üniversitenin buraya daha çabuk yapılmasının da önü açılıyor. 10- 15 bin öğrencilik yapılması planlanan kampüsün de çalışmalarına devam ediyoruz.” dedi.

 YAŞANILABİLİR BİR SİNCAN

 Parkları, yolları, sokakları ve yeşil alanıyla Sincan’ın daha yaşanabilir bir yer olduğunu belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Vatandaşımızın mutluluğu, huzuru ve güvenliği için sosyal projelerimizi hizmete sunduk. Bugüne kadar 314 parkı, 94 bin fidanı Sincan’ımıza kazandırdık. Bunun yanı sıra spor aletleri, meydanları ve konakları ile Sincan’ımız 7’den 70’e herkesin ihtiyacına karşılık veriyor.” dedi.

 



Anahtar Kelimeler: TUNA SİNCAN’I ANLATTI

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli