.Tuna: Zorla Kentsel Dönüşüm Yapmayız

.Tuna: Zorla Kentsel Dönüşüm Yapmayız

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna uzun süredir Sincan hakkında söylenen iddialara yanıt verdi.

Belediye’ye ait gayrimenkuller bellidir

Belediyenin kayıtlı 105 adedinin dışında liste dışı gayrı menkullerinin de olduğu iddiasına böyle bir durumun olmadığı, hiçbir kiracıyı yerinden etmedikleri, kira artış bedellerinin kanuna uygun düzeyde gerçekleştirildiğini, tahliye edilen binaları ise bir tanıdığın değil belediyenin kullandığını belirtti. Fatih bölgesinde park alanında bulunan Büyükşehir Belediyesine ait depodan sosyal amaçlı kullanıldığı için kira alınmadığını ifade etti. Aşevinde yemek yiyen sayısının çeşitli sebeplerle değiştiğini belirten Tuna, odun kömür yardımının da yapıldığını ekledi.

Bakanlık istedi, Belediye yaptı

Bir kısmı Orman Bakanlığı’na ait olan Belören Dağının belediye tarafından sulanmasının belediyeye yük olduğu söylemlerini, Orman Genel Müdürlüğünün yazılı talebi üzerine bölgedeki sulama işlerini yaptıklarını, ağacı kimin diktiğinin önemli olmadığı şeklinde cevapladı. Sinkent şirketinin Sayıştay ve Maliye denetiminde olduğunu, kendi yağında kavrulduğunu söyleyen Tuna, net rakamlar ifade edemeyeceğini belirtti.

Yaşam tarzı değil, evlerin değeri önemli

Saraycık ve Ulubatlıhasan Mahallelerindeki kentsel dönüşüm projeleri için bölgenin zaten komşusu olduğu Yenimahalle ve Etimesgut binalarının yanında değersiz kalması sebebiyle halktan yoğun talepler gelmesiyle TOKİ’ye müracaatları sonucunda bölgenin jeolojik haritasının da çıkarılarak içinde her türlü ihtiyacın karşılanabildiği kentsel dönüşüm projesinin hazırlandığını ifade etti. Hiçbir kar amacı gütmediklerini söyleyen Tuna, proje bedelinin karşılanabilecek miktarın dışında bir binaya sahip olmadıklarını, proje ile halkın malının daha da değerlendiği vurgusunda bulundu. Mehmet Akif Ersoy Caddesinde bulunan konut alanları zaman içerisinde ticari alana dönüştürülerek ruhsat alan esnafın bazılarına 190m2 alana 6 daire ve 120 m2 yeri olan birine 62 m2 yer verildiği iddiasına kendisinin ayrıntıları bilemediğine, arsanın konumunun değerinde etken olduğunu, bölge halkı istemeden zorla kentsel dönüşüm yapamayacaklarını, müteahhitlerin TOKİ gibi uzun vadeli taksitler yapamayacağını, makul çoğunluk sağlanmadığı sürece projenin de gerçekleşmeyeceğini söyledi. Tuna, halkın düzeninin 3. köprüye karşı olanlar ve bazı emlakçılar tarafından bozulduğunu da sözlerine ekledi.

Taraflı basın mı oluşturuluyor?

Sincan yerelinde bazı gazetecilerin belediyeden maaş aldığı iddialarının asılsız olduğunu belirten Tuna, Büyükşehir Belediyesinin aldığı bir kararla belediye hizmetleri ilanlarının duyurularının yerel medyaya verilmesi ile katkı sağlamak istediklerini ancak Basın İlan Kurumu’nun denetiminden geçmiş olması gerektiğini söyledi.

Sincan’da bulunan spor salonuyla stadyumun bulunduğu bölgenin meydan alanına çevrileceği şeklindeki söylentiler için böyle bir şey düşündüklerini, fakat çok parametrelerinin olması nedeniyle henüz netleşmediği vurgusunda bulundu.



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli