TÜRK MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI

TÜRK MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI

Etimesgut Belediyesi 10. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali?nde Anadolu lezzetleri yarışacak.

 Anadolu’nun zengin mutfağını tanıtmak, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri tekrar kazandırmak ve yeni lezzetleri keşfetmek amacıyla düzenlenen yarışmaya ön başvuru yapanların sayısı 300’ü aştı.

 

JÜRİ ESNAF

Yarışmanın 10 günlük festival sürecinde Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nde elemeleri yapılacak. Finale kalan yarışmacılar, onbinlerce kişinin önünde kıyasıya yarışacaklar. Yarışmacılar, yemek, tatlı ve hamur işleri alanında üç kategoride hünerlerini sergileyecekler. Her bölüm kendi içinde ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak. Yarışmanın jüri üyeliklerini yemek işiyle yakından ilgili esnaflar yapacaklar. Böylece belediye, halk ve esnaf kaynaşması da sağlanacak.

 

9 YARIŞMACIYA PARA ÖDÜLÜ

 Finalin ardından üç ayrı bölümde ilk üçe giren yarışmacılar tespit edilecek. 1.’lere 3.000, 2.’lere 2.000, 3.’lere 1.000 TL para ödülü verilecek. Yarışmacılara toplam 18.000 TL para ödülü dağıtılacak. Dereceye giren yemekler ve tarifleri fesitval alanında tarifleriyle birlikte kamuoyuna tanıtılacak. Onbinlerce kişi böylece en lezzetli yemekleri tanımakla kalmayıp, tarifini de alabilecek.

 

ANADOLU MUTFAĞI BU FESTİVALDE

Öte yandan yarışmanın yanı sıra Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali Anadolu lezzetlerine de ev sahipliği yapacak. Festivale gelenler, gözleme, cağ, madımak, keş, bal, kadayıf dolması, kömbe, çigbörek, bat ve daha birçok eşsiz lezzetleri tadabilecekler. Anadolu mutfağının geleneksel tatları festivalde sunulacak. Festivalde;  Kırım, Azerbaycan, Erzurum, Çankırı, Doğu Türkistan, Yozgat, Kırıkkale, Kazakistan, Samsun, Irak-Türkmeneli, Çorum, Tokat, Balkan Göçmenleri, Kars, Ardahan, Iğdır, Gaziantep, Türkmenistan, Gümüşhane, Konya, Karadeniz, Kırgızistan, Ankara, KKTC, Niğde, Sivas yörelerine has yemekleri bulmak mümkün olacak. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı