?TÜRKİYE 12 YILDIR İNSAN HAKLARI KONUSUNDA TARİH YAZIYOR?

?TÜRKİYE 12 YILDIR İNSAN HAKLARI KONUSUNDA TARİH YAZIYOR?

?KUTUPLAŞMALAR BU ÜLKE İNSANINA BÜYÜK ZARAR VERİR?

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, ilçe teşkilatına Demokratik Açılım Paketi ile ilgili brifing verdi..

“TÜRKİYE 12 YILDIR İNSAN HAKLARI KONUSUNDA TARİH YAZIYOR”

“KUTUPLAŞMALAR BU ÜLKE İNSANINA BÜYÜK ZARAR VERİR”

 

Demokratik Açılımın çok iyi anlaşılması gerektiğini ve halka net bir şekilde anlatılmasının gerektiğini ifade eden AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, “Türkiye’nin demokratikleşme konusunda attığı adımlar çok büyüktür. İnsan hakları ve demokratikleşme ile ilgili olarak adımlar atılmaya, yürümeye devam edilecektir” dedi.

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Av. Bülent Yağmur, ilçe başkanlığının olağan yönetim kurulu toplantısında, ilçe başkan yardımcılarına, kadın ve gençlik kolları başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Sorunlarının çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu, sokaklarda çözüm aramanın, derin güçlerden medet ummanın topluma büyük yaralar açtığını ifade eden Av. Bülent Yağmur, “Özellikle askeri darbeler sonrasında kabul edilen Anayasa ve kanunların ortaya çıkardığı insan hakları sorunlarının, millet iradesi ile seçilen milletvekillerinden oluşan Meclis tarafından çözülmesi önemli bir misyondur. Hür türlü sorunun çözümüne katkı sunmak, bu misyona layık olabilenler için de en büyük şereftir” dedi. Yağmur açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Demokratik bir cumhuriyetin erdemi, halkı, bütün renkleriyle, sesleriyle ve iradesiyle, siyasi iktidarın odağı haline getirmektir. Toplumu tek tipleştirme, prototip kalıplara sığdırma düşüncesi 20. yüzyılda kalmıştır. Türkiye’nin demokratikleşmesinin önünde bu yıllardan kalan engeller bir bir aşılacaktır. İnsanların fikir ve dini inançlarına müdahale etmek, etnik kimlikler üzerinde baskılar yapmak bu engellerden bazılarıdır. Son yıllarda yapılan demokratikleşme hamleleri ile bu sorunların birçoğu çözülmüştür. Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni demokratikleşme paketi, şimdiye kadar demokratikleşmeye yönelik yapılan düzenlemelere ciddi katkılar sağlayacaktır.”

Kutuplaşmaya gitmeden, farklı bakış açılarına saygı göstererek toplumsal mutabakat sağlanması gerektiğine dikkat çeken Yağmur, “Gerek demokratikleşmeye yönelik yapılacak kanuni düzenlemelerde, gerekse Yeni Anayasa’nın kabul edilmesine yönelik çalışmalarda demokratik olgunluk son derece önemlidir. Demokrasinin olgunluğu, ülkenin temel siyasi meselelerinde en yüksek düzeyde katılımın teşviki ve güçlendirilmesi ile yakından alakalıdır” diyerek açıklamasını tamamladı.

Haber: Beril Çuhadaroğlu 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı