TÜRKİYE KAMU-SEN MEYDANLARDA 4/C?LİLERİN HAKKINI ARADI

TÜRKİYE KAMU-SEN MEYDANLARDA 4/C?LİLERİN HAKKINI ARADI

Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde 4/C?lilerin gasp edilen haklarının iadesi ve 4/C?lilere kadro verilmesi için eylem gerçekleştirdi.

  

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkan Fahrettin Yokuş Toplu Sözleşme Masasında yaşanan kirli  oyunlara değinerek, “memur ve memur emeklilerinin 2014-2015 yılı ekonomik, sosyal ve demokratik haklarının müzakere edileceği Toplu Sözleşme süreci malum Konfederasyon ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından bir oldu bittiye getirilerek, kamu çalışanlarının emekleri gasp edilmiştir. Bu güne kadar yapılan Toplu Sözleşmelerin en verimsiz ve en çirkini bu yıl malum konfederasyonla yapılan Toplu Sözleşme olmuştur. Sadece üç toplantı ile geçiştirilen görüşmeler sonucu elde edilen sözde kazanımlar, kamu çalışanlarını hayal kırıklığına uğratmıştır. Böylece iktidarın besleyip, büyüttüğü işbirlikçi sendikaları ve konfederasyonu, işbirlikçilikten pazarlamacılığa terfi ederek, “emek pazarlığı yaparak” sendikal mücadele tarihine bir kara leke sürmüştür.  Bu tavrı ile kendi mensuplarının emeğini pazarlamakla kalmamış, 2 milyon 400 bin memur ile 1 milyon 800 bin memur emeklisinin haklarına tecavüz etmiştir” dedi.

 

HÜKÜMET BU SORULARI CEVAPLASIN

 

Yokuş konuşmasının devamında hükümete yönelttiği soruların cevaplarını isteyerek, “Memurun haklı talepleri neden yerine getirilmedi? Memurlar ile işçiler arasındaki farklılıklar neden giderilmedi, 2005’ten sonra göreve başlayanlara 1 derece neden verilmedi, 12-12, 24-24 çalıştırılan, iş yükü nedeniyle Maliye Bakanlığı ve Adliyeler gibi bazı kamu kurumlarında fazla çalıştırılan personele, fazla mesai ücreti neden verilmedi? Yardımcı Hizmetler kadrosunda çalışanlar, neden Genel İdari Hizmetler kadrosuna geçirilmedi, memurlara ve ek göstergesiz çalışan hizmetlilere neden ek gösterge hakkı verilmedi? Uzmanlarla şefler arasındaki ücret farklılıkları neden giderilmedi, Şef ve Şube Müdürlerinin ek göstergesi neden yükseltilmedi? Yüksek vergi dilimleri nedeniyle verilen zamların artış olarak yansımadığı yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın durumları neden düzeltilmedi, engelli kamu çalışanları neden unutuldu, çalışan kadınlarımızın doğum öncesi ve doğum sonrası izin süreleri neden batı standartlarına ulaştırılmadı? ” dedi.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

17.05.2024

  • İMSAK 03:40
  • GÜNEŞ 05:25
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:44
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:42
  • Cuma 24.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.7 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Pazar 23.9 ° / 9.5 ° Güneşli