Türkiye Yolsuzluk İddialarını Ankara Yerel Seçimi Konuşuyor

Türkiye Yolsuzluk İddialarını Ankara Yerel Seçimi Konuşuyor

Türkiye genelinde bu yolsuzluklar konuşulurken Etimesgut`ta Neler Oluyor !!!!

 Yerel seçimde Ankara`da Etimesgut, Mamak, Sincan, Beypazarı, Yenimahalle 3 siyasi partinin adaylarının zorlu bir yarış içinde olacağı ilçeler arasında. Keçiören`de Turgut Altınok`un çıkışı ile MHP Adayı Mehmet Ali Tanrıverdi`nin aynı alanda yarışması sağın bölündüğü yerde sol çıkar analizini getirse de  mevcut Ak partili ne belediye başkanın adı nede partinin adı geçmekte.  Mamak`ta ise Keçiören gibi sağın bölünmesi söz konusu ve CHP adayı Coşkun Torun oldukça iddialı bir  seçim çalışması sürdürmekte. Çankaya CHP kendi içinde yarışırken  sandıktan çıkacak 5 aday genel merkez tarafından değerlendirilmeye alınacak. Zor ve tartışmaları beraberinde getirecek bir süreç. CHP içinde MHP`den CHP`ye kayan Mansur Yavaş`ta yavaş yavaş alanlarda yerini alırken, o kadar yavaş hareket ettiği için Partisinin kurucusu ve İkinci Genel Başkanı İsmet İnönü anma törenlerine yetişemedi veya partililerin kendisine verdiği tepkiden çekindiği için katılmadı. CHP içinde Mansur yavaş tepkisi sürse de partililer Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanmak ve Melih Gökçek`i devirmek için kızgınlıklarını ve kırgınlarını ertelemek üzere çalışmalarını sürdürüyor. 25 ilçe adayı açıklanmasının ardından seçim atmosferine girilirse CHP Mansur Yavaş öfkesini bastırmış olacaktır.

 Ak parti bakanların istifaları Bayraktarın Başbakan`da istifa etsin sözlerinin ardından kabine revizyonuna girmesinin ardından olan yerel seçim için açıklanmayı bekleyen adaylara oldu. Ak parti Ankara ilçe adayları konusunda henüz bir tarih belli değil ama adaylar bir yandan Başbakan Erdoğan`a destek vererek sokak aralarında ve sosyal medyada savunarak bir yanlış olmadığını iddia etmekte Başbakan`a yüklenerek istifa eden bakanlara da ciddi bir öfke göstermekteler.

Bu yerel seçim gelişen yolsuzluk süreci sonrası Ankara yerel seçim gündeminde de gerginlik yaratmakta. Vatandaş hizmet edecek, çalıp çırpmayacak adaya oy verelim, siyasi partiler Büyükşehir`i almak için mücadele ederken siyasetin merkezi ilçe belediyeleri oldu.

Her hafta gündeme dair yaptığımız analizlerde bu hafta Etimesgut oldukça sıcak gelişmelerin yaşandığı ilçeler arasında yer aldı. Bunun sebebi Etimesgut`ta Sabah gazetesine Yolsuzluk başlığı adı altında manşet olmayı başarabilen CHP Adayı  Mehmet Yula`nın Etimesgut`ta aday gösterilmesi Yula`nın sevenleri tarafından takdir toplarken, sosyal medyada "Yaktın bizi Yula" sayfası ile de Yula`ya tepki gösterenler bir araya gelerek eleştirilerini paylaşmaktalar. Mehmet Yula ilgili gelişmeleri daha sonraki haftalarda sizlerle paylaşacağım ama en çok hayretler içinde kaldığım Yula`nın Enver Demirel`in yanında sık sık yer alırken ve samimi dialogları dikkat çekerken  ne oldu da karşısında durma gereksinimi oldu  yorumlamak zor... 

Etimesgut Enver Demirel ve Yerel seçim 

Etimesgut  Başkentte hızla büyüyen  yatırım alanlarının genişlemesi ile siyasetçilerin ve siyasi partilerin kazanmak istediği ilçelerden biri. Mevcut MHP`li Belediye Başkanı Enver Demirel`in rakipleri oldukça hırslı . Hatta hem Ak parti hem de CHP Demirel`i devirmek için belediye meclisinde ittifak bile yapmış durumda. Enver Demirel siyasi rakiplerini henüz göremezden gelmekte ısrarcı bir tutum içinde. Siyasette başkalarının ne yaptığı değil halkın bana vermiş olduğu oyların hakkını ve belediyenin her kuruşunun açıklamasını yapabiliyorsam gerisi ancak Etimesgut belediyesinin hizmet etmesini engelleyecek davranışlar olarak nitelendiriyor. Etimesgut`un diğer ilçelere nazaran hızla bir nüfus artışı gösterdiğini de  toplantılarında sık sık dile getiren Demirel Etimesgut`un çevresini 5 yıl içinde gerek geçmişten hasarları kapatarak, gerekse yıkmak istedikleri başarı tablomuzda önümüze konulan taşları temizleyerek yolumuza başımız dik bir şekilde yürümeye devam ediyoruz" diyerek siyasi tavrını da şimdilik net bir şekilde koyuyor.Etimesgut Ak parti adayı da Etimesgut için oldukça önemli. Etimesgut`ta ciddi bir sağ taban hakim ve Enver Demirel`den görevi devir almak isteyen Ak parti oldukça hırslı.  Enver Demirel 5 yıldır sürdürdüğü çalışmalar Etimesgut için gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarda oldukça iddialı vatandaşların bir kısmı belediyeye özellikle yol ve kaldırım çalışmalarından dolayı tepkilerini ifade ederken Demirel 5 yıl daha seçmenden gerçekleştirmek istediği projeler için destek istemekte. Hem site sakinleri, hem esnaf ile bir araya gelen Demirel vatandaşların sorunlarına cevap verirken Etimesgut iddiasını biz koltuk kapmaca oynamak için seçilmiyoruz. Etimesgutlulara sözüm var. Bugüne kadar mahçup olmadım. Önümüzdeki seçim döneminde Etimesgut`u geliştirmeye devam etmek, ilçemiz olan evimizin  sorunlarını gidermek,  Etimesgut`ta başladığımız hizmeti başarıyla tamamlamak için güven  oyu istiyorum" diyerek yoluna devam etmekte.

Başkan Demirel, büyüyen Etimesgut’un önüne hedef koyduklarını belirterek alanda yaptığı konuşmalarda ;  “Etimesgut’un tarihi yönü güçlü değil, turizm yönü güçlü değil, finans şehri de değil. Etimesgut, insanların sadece gelip, yatıp sabah işine gittiği şehir mi olacaktı? Elbette ki hayır. Bu şehrin önüne bir hedef koyduk, bir vizyon oluşturduk. Önümüzdeki dönemde 1 milyon nüfusa ulaşacak; bütün yapısal yatırımları tamamlanmış, sosyal projeleri ile insanları mutlu, hemşehri bilinci ile yaşadığı yeri sahiplenmiş, tanışmış, kaynaşmış, kucaklaşmış ve bir arada yaşama bilincini geliştirmiş bir toplum oluşturmanın gayreti içerisindeyiz"

Demirel Alan çalışmalarını sürdürürken CHP ve Ak Partide Demirel`e karşı bu seçim savaş açmış durumdalar. Öyle ki mecliste Ak parti ve CHP`nin ittifak kakarları gazetelerin manşetlerine şimdiden taşınmış durumda.  

 Haber: Beril Çuhadaroğlu



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı