Türkiye Kadınlar Mesafe rekoru kırdı

Türkiye Kadınlar Mesafe rekoru kırdı

Yamaç Paraşütü Türkiye Kadınlar Mesafe Rekoru, Milli yamaç Paraşütçüsü Merve Gülşah Arslan tarafından 201 km kilometre uçularak kırıldı.

Milli Yamaç Paraşütçüsü THK Ankara Rüzgar Havacılık Kulübü Eğitmeni olan   Merve Gülşah Arslan , bulutları adeta yuvası yaptı. Tam 201  kilometre uçan Arslan , yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

 

Türkiye Yamaç Paraşütü Milli Sporcusu Merve Gülşah ArslanTürkiye Yamaç Paraşütü Kadın Mesafe Rekoru‘nu Ankara Ayaş ‘tan kalkış yaparak ,  Konya ‘ya doğru 6 saat 49 dakika havada kalarak gerçekleştirdi. Maksimum irtifa olarak 3000 Metre civarına kadar çıkan sporcu, Konya ya  güvenli bir şekilde inişini yaptı.

Daha önceki rekor yine kendisine ait olup 24 Haziran 2019 tarihinde 193,3 kilometrelik bir mesafe uçmuştu.

Çoğu insan, yamaç paraşütü ile Ölüdeniz ‘deki deneyim uçuşlarındaki gibi sadece “yüksekten kalkıp yere inmek“ ten ibaret olduğunu düşünür. Aslında, yamaç paraşütü süzülen, motorsuz hava araçlarından biridir ve yamaç paraşütü pilotları, yükselen hava hareketlerini (termik) kullanarak bulutlara çıkabilir. Bu sayede saatlerce uçup uzun mesafeler kat edebilir, hatta rekorlar kırabilir.

Türkiye'de yamaç paraşütü sporunun hızlı geliştiğinin altını çizen Rüzgar Havacılık Kulüp Başkanı Mustafa Çelik” Yamaç paraşütü açık alanda yapılan bir spordur. Ayaş Kumludoruk   Tepeside  Dünyanın sayılı Yamaç Paraşütü yapılacak  tepelerinden birisidir. Ayaş Gerek Termik olsun gerek ulaşım gerekse   Ankara merkeze yakınlığından dolayı gökyüzüne gönül verenlerin tercih ettiği yerdir. Kumludoruk Tepesindeki ihtiyaçların karşılanması için yapılan Kafe Restorandın tamamlanmasıyla İlgi daha da artacaktı.

   Yamaç paraşütü sporunun kurallara uyulduğu taktirde diğer sporlara göre riski az olan bir spor olduğunu belirten Çelik, Türkiye Hava Sporları Federasyonu'nun kurulmasıyla ilginin daha da artığını   söyledi. Türkiye Rekoru Federasyonun desteği artıkça bu spora gönül verenlerinde artacağını belirti. Başkan Çelik konuşmasına şöyle devam etti: Türkiye Yamaç Paraşütü Kadın Mesafe Rekoru kıran Merve hocamız çok tecrübeli bir pilottur. Yamaç Paraşütüne gönül veren bayan sporculara örnek olmaktadır. Başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Merve Gülşah Arslan Kimdir?

Merve Gülşah Arslan, 10 Nisan 1991’de Ankara’da doğdu. Yamaç paraşütü hayatına üniversite ile birlikte girdi. Gazi Üniversitesi Mimarlık bölümüne kaydını yaptırmış ve kendini Gazi Havacılık kulübünün standı önünde bulmuştu. 

“Hem istediğim bölümü kazanmış hem de hayalimi gerçekleştirme fırsatı bulmuştum. UÇMAK.” 

MERVE GÜLŞAH ARSLAN

diyen sporcu temel eğitimlerin tamamlanmasıyla ilk uçuşunu 2009 da gerçekleştirdi.

O günkü heyecanını “Verdiği iyi eğitim ve sıcak aile ortamıyla kulübüm ile birlikte 2011 yaz sezonunda yarışmalara katılmaya başladım” diyerek ifade eden Merve, ilk katıldığı yarışma olan Denizli Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası’ nda Kadınlar klasmanında 2. oldu.

Merve Gülşah Arslan – Aksaray

Bunun beraberinde milli takım kadrosuna seçilen sporcumuz yine aynı 2011 yılında Ayaş’tan kalkıp 116.8 km uçarak Türkiye Kadınlar Mesafe Rekorunu kırdı.

Çeşitli yarışmalar ve tecrübeler ile 2015’te Türkiye Kadınlar Şampiyonu oldu. Bunun beraberinde milli takım kadrosuna tekrar seçilerek 2016 yılı itibari ile Türkiye’yi Dünya Kupalarında temsil etmeye başladı. Bir yandan mimarlık mesleğini devam ettirirken bir yandan da antrenman yapmaya devam etti. Bunun devamında Kırkkız’dan 142.7 km uçarak Türkiye Kadınlar Mesafe Rekorunu yeniden sahiplendi. Güzel ve başarılı bir sezon daha geçirerek 2017 yılını da Kadınlar Şampiyonu olarak tamamladı. Son Rekorunu Ankara-Ayaş ‘tan kalkış yaparak 201 kilometre uçarak Konya ya iniş yaptı.



Anahtar Kelimeler: Türkiye Kadınlar Mesafe rekoru kırdı

Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı