TÜRKİYE-BALKAN GENÇLİK KAMPI ÖĞRENCİLERİNDEN ZİYARET

TÜRKİYE-BALKAN GENÇLİK KAMPI ÖĞRENCİLERİNDEN ZİYARET

Güney Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek?ten toplam 120 öğrencinin katıldığı Türkiye-Balkan Gençlik Kampı, Türk ve Balkan halkları arasındaki dostluğun pekiştirilmesine katkıda bulundu. Balkan ülkeleri öğrencileri, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak?ı d

 Gençlik Kampı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Keçiören Belediyesi ve Akabe Kültür ve Eğitim Vakfı’nın işbirliğiyle düzenlendi. Güney Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersekli öğrencilere Türkiye’de geçirdikleri iki hafta süresince, Türk dili ve ortak tarih derslerinin yanısıra, KEÇMEK(Keçiören Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları) tarafından Türk El Sanatları kursu da verildi. Gençlik Kampı ile, Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin Türk kültürünü tanımaları sağlanırken, Türk ve Balkan halkları arasındaki dostluk ve kardeşlik bağları da pekiştirilmiş oldu.

 

BAŞKAN AK, BALKAN GENÇLERİ İLE BULUŞTU

Balkan gençleri, kamp faaliyetleri kapsamında Belediye Başkanı Mustafa Ak’a da ziyarette bulundular. Öğrencileri Keçiören Belediyesi hizmet binası önünde karşılayan Başkan Ak, konuşmasına “Hepiniz Türkiye`ye hoş geldiniz. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz” sözleriyle başladı. Balkan ülkelerinin Türkiye’nin kardeşi olduğuna dikkat çeken Başkan Ak, “Buradaki birçok kardeşinizle dostluklar, arkadaşlıklar kurabilirsiniz. Geçmişte tarihimizde uzun bir dönem beraber, aynı devlet ve bayrak altında yaşadık. Ayrı devletlerimiz, ayrı sınırlarımız olsa da biz yine kardeşiz” dedi. Keçiören Belediyesi’nin Balkan ülkelerindeki bazı belediyeler ile kardeşlik bağlarının bulunduğunu da ifade eden Mustafa Ak, “Bosna Hersek’ten Gorajde ve Srebrenista, Makedonya’dan Jupa ve Kosova’dan Mamuşa ile kardeş belediyeyiz. İnşallah Karadağ`da da kardeş şehrimiz ve belediyemiz olacak” bilgisini paylaştı. Başkan Ak, Balkan gençlerini Türkiye’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, konuşmasını “Sizleri tekrar bekliyoruz” diyerek tamamladı.

BAĞLUM SPOR İLE DOSTLUK MAÇI

Kamp sırasında Bosna Hersek’ten gelen öğrenci grubundaki Gorajde ‘Gaziler’ Spor Kulübü futbolcuları ile Keçiören Bağlum Spor Kulübü arasında bir dostluk maçı da gerçekleştirildi. Ankara’nın tarihi ve turistik yerlerini gezen, TBMM ve  Türk Hava Kuvvetleri Müzesi gibi önemli devlet kurumlarını ziyaret eden öğrenciler, ayrıca Konya, Bolu ve İstanbul’u da gezip görme imkanını yakaladılar.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

13.05.2024

  • İMSAK 03:46
  • GÜNEŞ 05:28
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:43
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 16.4 ° / 7.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.4 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 17.1 ° / 6.6 ° false