Türkiye?de Bir İlk

Türkiye?de Bir İlk

Yenimahalle Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni bir boyut kazandırıyor. Kentsel dönüşüm yapılacak olan alanlarda oturanları başka bir bölgeye taşımak yerine kendi yerlerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi?nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi

 Yenimahalle Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni bir boyut kazandırıyor. Kentsel dönüşüm yapılacak olan alanlarda oturanları başka bir bölgeye taşımak yerine kendi yerlerinde ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi’nin Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Projesi hızla ilerliyor. Önümüzdeki bahar aylarında ilk yapılan blokları hak sahiplerine teslim edecek olan belediyenin 22 bloktan oluşacak dev projesinin ilk blokları ortaya çıkmaya başladı.

18 ayda yeni bir yaşam

Göreve gelir gelmez sorunlu bölgeler hakkında bir çalışma yaptırdığını ve ortaya çıkan manzaranın ardından hemen kentsel dönüşüm çalışmaları için harekete geçtiğini söyleyen Fethi Yaşar; Anadolu Bulvarı üzerinde bulunan ve gecekondulardan oluşan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki 1092 gecekonduyu davul zurna ile yıktıklarını söyledi. 22 bloktan oluşan projede, yüklenici firma ile yapılan anlaşmaya göre ilk önce hak sahiplerinin evlerini teslim edileceğini kaydeden Yaşar, hak sahiplerine kira yardımı yaptıklarını kaydetti.

Türkiye’de örnek uygulama

2013 ilkbaharında hak sahiplerinin evlerinde oturmaya başlayacağı projede, işgalci konumunda olan vatandaşlar da yıllarca oturdukları mahallelerinde ev sahibi olacaklar. İşgalci durumunda olan vatandaşlar, 2+1 eve 120 ay vade ile cüzi bir fiyata modern ve kaliteli bir yaşama kavuşacaklarını da dile getiren Yaşar, “Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün Türkiye’ye örnek olması gerektiğini vurguladı. Bu proje kentsel dönüşüm çalışmalarında eksik olan sosyal yapıyı da sağlayacağını, kentsel dönüşümü yıllarca o bölgede oturarak tozunu, çamurunu çeken vatandaşları başka yerlere özellikle de şehir merkezi dışına gönderme ya da kentsel dönüşüm adı altında kalitesiz malzeme ile yapılaşma olarak algılamıyoruz. Bizim anlayışımızda o bölgenin kahrını çeken vatandaşların da sağlıklı ve modern koşullarda ev sahibi olma hakları vardır. Bu proje ile gecekondu sahiplerinin de sosyal donatılar ve kaliteli malzemeler ile yapılan konutlarda oturmalarını amaçladık” dedi.

Herkes hak ettiğini alacak

Yaşar; Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi olacak. 145 metrekare alana sahip olanlara 2+1, 195 metrekare alanı olanlara 3+1, 245 metrekare olana 4+1, 250 metrekare alanı olana ise 2 daire verilecek. Proje kapsamında parklar, çocuk oyun al yal donatı alanları da en ince ayrıntısına kadar planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturulacak. anları, yürüyüş yolları gibi sos sosyal donatı alanları da en ince ayrıntısına kadar planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturulacak.

Haber Orhan aydan



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

30.04.2024

  • İMSAK 04:07
  • GÜNEŞ 05:43
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:49
  • YATSI 21:18
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı