TÜRKİYENİN GELECEĞİ TÜRK KADINIDIR

TÜRKİYENİN GELECEĞİ TÜRK KADINIDIR

Etimesgut İyi Partinin düzenlemiş olduğu 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü kapsamında konuşma yapan İlçe Başkan yardımcıları Selma Ünal ve Mustafa Özal Kadının Türk toplumunda önemli bir yere sahip olduklarını belirteler önemli noktalara değindiler.

Kadına yapılan yatırımın Türk toplumuna kültürel ve ekonomik değer olarak geri döneceğinin vurgusunu yapan Etimesgut İlçe Başkan yardımcısı Mustafa Özal sözlerine şöyle devam etti:

´´Kadın haklarının bildirgesinden yıllar geçmesine rağmen halen kadınların hakların da çok şey değişmemiştir.Kadınlarımızın yaşamış olduğu sosyo-kültürel sorunları çözme ve diğer sorunları çözülmesine eş değerdir ve  kadına yapılan emek en büyük yatırımdır.Kadın hakları elinden alınan toplum yozlaşmayı da beraberinde getirir. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var düşüncesinde değil her başarılı erkeğin yanında bir başarılı kadın var anlayışının olması gerektiğini savunuyorum. Bizler güçlü bir toplumda yaşamak istiyorsak kadının Türk toplumunda ki değerlerini yükseltmek zorunda olduğumuza inanıyorum. Türkiye kadınlar cinsiyetleri nedeniyle açıkça ayrımcılığa uğruyor  eğitim olanaklarından yoksun bırakılıyor, erken yaşta evlendiriliyor aile içi şiddete maruz kalıyor sosyal hayatta çok çalıştırılıp az ücret veriliyor eğer bir ülke de kadına ayrımcılık yapılıyor ise o ülke hiçbir zaman gelişemez´´ dedi.

Ülkenin sorunlarını kaygısı yapan dile getiren yürekli lider Meral Akşener´in öncülük yaptığını ve  bu ülkede kimsenin konuşamadıklarını cesurca ve kararlılıkla söyleyen bir kadının olduğunu belirten Ünal şu hususlara değindi.

Ünal ´´Günümüz Türkiye´sinde 2018 de işçi Türk kadınları 161 yıl önce yıl önce yapılan aynı müdahaleye maruz kalıyor bunları ele alıp sesimizi duyuralım düşüncesi ile yola çıktık. Bu ülkenin sorunlarını kaygısı yapan dile getiren yürekli lider Meral Akşener öncülük yapıyor bu ülkede kimsenin konuşamadıklarını cesurca ve kararlılıkla söyleyen bir kadın var.  

Ünal: ´´İçi boşaltılmış eğitim sisteminde çocuklarımızın eğitildiği sanılıyor hukuk sistemi çökertilmiş adalet kavramı yok edilmiş, gelir dağılımı eşit yapılmıyor hak etmeden çalışmadan birileri fazlasını alırken fazlasıyla çalışan emeğinin karşılığını alamayan açlık sınırının altında ki gelire maruz bırakılıyor. Ülke , Vatan , Millet gibi değerler sözcüklerde kalıp  değerlerin önemleri yok edilmeye çalışılıyor dünya üzerinde uygulanan dış politikalarla ülke insanı değersiz kılınıyor itibarsızlaştırılıyor dost ülkeler yerine düşman ülkeler sayısı artıyor. Dinimiz siyasete alet edilip din tacirliği yapılıyor işte bunun için İyi Parti diyorum  kaygılarımızı cesur kadında görüyorum umutlarımızda aynı çocuklarımızın becerilerini yetenliklerine göre donanımlı ve gerekli bilgilerle eğitileceği bir eğitim sisteminde okumalarını umut ediyoruz´´diye konuştu.



Ankara

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:51
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı