?Tuzlu Çayır Cayır Cayır, Yanıyor Mahalleli Kan Ağlıyor?

?Tuzlu Çayır Cayır Cayır, Yanıyor  Mahalleli Kan Ağlıyor?

8 Eylül?de Tuzluçayır?da Cami ve Cem evi projesine Alevilerin karşı çıkması ve Cemaat projesinin dayatması olduğu iddia edilen İnşaat?a tepkiler hala sürüyor.

 Tuzluçayır 2 aydır gaz ve taş ve sopalarla sabahlara kadar uyumuyor. Yetkililer 2 aydır çözüm buladı. 

 Her hafta sonu Tuzluçayır göbekte polisle karşı karşıya gelen taş sopa ve gaz bombalarının konuştuğu semtte eylemciler polisin mahalleden çıkana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtirken polisler bir buçuk aydır her akşam eylemcileri inşaat alanına yaklaştırmamak için müdahalelilerini sürdürüyor.

Mahalleli her akşam gaz kokusundan artık evlerde durulmadığını ve gaz fişeklerinden dolayı camların kırıldığını ifade ederken iş yeri sahipleri bu eziyetin sona ermesini istiyor. Mahalleli eski huzurlu günlerine dönmek istediklerini belirtirken birilerinin bilinçli bir şekilde Alevi mahallesinden Alevileri dağıtmak için özellikle bu projenin yapıldığını iddia ediyorlar.  

MEDYA, VALİ, SUSKUN!!!

POLİS VE KARŞITLAR SOKAKLARDA

Ankara Valisi başta olmak üzere Mamak Kaymakamı ve Belediye Başkanı bir buçuk aydır suskun olduğunu kaydeden vatandaşlar Medya’ya da öfkeli.

Mahallelinin medya’ya da büyük tepkisi var. İlk günlerde bir çok kanalda Tuzluçayır’ın hallerinin yayınlandığını ama sonradan kimselerin bir daha yüzüne bakmadığı ifade eden mahalle sakinleri birilerinin fedakarlık yaparak bu olayların sonlanması gerekliliğini vurguluyorlar.

Polisin mahalleden çekilmesi ve projenin iptal edilmesini isteyen karşıtlar mahallede huzur bırakmadıklarını ifade ediyorlar.

Yaşanan olaylar her akşam olaylar çıkarken hafta sonları kalabalığın artması ve polisin müdahalesi ile bugüne kadar polis eylemcilerden gelen sapan, bilye, Molotof ile yaralandıkları eylemcilerinde müdahalelerden gaz fişeklerinin insanı hedef alarak atılmasından dolayı çok sayıda olaylarda yaralanan olduğu ifade ediyor.

Mahallede yaklaşık iki aydır süren bu olayların ve huzursuzluğun ne zaman biteceği bilinmezken proje yapılmakta yetkililer ısrarcı, eylemcilerde bu projenin gerçekleşmemesi için eylemlerini sürdürmekte kararlı.

Haber: Beril Çuhadaroğlu  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

03.05.2024

  • İMSAK 04:02
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:52
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı