Üç yeni tesisin açılışı muhteşem oldu

Üç yeni tesisin açılışı muhteşem oldu

Her yaştan Altındağlı için ortaya koyduğu projeler ve yaptığı tesislerle modern bir yaşamın tüm imkanlarını sunmak için çalışan Altındağ Belediyesi, üç yeni tesisin daha açılışını gerçekleştirdi. Osman Yüksel Serdengeçti Gençlik Merkezi, Güneşevler Anaoku

 Güneşevler’e dev eğitim ve spor kompleksi

 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahibi olduğu açılış törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Altındağ Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Altındağlı katıldı.

 

Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan 16 gençlik merkezinden biri olan  Osman Yüksel Serdengeçti Gençlik Merkezi, yapımı tamamlanan 10 anaokulundan biri olan Güneşevler Anaokulu ve Güneşevler Parkı’nın toplu açılış töreni, Türk halk müziğinin beğenilen ismi İlkim Eylül İlk’in verdiği mini konser ve Güneşevler Anaokulunun minik öğrencilerinin hazırlamış olduğu renkli gösteri ile başladı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ ve Güneşevler mahallesindeki değişime dikkat çekerek, “Göreve başladığım ilk zamanlarda,  bölgeyi gezerken bu mahalle tamamen gecekondularla kaplıydı. Bu sokaklar bizim ilk yıkıma başladığımız sokaklardı. Şimdi Altındağ’ın en gözde yerlerinden biri oldu.” diye konuştu.

 

Başkan Tiryaki: “Her 15 günde bir, yeni tesis açıyoruz.”

 

Altındağ’ın her tarafında bu tür tesislerin yaygınlaştığını belirterek “2005 yılından beri her 15 günde bir tesis açıyoruz.” sözleriyle büyük alkış alan Başkan Tiryaki; “Büyük bir metropolde yaşıyoruz. Buralara tesis olarak sadece güzel binalar yapmak, içerisini pahalı mobilyalarla döşemek bizim problemimizi çözmez. Bu tesislerde çocuklarımızın zihin dünyasını aydınlatacak işler yapmalıyız. Gençlerimizin boş vakitlerini sporla, sanatla, kültürle buluşturamazsanız, sokaklardaki tehlikelerden kurtaramazsınız. Biz gençlik merkezlerinde çocuklarımıza evlerinin her odasına televizyon koymayı değil, kütüphane sahibi olmayı öğretiyoruz. Çocuklarımıza bırakılacak en büyük miras iyi bir eğitimdir .” diyerek sözlerini sürdürdü.

 

Salih Kapusuz: “Tiryaki ve ekibini can-ı gönülden tebrik ediyorum.”

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz da yaptığı konuşmada bu merkezlerin öneminin altını çizerek, “Eğer bir ülkeyi kalkındırmak, ileri taşımak istiyorsanız, bunun yolu eğitimden geçer. Gençlik Merkezleri, parkları ve anaokulları ile gençlerimizin eğitimine destek veren Veysel Tiryaki ve ekibini can-ı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

 

Gençlik Merkezine Osman Yüksel Serdengeçti’nin isminin verilmesine de değinen Kapusuz, “Gençlik Merkezi’ne böyle önemli bir üstadın, dava adamının ismini verdikleri için de özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Kapusuz ve Tiryaki’den renkli görüntüler

 

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Osman Yüksel Serdengeçti Gençlik Merkezi’ni ve anaokulunu gezen protokol; derslikleri, oyun salonu, kütüphane ve bilgisayar sınıflarını, etkinlik odalarını tek tek dolaşarak tesis hakkında bilgi aldı. Gençlik Merkezi içerisinde Altındağlı gençler ile sohbet eden ve oyun salonundaki oyunları inceleyen Salih Kapusuz, burada Başkan Tiryaki ile birlikte masa tenisi oynadı.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

04.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:53
  • YATSI 21:24
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli