UÇARI CAMİİ AÇILDI

UÇARI CAMİİ AÇILDI

Kazan Belediyesi’nin katkılarıyla köylüler tarafından imece usulüyle yaptırılan ve 2 yılda tamamlanan camii 850 Bin TL’ye mal oldu. Ankara ve Kazan’da ikamet eden mahalle sakinlerinin yaz aylarında köyde göç etmesinden dolayı eski caminin yetersiz kalması

İlçede bulunan camilerde belediye olarak katkı sağladıklarını belirten Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, “Çok büyük eserlere imza atabilir çok büyük yatırımlar yapabilir bir şehri çok modern bir hale getirebilirsiniz. Sosyal kültürel tesislerle alt yapısıyla parkıyla bahçeleriyle fakat önemli olan o şehirdeki sevgi dilini konuşabilmek o ilçede Mevlana’nın o derin hoşgörüsü Yunus Emre’nin engin sevgisini tüm insanlara nakşedebilmek ve milli değerlerine bağlı manevi değerlerine bağlı şuurlu gençler yetiştirebilmek. Bunları bütünleştiremedikten sonra sizin çok modern bir şehir içerisinde yaşamanız hiçbir anlam ifade etmiyor. Bugün allahımıza hamdolsun bu hayırlı hizmetle Kazan’da bunun mücadelesinin verildiğinin gösterildiğine inanıyorum. İlçemizde 70 yakın camiinin temizliğinden yapımına kadar birçok alanda emeğimiz var” diye konuştu.

 Hayırlı bir hizmeti açmak için burada olduklarını belirten Adem Ceylan, “Camiiler ve mescitler cenabı Allahın evleridir. Burada Müslümanlar inançları gereği dini vecibelerini yerine getirir. Camiiler birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiği yardımlaşma dayanışma ruhunun güçlendiği yoksuluyla zenginiyle işvereniyle işçisiyle yerlisiyle yabancısıyla hep bir araya gelindiği saf tutulduğu omuz omuza verildiği milli ve dini duyguların güçlendiği yerlerdir. Bunun örneğini burada görüyoruz” dedi.

Ankara’nın kalkınmasında aracılık ettiklerini ifade eden Ayhan Yılmaz, “Gücümüzün yettiğince bu bölgelerin sıkıntılarının çözülmesinde gece gündüz uğraştık. Biz sadece belediyelerin yapması gereken rutin işleri yapmadık. Ankara’nın manevi kalkınmasına da aracılık etmeye çalıştık. Ankara kişi başına düşen camii sayısında birinci oldu. Uzun gayretler ve çabalar neticesinde İstanbul ve İzmirle kıyasladığımızda birinci oldu. Çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Camiinin açılışında İçören Kuran Kursu öğrencileri Camiinin açılışında ilahi ve kuran okudu. Açılışta gösterdikleri çabalar nedeniyle Hayati Sarıaydın’a da plaket verildi.  

Ankara’nın Kazan İlçesi Uçarı Mahallesi’nde yaptırılan caminin açılışı yapıldı. Açılış törenine 19. Dönem Ankara Milletvekili Hamdi Eriş, Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve Eşi Meral Ertürk, Ankara Milletvekili Adayları, Ayhan Yılmaz, Adem Ceylan, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Yıldıztepe, Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erdal, İlçe Müftüsü Halil Karagöz, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yılmaz ve mahalle sakinleri katıldı



Anahtar Kelimeler: UÇARI CAMİİ AÇILDI

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli