ÜLKE ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

ÜLKE ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR

CHP Etimesgut İlçe örgütü, referandum çalışmasını Botanik Düğün Salonu´nda bir program ile açtı.

Programa, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin,  Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski ilçe başkanları, meclis üyeleri, ihtiyaç sahibi çocuklara yaptığı yardımlarla tanınan   Evren Alankuş, ve çok sayıda partililer katıldı.

Cumhuriyeti İçlerine Sığdıramadılar

 Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz, salonu kiralamakta zorluklar yaşadıklarını belirterek, “Bu toplantıyı yapabilmek için bir yandan hükümet ile uğraşıyoruz bir yandan yerel yönetimle uğraşıyoruz. Salonlarımızı iptal ettiler. Ödediğiniz aidatlarla bu salonu tutmak istememize rağmen önümüze engel koyuyorlar.” dedi. Yılmaz, sandık başkanı olmak isteyenlerin, isimlerini ilçe seçim kuruluna bildirmeleri gerektiğini söyledi. Bunun için son tarihin 10 Mart olduğunun hatırlatmasını yaptı. AK Parti´yi eleştiren Yılmaz, şöyle konuştu: “Cumhuriyetin her nimetini yiyorlar ancak cumhuriyeti bir türlü içlerine sindiremediler.”dedi.

 Ülke Zor Günlerden Geçiyor

 Fethi Yaşar, “İster bugünkü cumhurbaşkanı olsun, ister genel başkanım olsun, ülkenin tapusunu vermeyeceğiz.” dedi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar   ülkenin zor günlerden geçtiğini anlattı. Yaşar, şöyle devam etti: “Bir tarafta yurt dışında ana kuzuları savaş yapıyor. Niye yaptıklarını bilmiyoruz. Bir tarafta terör her gün canlar alıyor. Bir tarafta ekonomi batmış, insanlar yarını göremez hale gelmiş. Yıllarını kazancını borç batağına batmış. Bunlar yetmiyormuş  gibi, siyasetin bunları uğraşması gerektiği bir zamanda, biz 1923´te aldığımız hakları bir kişiye, bütün yetkilileri, yasama, yürütme, yargıyı her şeyi bir kişiye teslim etmek için 16 Nisan´da referanduma gidiyoruz.”Yaşar, sokağın nabzını iyi bilen biri olarak, AK Parti´nin, MHP´nin içerisinde, başka siyasi  partilerde ve her düşüncede, cumhuriyete ve değerlerine sahip çıkacak yüzde 60 vatandaşın olduğuna yürekten inandığını söyledi.

 Tapusunu Vermeyeceğiz, Vermemeliyiz

Yaşar, demokrasinin bütün kurumlarıyla işletilmesi gereken bir zamanda, bir kişiye emanet edildiğinin altını çizerek, “Bu ister bugünkü cumhurbaşkanı olsun, ister benim genel başkanım olsun bu ülkenin tapusunu vermeyeceğiz, vermemeliyiz.” Yaşar; referandumun önemine vurgu yaparak “Önce biz inanacağız, sonra başaracağız, şartlar 1919 öncesinden daha kötü değil. Atalarımız, ecdadımız nasıl yoktan bir devlet, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti yarattı ise yanlışa karşı, ülkenin bölünmesine karşı, bizim haklarımızı elimizden alınmaya karşı bu referandumda hayrı çıkaracağız. Dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de referanduma giden maddelerin izah edilecek bir tarafının olmadığını “Sadece tek adamlık  değil, hukuk sistemimizin tamamı altüst oluyor. 18 madde geçti diyelim, 2 bin tane hukuk maddesinin değişeceğini hazırlanan maddelerin AKP ve MHP nin önüne birileri tarafından hazır konduğunu onun için maddeler için hiçbir açıklama getiremediklerini vurguladı. 



Anahtar Kelimeler: ÜLKE GÜNLERDEN GEÇİYOR

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı