ÜLKEYİ AKP ZULMÜNDEN KURTARACAĞIZ

ÜLKEYİ AKP ZULMÜNDEN KURTARACAĞIZ

CHP Mamak İlçe Danışma Kurulu toplantısında konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl 2019 seçimlerinde AKP´den iktidarı alarak sosyal belediyecilik anlayışını bütün İl ve İlçelerimizle buluşturacağız dedi.

Açılış Konuşmasını yapan CHP Mamak İlçe Başkanı Adnan demirci Biz tüzüğümüz gereği  danışma kurullarını yapıyoruz.. Danışma kurulları bizim birlikte konuştuğumuz,eleştiri ve öz eleştiri yaptığımız bu kurulda 2019 seçimlerine kadar da tüzüğümüzün el verdiği ölçüde danışma toplantılarını yapmaya devam edeceğiz. 17 yıldır AKP iktidarlarının sonucu dış politikalarının eksiklikleri nedeni ile Büyük orta doğu projesi için istedikleri bir  iktidara sahibiz bu sonuç gösteriyor ki ülkemiz kötü yöneltiliyor. Bundan tek kurtuluşumuz Mustafa Kemal Atatürk´ün söylediği gibi yurtta sulh cihanda sulhtur  Dış politikalar ve bütün ülke içinde olması gereken bu çözüm yolunu kullanmaktır. Bu neticelerin sonucunda kötü yöneltilmemiz bizi tek bir komşusu ile iyi geçinemeyen bir ülke konumuna getirmiştir.

Demirci 2019 seçimlerinde neler yapılacak ve bu iktidardan nasıl kurtulacağız  çaresi.CHP´nin iktidarı ile yeniden parlamenter sisteme geçiş ile ülkemizin yaşadığı bütün sıkıntılarını çözmek için iktidar olmaktır dedi.

Türkiyenin Arabuluculuğu işe Yaramadı

AKP´nin arabuluculuk adı altında insanları kandırdığını ve aslında hiç bir şey yapmadığını Amerika´nın Suriye´yi bombalamasından hoşnut olan bir iktidarın yanlış olduğunu belirten Bingöl sözlerine şöyle devam etti;

´´Türkiye´nin arabuluculuğu bir işe yaramış bu gerginlik yumuşadı  ve yeni bir savaş ortamı söz konusu olmayacak diye düşünürken Suriye bombalandı demek ki iktidarın arabuluculuğu yaptığı gerçeği yansıtmıyor. Trump ile çok önemli bir görüşme yaptığın açıklamaları hiç bir anlam ifade etmiyormuş yani yumuşamadan da bahsetmek mümkün değil ve sonuç olarak  Amerika Suriye´yi bombaladı, o saldırıyı memnuniyetle karşıladılar ve memnun olduklarını ifade ettiler. Bu memnuniyet bizler tarafından asla doğru olarak karşılanmadı´´diye vurguladı.

Ekonominin çıkmazda olması onların suçu değilmiş

Bingöl: ´´Ekonominin kötü gidişatının ekonomist teröristlerinin suçu olduğunu söyleyen iktidarın her bir vakaya başka bir bahane bulması artık alışa gelmiş bir şey oldu. Dış borç 450 Milyar dolar olmuş cari açık bir o kadar kötü Türkiye zor durumda ekonomisi çıkmazda. İlk kez bu hükümet döneminde geçmişte de akaryatıda da zam geliyordu ama aynı gün içerisinde zam yapıldığını olmamıştı. Ekonomide ki bu kötü gidiş yüzde 20´nin üzerine çıkan 6.1 milyona dayanan işsizliğe, dış politikadaki Türkiye´yi getirdikleri bu noktada bizler gerekeni yapacağız ve halkımıza hak ettiği huzura kavuşturacağız´´ dedi.

Bingöl, Melih Gökçek´ten kurtulduklarını belirterek yenilerinin gelmemesi için yerel ve genel seçimleri kazanmak zorunda olduklarını ve Ankara´nın kalesi olarak hitap ettiği Mamak belediyesini almaları gerektiğini belirterek sözlerine son verdi.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli