ÜLKÜ OCAKLARI ŞEHIT OLAN SOYDAŞLARIMIZ İÇIN GIYABI CENAZE NAMAZI KILDI

ÜLKÜ OCAKLARI ŞEHIT OLAN SOYDAŞLARIMIZ İÇIN GIYABI CENAZE NAMAZI KILDI

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi`nin öncülüğünde tüm illerdeki Ülkü Ocakları mensupları ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla eş zamanlı olarak yurt çapında Cuma Namazını müteakiben Doğu Türkistan ve Kerkük`te Şehit Olan Kardeşlerimiz

 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi`nin öncülüğünde tüm illerdeki Ülkü Ocakları mensupları ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla eş zamanlı olarak yurt çapında Cuma Namazını müteakiben Doğu Türkistan ve Kerkük`te Şehit Olan Kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ülkü Ocakları Genel Merkezi`nin açıklaması şu şekilde:

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi`nin öncülüğünde tüm İl Ocaklarımız ve çok sayıda vatandaşımızın katılımıyla eş zamanlı olarak yurt çapında Cuma Namazını müteakiben Doğu Türkistan ve Kerkük`te Şehit Olan Kardeşlerimiz İçin gıyabi cenaze namazı kılındı.

Soydaşlarımıza yapılan katliamlara ve saldırılara büyük tepki gösterilerek Doğu Türkistan ve Irak`ta zulme uğrayan kardeşlerimizin asla yalnız olmadığı vurgulandı. Ülkü Ocakları Genel Sekreteri Ali Işıner Hamşioğlu, Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Onur Kasım, Türkiye Kamu Sen Başkanı İsmail Koncuk, Doğu Türkistan Kültür Derneği Ankara Şube Başkanı Hayrullah Efendigil, Türkmeneli Vakfı Yöneticileri, Taş Medreseli Ülkücüler ve Ankara Ülkü Ocaklarına mensup gençler katıldı. Ankara`da Kocatepe Camii`nde kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası Ülkü Ocakları Genel Merkezi adına açıklamayı Genel Sekreter Ali Işıner Hamşioğlu yaptı. Hamşioğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada " Doğu Türkistan`da ve Tuzhurmatu`da soydaşlarımıza yönelik saldırılar yapılmaktadır. Dünya ve Türkiye kamuoyunu bu konuda harekete geçmeye ve sessiz kalmamaya çağırıyoruz. Ülkücü Hareket olarak bu yapılan zulme tepkisiz kalmayacağımız bilinmelidir. Bugün soydaşlarımızın acılarını paylaşmak ve yaşananları gündeme taşımak gayesiyle Ülkü Ocakları Genel Merkezi ve 75 İl Ocağımız olarak bulundukları illerdeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kıldık. Soydaşlarımızı anmak ve onlara karşı son görevimizi yerine getirmeye çalıştık. Dualarımız büyük Turan ülkümüzün gerçekleştirerek bu acılara son vermek içindir. Allah buraya gelerek bizlerle bu duyguları paylaşan herkesten razı olsun.



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli