Uluğbey Bilim Merkezi Ve Gök Evi Ankara’nın İlgi Odağı

Uluğbey Bilim Merkezi Ve Gök Evi Ankara’nın İlgi Odağı

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya’nın özel ilgisiyle eğitimin hizmetine kazandırılan Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gökevi, Ankara’nın ilgi odağı olmaya devam ediyor.

 İlköğretim dönemi öğrencilerin eğitimine katkı sunan Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğ Bey Gök Evi’ni son 1 aylık sürede 700’ün üzerinde ilk ve ortaokul öğrencisi ziyaret etti.

İlköğretim ve lise öğrencilerine uygulamalarıyla derslerinde yardımcı olan merkeze,  Namık Kemal Ortaokulu,  Mehmet Gönenç İlkokulu, İlkadım Anaokulu, Samanyolu Akasya İlköğretim Okulu, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Fevzi Özbey İlköğretim Okulu,  Gevher Nesibe Mesleki ve Anadolu Lisesi Anaokulu başta  olmak üzere yüzlerce öğrenci   ziyaret etti.

 Kısa süre önce randevuyla ziyaretçi kabul etmeye başlayan merkezi,  1 Kasım -  11 Aralık tarihleri arasında 707 öğrenci ziyaret etti.

 Randevu sistemiyle çalışan Merkezi 10 Ocak 2015 tarihine kadar 1000’in üzerinde öğrencinin daha ziyaret etmesi planlanıyor.

Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve  Uluğbey Gökevi, ziyaretçi defterine  görüşlerini belirten vatandaşlar, "Polatlı`nın çehresini değiştirmişsiniz", "Beklediğimizden fazla olmuş", "Ankara`ya gitmekten bizi kurtarıyorsunuz", "Harika bir yer gerçekten. Bilginiz sunumunuz ve sabrınıza teşekkürler" gibi olumlu tepkilerini ifade etmiş.

 Mehmet Gönenç İlköğretim Okulu Öğrenci velisi Sevilay Kayacık, ‘’Bilim Merkezi ve Gökevi çok güzel, özellikle Polatlı’da böyle bir merkezin olması çok güzel. TRT Çocuk’ta izlemiştim. Burada canlısını görmek daha güzel. Bize bu merkezi kazandıran herkese çok teşekkür ediyorum.’’ diye konuştu.

Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve  Uluğbey Gökevi, haftanın 5 günü 08.00_17:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul ediyor.  Gezilerde Bilim Merkezi ve Gökevi Sorumlusu Bilge Kağan Toptaş ile Gökevi Sorumlusu Alper Uğur Tunç, öğrencilere bilgi veriyor, deney yaptırıyor.

Polatlı Belediyesi Bilim Merkezi ve Uluğbey Gök Evi, 70’e yakın deney seti ve 36 kişilik Planetaryumuyla Ankara’nın en büyüğü olma özelliği taşıyor.

 



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli