Ulugöl " Kimse Zekamızı Sorgulamasın"

Ulugöl

Yenimahalle Belediyesinin yer tahsisi yaptığı ve Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odası Birliğinin inşa ettiği Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi?ni, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile birlikte hizmete

 Kılıçdaroğlu`nun seçimlere az bir süre kalmasına karşın henüz Ankara ilçe adaylarını açıklamaması gerilim yaşanmasına neden oldu. CHP`li Yenimahalle Belediyesi`nin ev sahipliği yaptığı programda CHP Yenimahalle Aday Adayı Erhan Ulugöl ve destekçilerinin alana görseller ile girmek istemesi üzerine arbede yaşandı. Çıkan kargaşada Başkan Yardımcısı Başer Balın adamları olduğu iddia edilen görevliler tarafından Ulugöl`ün destekçilerinin darp edilerek alandan uzaklaştırılmak istendiği öğrenildi.  Olaylara müdahale eden Erhan Ulugöl belediye görevlileri ile yaptığı görüşmeler sonunda alana giriş yaptı. Olaylar sonrası Ulugöl yetkilileri ve belediyeyi sert dille eleştirdi.

Ulugöl Yenimahalle`de afişleri için gönüllülerin nöbet tutmak zorunda kalacak kadar mağdur edildiğini ifade ederek;  " Aynı partinin mensuplarının rakip olma lüksü olmadığını ve CHP`de siyaset yapan Sosyal Demokrat`ım diyen birinin kendi partilisine tahammül edemeyecek bir tavır içinde olmasının üzücü olduğunu kaydetti.

Ulugöl açıklamasın da partimin Genel Başkanı`nın katıldığı bir etkinlikte bulunmamanın ayıp olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti; "  Genel başkanımızın ilçemize gelmesi ile açılışı yapılan tesis için günlerdir uyumadık çalıştık. Afişlerimiz, broşürlerimiz ile kendimizi tanıtacak materyalleri kullandık.   Biz 9 aydır yaz kış demeden çalışıyoruz. Akşam afişlerimizi pankartlarımızı yaptık alana girmek içinde yol arkadaşlarımız farklı bir seçim tanıtım çalışması yürümüş ve şemsiyelerle bir  tanıtım çalışması yapıldı" dedi.

Olaylarla ilgili Ulugöl amacın asla provoke etmek değil özellikle böyle lanse edilmesi için belediye yetkilileri tarafından müdahale edildiğini iddia ederek; "  Belediye kendi propagandasından başka hiç bir çalışmaya izin vermediği için bizde afişimizin alanda yerini alması açısından gönüllülerimizle şemsiye modeli ile renkli bir tanıtım çalışması yaptık. Duvarlara astığımız afişleri kapatmak için bundan önceki etkinliklerde  de Türk bayraklarını kullanmışlardı.  Yenimahalle`de bizim dışımızda tüm siyasi partilerin afişleri, bayram kutlamaları kaldırılmazken bizim tüm afişlerimiz toplatıldı. Belediye "sadece ben" anlayışını güdüyor,"Bizim yapmış olduğumuz faaliyetlerde bunlar gelmeyecek bizden başka kimse aday olarak kendini tanıtmayacak düşüncesi" yürütülüyor. Özellikle bu etkinlikte benim söz hakım var. Bağlı olduğum odamın benden aldığı katkılar ile yapılmış olması orada bir sektörün temsilcisi olarak siyasetten önce ev sahibi sıfatındayım" şeklinde ifade etti.  

Bu parti bizim partimiz diyen Ulugöl; " Erhan Ulugöl`ün aday adayı çalışmasında herkes birey olarak elinden geleni yapıyor. Genel Başkanımız geldiği zaman bizlerin orada olmaması en büyük hata, önce biz olmalıyız. Belediyenin 2800 çalışanı var ve bu açılışlar da görevlendirilen insanlar ekmekleri için oradalar. Ekmeğinin peşinde olan bu insanlar bile acımasız hale getiriliyor . Bizlere kaba kuvvet kullanılmak istenmesi personelin kendi iradesi ile değil emir komuta ile olduğunu düşünüyorum" dedi.

9 aydır ön seçim istediklerini ifade eden Ulugöl; " Gönüllülerimize saldıranlar belediye çalışanları. Parti içinde yer alan insanlar değil.Verilen görev kadar iş yapan ve hatta hatta işten kaçan ve işi belli bir noktaya getirmek için provokasyon yapan insanlar.Ben akıllı adamım akıllı adamlar provokasyonlara kapılmaz. Benden hata yapmamı bekleyenler yanılıyorlar.En büyük zaafları bu. Biz partimize olan sorumluluğumuzun bilincin de topluma örnek olmaya çalışan insanlarız. Benim bir iddiam var, bunun içinde hata yapmamız söz konusu değildir. Halkla birlikte yönetmek için alanlardayız" şeklinde konuştu.

Haber: Beril Çuhadaroğlu- Orhan Aydan 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı