UNUTULAN MALİYE ÇALIŞANLARI !

UNUTULAN MALİYE ÇALIŞANLARI !

Çalışanların birikmiş sorunları çözülmeden “vergi haftası” kutlanmasını doğru bulmuyoruz.

Bilindiği üzere 2015 yılında yeniden değerlendirme oranı  %10.1´e yükseltilmiş, bu yüksek oran da  dar ve sabit gelirliyi mağdur etmektedir. 2016 yılında yaklaşık 2 milyon 100 bin memur %15 vergi diliminden, %20´lik dilime çıkacaktır. Sözleşmeli çalışanlar ise %20´den, %25 yüksek vergi dilimine girecektir. Memurlarımız 2016 yılında da vergiye çarpılacaklardır. Aldıkları artışlar ellerinden gidecektir. Kısacası memur, yoksulluk sınırında maaş alacak, fakat zenginlerden fazla vergi ödeyecektir. Bu adaletsizlik derhal düzeltilmelidir.

Bilgi birikimi ve her türlü donanıma sahip olan Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanları bütün olumsuz şartlara rağmen vatandaşa hizmetin en iyisini vermeye çalışmaktadır.

Maliye Bakanlığı ve Gelipr İdaresi Başkanlığı´nda personel yetersizliği hat safhadadır. Emekli olacak arkadaşlarımız da çoktur.Defterdarlık Milli Emlakta, Muhasebede Muhakematta,DSS´da, Yapraklı´da, Korgun´da Eldivan´da Bayramören Kurşunlu´da Orta´da nerdeyse bütün ilçelerimizde 5- yada 6 sında bırakın memuru, Malmüdürü yok.Koskoca Muhasebe müdürlüğünün veznedarı yok.Personel yetersizliği ile ilgili Maliye Bakanına ve ilimiz milletvekillerine mektup yazdık, ama ses yok. Gelinen nokta ise; her bir çalışan 3-4 kişilik iş yapmak zorunda. Kurumda boş kadrolara atama yapılmadığı için çalışma şartları oldukça ağır. Mesai kavramı unutulmuş, yoğun çalışma temposu sosyal yaşantıyı sıfırlamıştır.Ilgaz da hafta sonu yapacağımız geziye en az katılım maalesef Defterdarlığımızda.

Kanunları uygulayan, verginin tahakkuk ve tahsilatını gerçekleştiren yani, devlet bütçesinin her kademesinde katkı sağlayan, çalışanlar mutsuzdur.

ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINI İSTEDİKLERİMİZ:

-657 sayılı kanunda mali hizmetler sınıfının oluşturulması istiyoruz.

-Ek ödemelerin emekli keseneğine dahil edilmesini istiyoruz.

-Çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi istiyoruz.

-Bakanlığınızda şef olarak görev yapanların durumu içler acısıdır.Özel hizmet tazminatı 60 iken bir başka Bakanlıkta tazminat oranı 110´dur. Aynı fark VHKİ ve diğer kadrolar için de geçerlidir. Bakanlık ile diğer kurumlar arasında yaklaşık 400 TL varan fark oluşturmaktadır. Bu mağduriyet derhal  giderilmelidir.

- Maliye Bakanlığı ve GİB´de özel uzmanlık sınavlarının açılması ve sınavların sürekli hale getirilmesini ve tüm çalışanlara uzman yardımcılığı kadrosunun verilmesini istiyoruz.

-Vergi haftası kutlanıyorsa bizler de en az  asgari ücret tutarında ikramiye ödenmesini istiyoruz.

-Personelin yer değiştirmeye ilişkin atama taleplerine kıstas getirilerek boş kadroların bulunduğu birimlerin ve illerin internet ortamından duyurularak şeffaflık istiyoruz.

-Genel idari Hizmetler sınıfına dâhil koruma ve güvenlik görevlisi ile şoförlerin talepleri halinde V.H.K.İ. kadrolarına atanması,

-666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kaldırılan  fazla çalışma uygulamasının yeniden başlatılması, resmi ve dini bayramlarda ve idari izinlerde çalışan personele fazla çalışma ücreti ödenmesini,

-Maliye Bakanlığına bağlı birimlerde açılacak görevde yükselme ve özel sınavlara tüm personelin birim farkı gözetilmeksizin katılabilmesinin sağlanmasını,

-Kamudaki uzmanların özlük haklarının eşitlenmesi konusunda yapılan düzenlemeye Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm uzmanlar dahil edilerek merkez taşra ayrımına son verilmesini istiyoruz.

-Yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin belirlenecek kriterler çerçevesinde memuriyet kadrolarına atanmasını ve ek gösterge verilmesini istiyoruz.

-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102. maddesi gereğince çalışanlara verilen yol izinlerinin maliye çalışanları içinde diğer kamu kurumlarında uygulandığı gibi uygulanması,

-Kamu kurumlarında ki son yönetmelikler dikkate alınarak, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi personeline belirlenecek kriterlere göre Müfettiş Yardımcılığı hakkının verilerek yükselmelerin önün açılmasını istiyoruz.

-Güvenlik görevlilerimiz ve Personelin 657 sayılı kanunda belirtilen çalışma sürelerine riayet edilmesi, çalışma sürelerinin aşılması halinde izin verilmesi,

-Vergi Haftası kapsamında bir dizi etkinlik ve yarışma düzenlenmekte, fakat bu etkinliklerde Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi çalışanlarının sorunlarına değinilmemektedir.

Özellikle yeni atanan genç memurlarımız ve birçok çalışanımız için, öğle yemeği ihtiyaçları devlet kurumlarından karşılanmasını,  yer gösterilmesini ve devlet katkısını istiyoruz.

Gece-gündüz, hafta sonu demeden bayram tatillerinde dahi çalışarak Devlet hazinesini parayla doldurma görevini yürüten fedakar vergi memurlarının sorunları çözülmeden kutlamaların kabul edilmesi mümkün değildir. Artık mum dibine ışık versin istiyoruz.

Türk Büro-Sen olarak, ekonomimizin ayakta kalması için canla başla çalışan Maliye Bakanlığı çalışanlarının ekonomik, sosyal ve özlük hakları tam olarak verilmeden kutlamaların kabul edilmesi mümkün değildir, diyoruz. 



Anahtar Kelimeler: UNUTULAN MALİYE ÇALIŞANLARI

Ankara

25.04.2024

  • İMSAK 04:16
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı