Vahşetin Adresi Yaşamkent Oldu

Vahşetin Adresi Yaşamkent Oldu

Kimliği belirsiz kişilerce Yaşamkent´e bırakılan zehirli yiyecekler, bölgedeki 8 köpek ve 1 kirpinin ölümüne neden oldu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, çevredeki güvenlik kameralarını inceleme altına aldı.

Bilkent ve Kırkkonaklar´da tarım ilaçları ya da zehir kullanılarak yapılan hayvan katliamlarının bir benzeri bu kez Yaşamkent´te meydana geldi. Kimliği belirsiz kişilerce bölgeye bırakılan zehirli yiyecekler, 8 köpek ve 1 kirpinin ölümüne neden oldu. Dün sabah saatlerinde Yaşamkent 3267. Cadde´den geçen vatandaşlar, yol üstünde hareketsiz bir şekilde yatan cansız köpeklerle karşılaştı. Çevre sakinleri, ağızlarından köpükler çıkararak öldükleri anlaşılan hayvanları görünce durumu polise ve Çankaya Belediyesi´ne bildirdi. Bölgeye gelen polisler olay hakkında tutanak tuttu.

Kısırlaştırma yetersiz tepkisi

Çevre sakinlerinden İbrahim Kılıç, Yaşamkent´teki sokak hayvanı sayısının çok fazla olduğunu belirterek, “Daha önce Yaşamkent´te zehirleme olayı yaşanmamıştı. Belediyeler topladıkları hayvanları, diğer ilçelere bırakıp gidiyor. Kısırlaştırma yapılmıyor. Yaşamkent kırsal alana yakın olduğu için köylüler de hayvanlarını bırakıyor. Belediyelerin yardımcı olması lazım. Geçen sene yakalanamayan hayvanların her biri bu sene 8-10 yavru doğurdu, bu sayı gittikçe artıyor” diye konuştu.

Kamera kayıtları inceleniyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de olayın ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Yetkililer, çevredeki kamera kayıtlarının incelendiğini ve zehirleme olayına karışan kişilerin bulunması için çalışma yürüttüklerini belirterek, “Sabah 04.30´dan köpeklerin öldüğü yere bir aracın geldiği ve durduğu görülüyor. Ancak plakası tespit edilemedi. Eğer tespit edilirse savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. Ancak hayvan öldürme suçu ceza kanunu kapsamında değil, Kabahatler Kanunu kapsamında değerlendiriliyor ve cezası da bin 200 TL” dedi.

Koru´da kısırlaştırma istasyonu yapılacak

Köpeklerin zehirlendiği olayın ardından Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ayla Pilten de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Pilten yaptığı açıklamada, “Zehirlenen köpekler Etlik Zehir Araştırma Enstitüsü´ne götürülüp, otopsiye girecek. Raporu yaklaşık 15 gün sonra belli olur” dedi. Pilten, Çankaya Belediyesi´nin Koru´da kısırlaştırma işlerini yürüten yeni bir istasyon açacağını da belirterek, “Buradaki köpekleri Mühye´deki barınağa götürmeden kısırlaştırma işlemini yapma imkanı olacak” ifadelerini kullandı.(Hürriyet)



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı