“VAKİT BİRLİK VAKTİDİR”

“VAKİT BİRLİK VAKTİDİR”

Kazan Belediyesi, Ankara´daki terör saldırılarında şahadet şerbetini içenler başta olmak üzere tüm şehitler için mevlit okuttu. Kazan Ulu Cami´nde okunan Mevlid-i Şerif´e vatandaşların da ilgisi yoğun oldu.

ANKARA Kazan Belediyesi, “Vakit birlik vaktidir” başlığı ile yaptığı davette, Ankara´da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve tüm şehitler için mevlidi şerif okuttu. Ulu Camiinde okutulan mevlide vatandaşlarında ilgisi yoğun oldu. Mevlid-i şerifi Dünya Kuran-ı Kerimi güzel okuma şampiyonu Ali Tel, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Cami imamları Mehmet Bilir, Abdurrahman Ayaz ve tasavvuf müziğinin önemli isimlerinden Fazlı Çoban birlikte okudu. Şehit yakınlarının da bulunduğu mevlitte 2011 yılında Hakkari Çukurca´da teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar´ın babası İsmail Başayar´da ön safta yer aldığı mevlitte, mevlit boyunca göz yaşlarına hakim olamadı. Mevlidin ardından Kazan Belediyesi tarafından, cemaate gül suyu ve mevlit şekeri dağıtıldı.

Cami çıkışında Belediye Başkanı´na teşekkür eden vatandaşlar, hep bir ağızdan teröre lanetledi. Çocukların ilgisi ile de karşılaşan Ertürk, çocukların hatıra fotoğrafı isteğini geri çevirmedi. 

“Son günlerde ülkemiz üzerinde oynanan olaylar ortada” diyen Belediye Başkanı Lokman Ertürk “Biz milletçe devletimizin ve hükümetimizin yanındayız. Gerek Ankara´da yaşanan terör saldırılarında gerekse vatan savunmasında gözünü kırpmadan ruhunu teslim etmiş aziz şehitlerimizin önünde saygı ile eğiliyoruz. Onların anısına, vatandaşlarımızın da yoğun katılımıyla mevlidi şerif okuttuk. Mart ayındayız. İstiklal Marşımızın kabulünün, kutlu doğumun yaklaştığı bir tarihteyiz, Çanakkale zaferinin yaşandığı bir aydayız. İnşallah böylesine güzel aylarda ülkemizin birlik ve beraberliğini devletimize ve hükümetimize olan güvenimizi göstermek adına 81 vilayetten gelen insanların huzur içinde yaşadığı bir ilçede teröre karşı bir ve beraber olduğumuzu göstermiş olduk”dedi.  



Anahtar Kelimeler: VAKİT BİRLİK VAKTİDİR

Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli