Vali Yüksel, Yunus Emre Halk Çarşısı Esnafı ile Görüştü

Vali Yüksel, Yunus Emre Halk Çarşısı Esnafı ile Görüştü

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, geçen ay çıkan yangında 680 iş yerinin kullanılamaz hale geldiği Altındağ`daki Yunus Emre Halk Çarşısı esnafının sorunlarını dinledi.

 ANGARA-Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, geçen ay çıkan yangında 680 iş yerinin kullanılamaz hale geldiği Altındağ`daki Yunus Emre Halk Çarşısı esnafının sorunlarını dinledi. 


Yüksel, Yunus Emre Kültür Merkezi`nde çarşı esnafı ile bir araya geldi. Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türker ve Belediye Başkanı Veysel Tiryaki`nin de katıldığı görüşmede Yüksel, yangında zarar gören çarşıyı bir an önce yeniden inşa edip esnafın kullanımına vermeyi hedeflediklerini belirtti. 

Çok büyük bir yangının can kaybı olmadan atlatılmasına sevindiklerini ifade eden Yüksel, "Yangın tezgahlarımıza zarar verdi ama birliğimizi, beraberliğimizi etkilemedi. Çalışarak eskisinden daha güzel bir çarşı yapacağız" diye konuştu. 

Yeni yapılacak çarşının temelinin 4 Nisan`da atıldığını anımsatan Yüksel, inşaatın Ramazan ayında tamamlanmasının planlandığını belirterek, "İnşallah esnafımız bayrama yeni iş yerlerinde girecek" dedi. 

Şu ana kadar Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan sağlanan yardımların esnafa ulaştırıldığını, esnafa vergi ve elektrik borcu konusunda kolaylık sağlandığını bildiren Yüksel, Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı ile görüşerek esnafa kredi borcunun ertelenmesini sağladıklarını söyledi. 

-"Hep beraber büyüyelim, hep beraber kazanalım" 

Esnaftan Ankara`ya sahip çıkmalarını da isteyen Yüksel, şöyle konuştu: 

"Esnafın tüm zararları karşılanacak bu ayrı ancak ben sizden bu şehri kalbinizde taşımanızı, bu şehir için çalışmanızı istiyorum. Ankara`da en son 20 yıl önce milli maç yapılmış. 49 müze var ancak tek bir turist yok. Anadolu Medeniyetleri Müzesini Almanya`ya taşısanız milyonlarca kişi ziyaret eder. Başkentte 21 üniversite var, 32 teknokentin 6`sı burada. Ben Ankara esnafından büyük düşünmesini istiyorum. Artık sabah iş yerini açayım akşam kapatayım diye düşünmesinler. Hep beraber büyüyelim, hep beraber kazanalım." 

Veysel Tiryaki ise yangının çıktığı günden itibaren esnaf ile sürekli görüşerek her türlü soruna çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti. Tiryaki, 

"Esnafın her türlü mağduriyeti giderilecek. Yeni iş yerini en kısa sürede bitirerek esnafa devredeceğiz" ifadesini kullandı. 

Konuşmanın ardından esnafın sorunlarını dinleyen Yüksel, ödeme güçlüğü yüzünden çeklerin protesto edildiğini belirten bir kadın esnafa bu konuyla ilgileneceğini söyledi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu