Valilik Yaptı, Kazan Kaptı

Valilik Yaptı, Kazan Kaptı

Kazan?da Ankara İl Özel İdaresi tarafından sağlık, kültür, eğitim ve spor alanında yaptırılan ve toplam değerleri 15 milyon lirayı bulan 7 kamu yatırımının resmi açılışı Ankara Valisi ve Ak Parti Ankara milletvekillerinin katılımı ile düzenlenen törenle y

 Törene ev sahipliği yapan Kazan belediyesinin yaptığı düzenlemede yatırımlara öncülük eden Ak Partili, CHP`li ve MHP`li İl Genel Meclis üyelerine protokolde yer verilmezken, valilik yatırımlarını belediyenin sahiplenmesi tepkilere neden oldu.

Törene Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan, Ak Parti İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Arslanoğlu, Kazan Kaymakamı Veysel Beyru, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Eski Kazan İl Genel Meclis üyesi Başkanvekili Cihan Ankara,  İl Genel Meclisi siyasi parti grup başkanları ve meclis üyeleri,  Valilik İl Özel İdaresi bürokratları ve çok sayıda davetli ile vatandaş katıldı.

Kazan’a yapılan 7 kamu yatırımından birisi olan yarı olimpik Yüzme Havuzu’nun bahçesinde yapılan törende konuşan Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kazan’ın Ankara’nın en gelişmiş ilçesi olduğunu hatırlatarak, “Kazan bu noktaya kolay gelmemiştir. Hükümetimiz, Ankara Büyükşehir belediyesi ve belediyemizin gerçekleştirdiği yatırımlarla Ankara’nın en gelişmiş dış ilçesi olduk, Türkiye genelinde ise 30.sıraya yükseldik. Elbette bizim gibi küçük ölçekli bir belediyenin kendi olanakları ile buralara gelebilmesi mümkün değildi. Huzurlarınızda hükümetimize, büyükşehir belediyemize ve İl Özel İdaremize bir kez daha teşekkür ediyor, bu 7 yatırımın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Ceylan ; " 2005 yılında gerçekleştirilen mahalli idareler formu kapsamında İl Özel İdarelerin görev, yetki ve sorumluluk alanlarının genişletilmesi ile birlikte Ankara İl Özel İdaresi olarak geçirdikleri yapısal değişim sürecini ve bu sürecin başarılı sonuçlarını özetledikten sonra “Gerek kırsal altyapı, gerekse üstyapı yatırımlarında ve yürütülen diğer tüm çalışmalarda kamu yararı, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, hizmetin gereği, vatandaş odaklı hizmet anlayışı idaremizce daima ön planda tutulmaktadır” dedi.

İl genel Meclisi Başkanı Ahmet Arslanoğlu konuşmasında Eski İl Genel Meclis üyesi Başkan vekili  Cihan Ankara`ya katkılarından dolayı teşekkür ederek ;  Ankara`nın tüm ilçelerine Ankara İl Özel İdaresi ve İl Genel meclisinin yollarından hastanesine, okulundan tarımına destek vererek vatandaşa hizmet odaklı projelere imza attıklarını kaydetti. Arslanoğlu ; Türkiye genelinde hiç bir Özel idarenin bu kadar büyük yatırımlara imza atmadığını ifade ederek ;"Halkımıza hizmet etmenin gururunu paylaşıyoruz. İlçelerimiz geliştikçe kentimiz, vizyonumuz refah düzeyimiz yükselecek ve herkesin göz bebeği olan bir il olcağız" dedi.

Ankara Valisi Aladdin Yüksel Kazan`da günümüz insanının ne istediğini bilen bir yapısı olduğunu belirterek ; " Dünya değişiyor, insanlar devleti ve devletin verdiği hizmetleri sorguluyor tartışabiliyorlar artık. Devletin şeffaf olmasını, süratli ve akıllı yatırımların yapılmasını talep ediyor. İşte devlet yapısı içerisinde Ankara İl Özel İdaresi tam da bu noktada istediğiniz her şeyi hakkıyla yapan bir kurum oldu. Bakınız sadece eğitimde sizlerle şu rakamları paylaşayım. Ankara’da 10 yıl önce öğrenci sayısı 650-700 bin civarındayken bugün Ankara’da 1 milyon öğrenci eğitim görüyor. 10 yıl önce 1000 okul varken, şimdi 2260 okul var, 14 bin derslik varken şimdi Ankara’da 28 bin derslik var. 10 yıl önce 35 bin öğretmen görev yapıyordu şimdi 55 bin öğretmen var. Siz bir Özel İdare düşününüz ki on yılda 10 bin km. asfalt yol yapabilsin. Türkiye Cumhuriyetinin başkentinde tepelerin arkasında yaşayan bütün köylerine içme suyu götürsün. Kırsal bölgede yaşayan vatandaşların da medeni nimetlerden yararlanmasını, çağdaş hizmetlerden faydalanmasını sağlamak bana göre böyle olur. “şeklinde konuştu.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz Ak Parti içerisinde çatlak seslerin olduğu yönünde basında çıkan haberlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kapusuz, "Ak Parti`de çatlak arayanlar boşa zaman, emek harcıyorlar. Ak Parti hizmet ve kadro partisidir. İl, ilçe, belde ve köy demeden her sandıkta teşkilatlanmasını tamamlamış bir siyasi hareket olarak, lideri Recep Tayip Erdoğan başkanlığında disiplinli bir şekilde, farklı düşünceler, yaklaşımlar, ifadeler olsa bile bunu çatlaklık olarak değerlendirip, çatlaklıkların çıkması için gayret içinde olanlar hep beyhude beklediler. Salih Kapusuz, bundan bir sonuç alamayınca CHP`de bir operasyon yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesimi yapılarak tesislerin açılışları halkın hizmetine sunuldu.

Haber: Beril Çuhadaroğlu- Orhan Aydan  



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

05.05.2024

  • İMSAK 03:58
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:54
  • YATSI 21:25
  • Pazar 14.7 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli