Tarih: 14.08.2014 11:18

Valilik’ten Kurban Bayramı öncesi tedbirler

Facebook Twitter Linked-in

Genelgede, ilçe kaymakamlıkları ve güvenlik birimleri ile ilgili tüm teşkilatlar tarafından tertip ve tedbirlerin hazır hale getirilmesinin önemine değinilirken, şu talimatlara yer verildi: 


- İlçe kaymakamlıklarınca, köy ve mahalle muhtarları ve diğer yetkililerin de katılacağı toplantılar düzenlenerek gelen-giden yabancıların takibi yapılacak ve hayvan satışlarında tarafların kimlikleri belirlenecek. 
- Hayvanların her ne sebeple olursa olsun bulundukları mahalden başka bir yere nakilleri mutlaka Menşe Şahadetnamesi Belgesi veya Hayvan Sevk Pusulası ile yapılacak. 
- Menşe Şahadetnamesi ve Hayvan Sevk Pusulası ile küpelenen hayvanlardan belgesi bulunmayan hiçbir hayvanın nakline müsaade edilmeyecek, mezbahalar tarafından kabul edilmeyerek kesimleri de yapılmayacak.

- İlimizde besi hayvancılığının yoğun olarak yapıldığı yerler esas olmak üzere tüm ilçelerimizde yol güzergâhlarında jandarma, polis ve tarım teşkilatı elamanlarından oluşturulan arama-kapama denetim ekipleri tarafından mobil veya sabit kontrol noktalarında denetimlerin aralıksız ve sürekli olarak yapılmasına devam edilecek. 
- Hayvan hareketlerinin yoğun olduğu pazar yerlerinde denetimler aralıksız sürdürülecek, özellikle ruhsatsız mezbaha ve kesim yerlerinin faaliyetlerine kesinlikle izin verilmeyecek. 
- Et satışı yapılan yerlerde de hijyen şartlarına uygunluk denetimi yapılırken etlerin damgalı olup olmadığı hususu da kontrol edilecek. Özellikle kendin pişir-kendin ye adı altında faaliyette bulunan et satış mahallerinin sorumluları, damgasız et veya belgesiz hayvan satın almamaları hususunda önceden uyarılacak.’




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —