Vatandaş İstedi Altındağ Belediyesi Yapıyor

Vatandaş İstedi Altındağ Belediyesi Yapıyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Seyfi Demirsoy Mahallesi`ndeki Türk İş Blokları`ndan bir kısmının yıkılarak yerine daha modern konutların yapılacağı müjdesini vatandaşlarla paylaştı.

 Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Seyfi Demirsoy Mahallesi`ndeki Türk İş Blokları`ndan bir kısmının yıkılarak yerine daha modern konutların yapılacağı müjdesini vatandaşlarla paylaştı. Yoğun bir katılımın gözlendiği bilgilendirme toplantısında vatandaşların sorularını cevaplayan Başkan Tiryaki, "Siz istediniz, biz yıkıyoruz. Ne yapılacaksa daha güzel bir Altındağ için yapılacak" dedi.

 

Başkan Tiryaki, orada oturan vatandaşların isteği ve Altındağ Belediyesi`nin talebi üzerine Türk-İş Blokları`nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini hatırlatarak, bunun büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

 

4474 ada 12 parselde bulunan 24 blok 192 daire ve 4475 ada 6 parselde yer alan 8 blok 64 dairenin yıkılmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Tiryaki, yıkım faaliyetlerinin başlaması için gerekli olan prosedürleri vatandaşlara anlattı. Başkan Tiryaki, "Bu proje, söz konusu bölgede oturan vatandaşların, yani sizlerin talebi ile start aldı. Bundan sonraki süreçte, yıkım işlemleri için Altındağ Belediyesi`ne muvafakat vermeniz gerekiyor. Ardından hazırlayacağımız proje ile yıkım süreci başlayacak. Altındağ`daki modern görüntülere bir yenisini daha ekleyeceğiz. Bu bölgede yeşil alanı, ticaret alanı ve sosyal donatı alanlarıyla modern bir yaşam merkezi inşa edeceğiz. Bu fırsatı lütfen iyi değerlendirin" dedi.

 

Seyfi Demirsoy Mahallesi`ndeki proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile mutabakata vardıklarını kaydeden Tiryaki, orada oturan vatandaşların talebi üzerine böyle bir girişimin yapıldığını tekrar tekrar hatırlattı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Türk İş bloklarının riskli alan ilan edildikten sonra yetkinin tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na geçtiğini ifade ederek hak sahiplerinin asla mağdur olmayacağını, Altındağ Belediyesi olarak projenin her aşamasında vatandaşın yanında yer alacaklarını sözlerine ekledi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın, ev sahiplerine kira yardımında, kiracılara da taşınma yardımında bulunacağını dile getiren Başkan Tiryaki, bir evi bulunan herkesin borçsuz bir ev, iki evi olanın iki, üç evi olanın da üç ev sahibi olacağını belirtti. Tiryaki, "Bu bölgedeki evler 70"li yıllarda yapılmış ve 70 metrekare civarında, bakımsız, küçük evler. Kimi bloklarda çatlaklar tespit edildi. Toplam 32 blok yıkılarak yapılacak yeni yaşam alanında daireler,130 metrekare olacak. 1.5-2 yılda tamamlanması planlanan projede herkes bugünkü değerinden çok daha yüksek lüks dairlerine kavuşacak" diye konuştu.

Haber: İfakat Yılmaz



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

02.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:40
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:51
  • YATSI 21:21
  • Perşembe 16.4 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı