Vatandaşa kurban kolaylığı

Vatandaşa kurban kolaylığı

Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı, her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşların gözdesi oldu.

Vatandaşların rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için her ayrıntının düşünüldüğü alanda, Kurban Bayramı’nın ilk günü sabahın erken saatlerinde kurban kesimine başlandı.

Vatandaş Bayram Namazı’nı kıldı

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar ve besiciler bayram namazlarını Yakacık’a kurulan alanda kıldı.

Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Başar Bal da sabahın erken saatlerinde alana gelerek hem çalışmaları yerinde izledi hem de vatandaşlar ile bayramlaştı.

Hızlı ve hijyenik hizmet

Yenimahalle Belediyesi tarafından alana kurulan 2’si  otomatik toplam 10 kesimhanede vatandaşlar, kurbanlıklarını dini vecibelere uygun olarak kısa sürede kesmenin rahatlığını yaşadı.

Kurbanlıklar, modern üniformaları ile işinin ehli kasaplar tarafından kesilirken, hijyen kuralarına özellikle dikkat edildi.

Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanı’nda trafik sorunu çözmek amacıyla da bir dizi önlem alındı. Özel araçların alana girmesine izin verilmezken vatandaşlar, kurban alanına servis araçları ile taşındı. Kesimi yapılan kurbanlıklar da yine belediye servis araçları ile alandan çıkarılarak vatandaşlara teslim edildi.

24 saat denetim 24 saat hizmet

Veterinerlik İşleri, Zabıta, Temizlik İşleri, Sağlık İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü personelinin hazır bulunduğu alanda ekipler aksilikler yaşanmaması için yoğun bir mesai harcadı.

Zabıta ekipleri ise Yenimahalle genelinde cadde, sokak aralarında kurban kesilmesini engelleyerek çirkin görüntülerin yaşanmaması için gün boyu denetim yaptı.

Kafeteryadan, duşa, elektrik-su bağlantılarından lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü Yakacık’ta ayrıca Bobcat adı verilen temizlik araçları gün boyu temizlik yaptı. Bunların yanında sağlık ekibi de,  ufak yaralanmalara anında müdahale etti

Yaşar’dan bayram mesajı

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, tüm Müslüman aleminin sağlık  ve esenlik dolu bir bayram geçirmelerini diledi. Bayramların iyilik ve güzelliğe vesile olduğunu ifade eden Yaşar, “Yardımlaşmanın en güzel örnekleri kurban bayramlarında yaşanır. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlar, eşini dostunu unutmayarak yardıma ihtiyaç duyanların yanında olur, onlara sofrasını açar” dedi. Kırgınlıkların unutulacağı, sevinç ve dayanışmanın doruğa çıkacağı bir bayram dileyen Yaşar, İslam Dünyası’nda akan kanın da durması temennisinde bulundu.

Her noktada denetim

Yakacık’ın ardından Aras ve Bal, Yenimahalle sınırlarındaki kapalı pazar yerlerinde kurulan kurban kesim alanlarını gezerek hem denetimlerde bulundu hem de vatandaşlarla bayramlaştı.

Şentepe ve Demetevler Kapalı Pazar Yeri’nde vatandaşlarla sohbet eden Bal ve Aras, olası aksilikleri önlemek amacıyla belediye çalışanlarına uyarılarda bulunarak vatandaşlara her türlü rahatlığın sağlanması talimatı verdiler.

Vatandaşa güvenli ve huzurlu bir bayram yaşatmayı hedefleyen Belediye, yaptığı hazırlıklar ve denetimlerle bayramın ilk gününden son gününe kadar Yenimahallelilerin bayramı doyasıya yaşamasını sağlayacak. 



Anahtar Kelimeler: Vatandaşa kurban kolaylığı

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı