Veysel Tiryaki Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm Çalıştayı?nda konuştu

Veysel Tiryaki Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm Çalıştayı?nda konuştu

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) bünyesinde gerçekleştirilen ?Türkiye?de Yerel Yönetimlerde Kentsel Dönüşüm Yönetim Süreci Çalıştayı?na konuşmacı olarak katıldı.

 İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) üst düzey yetkililerinin de katılım gösterdiği çalıştayın ilk gününde bir konuşma gerçekleştiren Başkan Tiryaki, Altındağ Bölgesindeki kentsel dönüşümün yönetim sürecini anlattı.

 

Bakan Şahin kentsel dönüşüm reformunun ilkelerini anlattı

 

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Eyyüp Günay İsbir’in açılış konuşması ile başlayan programda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, kentleşme ve konut meselesinin çağdaş standartlara uygun bir şekilde uygulanmasının önündeki en büyük engelin iç göç sorunu olduğunu belirterek, “Çarpık kentleşme ve birçok ekonomik ve sosyo-kültürel sorunun  kaynağında iç göç olgusu yer almaktadır.” dedi.  Bakan Şahin “Hükümet programımız içerisinde, yerel yönetimlerde yapılacak köklü reformlarla şehir planlarına aykırı kentleşmeye izin verilmemesi, gecekondu bölgelerinde imar ıslahı ve ucuz konutlar üretilmesi, çevre güzelliği taşıyan mekanlar, hastane, üniversite gibi kamusal nitelikte yapıların inşası gibi hedef ve ilkeler için ülkemizin her yöresinde çalışmalar yapılmaktadır.” diye konuştu.

 

“Geleceğin şehirlerinin oluşturulmasında toplum el birliği ile elini taşın altına koymalıdır.”

 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de konuşmasında yerel yönetimlerde kentsel dönüşüm konusuna Çinçin örneği üzerinden yaklaşarak “Ankara’nın en problemli bölgelerinde dönüşüm projeleri oluşturuyoruz. İnsanlarla birebir görüşerek, anlaşıyoruz. Belediyeler, kendilerine verilen yetkileri iyi niyetle kullanarak çarpık yapılaşma ile suç odağı haline gelen bölgeleri ıslah etmeli. İki tarafı da mağdur etmeden geleceğin şehirlerinin oluşturulmasında toplum el birliği ile elini taşın altına koymalıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı insanlara birinci elden sağlıklı ve ciddi fırsatlar sundu. Ancak toplumda ciddi bir bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı var. Çalışmaların öneminin anlaşılması için bunun giderilmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

 

“TOKİ ve Altındağ Belediyesi Çinçin bölgesinde yeni bir kent çehresi oluşturdu”

 

TOKİ Kentsel Dönüşüm Daire Başkanı Birol Konyalıoğlu, katılımcılara Toplu Konut İdaresi’nin kentsel dönüşüm çalışmaları üzerine bilgiler verdi. “TOKİ ve Altındağ Belediyesi arasındaki işbirliği ile Çinçin bölgesinde yeni bir kent çehresi oluşturuldu” diyen Konyalıoğlu, sunumunda Çinçin’deki TOKİ projesi ile ilgili televizyon haberlerine de yer verdi. 



Anahtar Kelimeler: 0

Ankara

29.04.2024

  • İMSAK 04:09
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:40
  • AKŞAM 19:48
  • YATSI 21:17
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 21.9 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı