Vural: Türkiye´nin önünde 4 temel sorun var

Vural: Türkiye´nin önünde 4 temel sorun var

2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerine kürsüye gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye´nin önünde, aşılması gereken dört temel sorun alanı bulunduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: Bunlar bölücülükle ve terörle mücadele, k

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerinde MHP Grubu adına yaptığı konuşmada, bugün hükümetin vadettiği her şeyin geride kalan 14 yılda önceki Başbakan´ın yapamamış olduklarının itirafı anlamına geldiğini öne sürdü. "Hizmette devamlılık vardır, çıraklıktı, kalfalıktı, ustalıktı diyerek gerekçe uydurmak bu gerçeği değiştirmeye yetmeyecektir" ifadesini kullanan Vural, bugün Türkiye´nin önünde, aşılması gereken dört temel sorun alanı bulunduğunu, bunların "Bölücülükle ve terörle mücadele, küresel girdaptan çıkış yolu arama, toplumsal barış ve kucaklaşmayı sağlama, ekonomik darboğaz olan orta gelir tuzağından kurtulma ve uluslararası rekabet gücü kazanma" olduğunu kaydetti. 

Bunların aşılması için ihtiyaç olan ilk şeyin ahlaklı, akıllı milli bir idare olduğunu belirten Vural, "Biz bu hükümetin yıkıcı tasavvurlarını bir beka meselesi olarak eleştirirken, onların da bizlerle aynı tehlikeyi görmüş olmasını önemseriz. Demek ki bu uyarıları kendileri için yaparken iddia ettikleri gibi paranoya içinde değilmişiz" dedi. 

"Bugün, bir beka ve yeniden vatanlaşma sorunuyla yüz yüze isek, bu ülkenin geleceğine dönük bu derece ciddi tehditlere maruz bırakanlar da bu
kişiler değil midir?" diye soran Vural, şunları söyledi: "AKP´nin bugün içine düştüğü bataktan kurtulmak adına, kendisine kalkan olarak Sevr hayallerini, Şark meselesini, dış güçleri, yabancı mihrakları seçmiş olması, biri HDP olan iki aktörlü senaryonun baş aktörü, ´esas oğlan´ olduğu gerçeğini örtemeyecektir." 

´POLİTİK TERÖRİST´
Oktay Vural, "AK Parti ve HDP´nin İmralı canisinin yıkım listesini müzakere ederek Dolmabahçe Sarayını kullandıkları ve devlet ile milletin birlik ve bütünlüğüne kasteden bir manifesto yayınladıkları da hepinizin malumudur. Şimdi, dün kucaklaştıkları bu dostlarını, bugün bir teröristin cenazesini ziyaret ettiği ortaya çıkmış olduğu için dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor olmalarından mutluluk duyarız. Silahlı teröristlerle mücadele ederken, politik terörist ve yapılarla da hukukun kudretini göstererek mücadele etmek gereklidir. Yüce Meclis´te böyle bir zihniyetin ve yapının yeri olamaz. Cumhurbaşkanı´nın bu çıkışı, ümit ederiz ki bilinen ikircikli tavrının yeni bir örneği değildir" diye konuştu. 

Hükümetin dış politikasına ilişkin de eleştirilerde bulunan Vural, "Sıfır sorunun yerinde yeller estiğini" belirtti. Doğru olanın, Türkiye´nin, önemli tecrübelerle edindiği sistemini kaliteli ve etkin hale getirerek milli irade vasıtasıyla yönetici erki çıkartmak olduğunu ifade eden Vural, "Ancak AKP´nin denemeye çalıştığı modelde, bir vesile ile zuhur etmiş bir reis adayına, münasip bir sistem ve ona tabi olacak ahali aranmaktadır. Kimsenin, kendisini aşiretçi zihniyetin üst yapısı olacak ´devlet reisi´, yüce Meclis´i de ihtilalin ´danışma meclisi´ yapmaya hakkı yoktur ve haddi değildir" dedi. 

´ANKARA JEOPOLİTİĞİNİN TAŞLARINI YERİNDEN OYNATMAYIN´
Devlet, millet ve ülkenin, üzerinde ucuz politika denemeleri yapılacak içi boş kavramlar olmadığını ifade eden Vural, "Bu nedenle devlet, millet ve ülke üzerinde başlatmış olduğunuz mühendisliği sürdürecekseniz, ayağınızı denk alın" diye konuştu. 

Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Önce büyük Türk milletinin milli kimliği üzerindeki tahribat arayışınızı durdurun. Türk, tarihin asırlardır bu vatanda yoğrulmuş beşeri varlığının unvanıdır. Tarihin yazdığı bu ismi anayasadan çıkartmaya çalışmak kimsenin haddi değildir. Hatırınızdan çıkartmayın. Kimlik üzerinde başlattığınız tahriklerin neden olacağı toplumsal ayrıştırma politikalarınızı sona erdirin. Korkmayın, cumhuriyet size rağmen kurulmuş değildir. Sizin de devletinizdir. Geçmişte dönemsel yönetim tasarruflarının olumsuzluklarını devlette aramayın, saygı duyun. Sakın aldanmayın, bedeli kanla yazılmıştır. Bu coğrafyada yaşayan milletin teminatı milli devlettir. Hesaplaşmaya yeltenmeyin. Cumhuriyetin kurucu felsefesi milli mücadelenin mükafatıdır. Varsa eksiklerini tartışın, kusurlarını görüşün ama yıktığınız takdirde bin yılın mirasını tahrip ettiğinizi bilin. Komşu coğrafyalarda atacağınız adımları küresel çekim alanından muaf tutun, Ankara jeopolitiğinin taşlarını yerinden oynatmayın." 

"İflas etmiş ideolojiniz yerine, milli birlik ve bütünlüğümüzü odağına alan, milli menfaat ve milli güvenliğimizi hedefleyen politikalara dönün" diyen Oktay Vural, konuşmasına şöyle devam etti: "Adına çözüm dediğiniz yıkım projesini derhal durdurun ve bu yanlıştan dönün. Yaptığınız yanlışlarla dirilttiğiniz terörizmin yok edilmesi için kapsamlı bir terörle mücadele stratejisi geliştirin ve bizimle paylaşın. Bu kararları görmeden bizim vereceğimiz tek destek, kahraman güvenlik güçlerimizin siyasetinizin yanlışlarını düzeltmek uğruna verdikleri cansiperane mücadelelerine olacaktır." 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli