VURAL: HEDEFİM 2021’İN SONUNA KADAR 10.000 ÜYE SAYISINA ULAŞMAK

VURAL: HEDEFİM 2021’İN SONUNA KADAR 10.000 ÜYE SAYISINA ULAŞMAK

İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Vural, Mamak’ın Ankara’nın bir metropol ilçesi olmasına rağmen yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü, bu algıyı değiştirmek için verdiği mücadeleye devam edeceğini söyledi.

İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı Mehmet Vural, Mamak’ın Ankara’nın bir metropol ilçesi olmasına rağmen yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü, bu algıyı değiştirmek için verdiği mücadeleye devam edeceğini söyledi.

İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı olduktan sonra partiniz adına yapmış olduğunuz faaliyetler nelerdir?

2019 yılının onuncu ayında Mamak İlçe Başkanı olarak göreve başladım. İlçeyi devraldığımda 1.096 kayıtlı üyemiz mevcuttu. Hemen akabinde iyi bir çalışma yaparak, Mamak’ta el değmemiş, eksiklikler bulunan, gidilmemiş veya gidilip te İYİ Parti’nin tam anlamıyla anlatılamadığı yerlere ulaşma gayretinde olduk.

Mamak’ı mahallelerine, köylerine kadar karış karış biliyorum. Bu da Mamak’ta doğup büyümüş olmamın kazandırdığı avantajlardan olduğu için vatandaşa ulaşmamız çok zor olmadı. Güzel bir ekip kurduk ve ekibimizle birlikte köylere kadar gezdik, sıkıntıları dinledik, çözüm getirebileceğimiz konularda yardımcı olduk. Bir örnek vermek gerekirse mesela Ortaköy’de sanayide var olan asfalt sıkıntısını Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Bey’e ilettik.

Tabi ki bu konuları İl Başkanımızla, zaman zaman bölge milletvekilimiz ile paylaşıyoruz, bölgeye gelerek destek oluyorlar. Hatta Sayın Koray Aydın da bölgemizin milletvekili olması sebebiyle bizleri kırmayarak geliyor ve Mamak’ımızın sorunlarını çözme konusunda gerekli desteği veriyorlar.

Şu anda görevde bulunan Mamak Belediye Başkanı ile belediye hizmetleri konusunda diyaloğunuz var mı?

Mamak Belediye Başkanı’nı sevsek te sevmesek te 5 yıl süreyle görev yapacaktır. Ben Ekim ayında Mamak İlçe Başkanı olarak göreve geldiğim zaman kendisinden randevu talep etmiş ancak alamamıştım. Sonraki süreçte karşılaştığımız zamanlarda kendisine 5 yıllık hizmet süresi boyunca Mamak için eğer bir şey yapılacaksa İlçe Başkanı olarak yanında olacağımı ilettim. Yani kendisiyle tam anlamıyla bir diyalog oluşmadığını söyleyebilirim.

Ankara ilçeleri arasında Mamak’ın geçmişten bugüne aldığı hizmetleri yeterli buluyor musunuz?

İlçe Başkanı olarak içimde ukde kalan en büyük şey; metropol ilçeler içinde Mamak’ın kaderine terk edilmiş bir ilçe olarak görülmesi, yıllarca sürekli avutulmasıdır. Bunu anlamak için sadece Samsun yolu tarafından Mamak'a giriş yapmak yeterli olacaktır. Sanki Suriye’nin, Irak’ın savaştan yeni çıkmış bir ilçesi veya köyü gibi görüntülerle karşılaşacaklardır. Taşra ilçelerden Bâlâ, metropol ilçelerden ise Mamak adeta kaderine terk edilmiş ilçelerdir.

Mustafa Kemal Atatürk bize Başkenti hediye ederek, kıymetini belirledi ama o değeri ilçemizde muhafaza edemediysek bu geçmişten bugüne hepimizin ayıbıdır. Bugün havaalanı yolu cennet gibi olurken, Mamak’ın neden sahipsiz veya üvey evlat muamelesi gördüğünü sorgulamak gerekiyor.

İlçemize verilen değerle ilgili çok basit bir örnek vereyim: Mesela müteahhitler bile Mamak’ta konut inşa etmek yerine Çankaya veya Keçiören gibi ilçeleri daha çok tercih ediyor. Çünkü aynı müteahhit aynı malzemeyi kullanarak yaptığı daireleri bu ilçelerde 400-500 TL’ye satışa çıkarırken aynı özellikteki bir daire sırf Mamak’ta olduğu için 150-250 TL civarında satılıyor, yani buraya yatırım para etmiyor. Sanki Mamak, Ankara’nın dışında, dağların derelerin arkasında kalmış uzak bir yer gibi davranılıyor.

İşte tüm bu sebeplerden geçmişte ilçemize gereken kıymetin ve hizmetin verilmesi için mücadele verdim, bugün de hal-i hazırda mücadele vermekteyim. Ben İYİ Parti Mamak İlçe Başkanı olarak şunu her zaman söylüyorum: Mamak’a değer katacak kadar ne proje varsa elimi değil gerekirse gövdemi koyarım. Parti, siyaset gözetmeden, prim yapma endişesi taşımadan, nerde hizmet varsa 24 saat telefonum açık, Mamak İlçe Başkanı olarak orada bulunmak, destek olmak isterim.

Göreve geldiğiniz zamandan bugüne İlçe Teşkilatı’nızın üye sayısında istediğiniz noktaya ulaşabildiniz mi?

Öncelikle Kurucu İlçe Başkanımız Erdal Şanlı’ya, benden önceki İlçe Başkanı Ali Uçar kardeşime ve kurucu tüm arkadaşlarımıza mücadeleleri için teşekkür etmek istiyorum.

Göreve geldiğim zaman İlçe üye sayımız 1.096 idi, şu anda ise kayıtlı-tespitli 5.249 üyemiz bulunuyor. Hedefim 2021’in sonuna kadar 10.000 üye sayısına ulaşmak.

Bu konuda açıklık getirmek istediğim önemli bir nokta var: İnsanları üye yaparken, türlü vaatlerle katılımlarını sağlamıyoruz. Samimi olarak temiz siyaset yapacak insanlarla gönül bağı ile birlikte mücadele etmek için partimizin ilçe çatısı altında bir araya geliyoruz. “Sen gel bize üye ol, bir torba patates, bir torba soğan verelim.” diyenlerin hikâyesini bitiriyoruz.

Tabi ki darda kalıp yolu bize düşen vatandaşlarımızın derdine çare olmak için ayrıca çabalıyoruz. Bu bazen iş arayan birisi oluyor, çözemezsek en azından gıda yardımı alabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve ekibine iletiyoruz. Sağolsun ekipler bildirilen adrese gidip ihtiyaç tespitini yapıyor ve parti ayrımı yapmaksızın gariban insanlara destek oluyorlar. Bunu herkesin yapması, yardım elini uzatması gerekiyor.

2023 Genel Seçimleri ve 2024 Yerel Seçimleri ile ilgili hedefleriniz ve görüşleriniz nelerdir?

Biz Millet İttifakı’nın içindeyiz, bunu kimse gizleyemez. Genel seçimde büyüklerimiz neye karar verirse, İlçe Başkanı olarak ona uyum sağlarım.

2024’te ise Yerel Seçimler olacak. Yine Millet İttifakı içinde İYİ Parti olarak ne gerekiyorsa yapmak için Genel Başkanımız, Teşkilat Başkanımız ve İl Başkanımızın emirleri doğrultusunda hareket edeceğiz.

Mamaklı vatandaşlarımıza şu önemli mesajı vermek istiyorum: Ben Mehmet Vural olarak Mamak’ta esnafım, babam da Mamak’ın kurucularından. O bir şey göremedi, ben de göremedim. İstiyoruz ki artık bizden sonrakiler görsün. Allah rızası için Mamak halkı kendisinin, çocuğunun geleceğini düşünerek oy versin. 20 senedir nereye gelmiş, bir daha seçilirse nereye gelemeyecek diye çok iyi düşünsün.

Derdimizin particilikten öte Mamak’ı bilen, seven, kahrını çekmiş doğru insanların ilçemizde temiz siyaset yapmaları olduğunun bilinmesini diliyorum, Mamaklı vatandaşlarımızın hak ettiği değeri ve hizmeti alabileceği doğru kadrolara görevi vereceğine yürekten inanıyorum.

Röportaj: Betül Sayın



Ankara

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 18.1 ° / 3.8 ° Güneşli