YALÇINKAYA: CHP ANKARA İL BAŞKANLIĞINA ADAYIM

YALÇINKAYA: CHP ANKARA İL BAŞKANLIĞINA ADAYIM

İş adamı ve CHP gençlik kolları eski genel başkanı Ayhan Yalçınkaya, Cumhuriyet Halk Partisi´sinin(CHP) 2017 Aralık ayında yapılacak olan CHP Ankara İl Başkanlığına adaylığını açıkladı

Yalçınkaya, yaptığı açıklamada; "23 yıldır CHP´nin hemen hemen her kademesinde görev yapmış bir arkadaşınız olarak bu partiyi yeri geldiğinde yuvamdan, yeri geldiğinde çocuğumdan bile daha ön planda tutmuş  diğer CHP´lilerden biri olarak, CHP´nin gençlik kollarında çocuk yaşlardan itibaren bu davaya kendisini adamış ve ölene kadar da adayacak olan bir arkadaşınız olarak Ankara İl Başkanlığına adaylığımı koyuyorum" diye konuştu.

Ankara´yı ,yeniden Cumhuriyet´in başkenti haline getirmek istediğini dile getiren Yalçınkaya, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde, Ankara´nın büyükşehir ve ilçe belediyelerine ,yeniden CHP iddiasını taşımak, CHP kültürü ve terbiyesi içinde,bir yumruk gibi hareket edecek, kişiliğini ve gücünü örgütten alan bir Ankara yönetimi oluşturmak için aday olduğunu ifade etti.

 

Yalçınkaya,"Birçok partili büyüğüm belki de beni çok sevdiği ve siyasetin dengelerini bildikleri için ısrarla bana şunu söylediler. ´Neden erken açıklıyorsun, neden erken yola çıkıyorsun?´ Çünkü birinden işaret beklemiyorum. Eğer birilerinden işaret beklerseniz o birilerinin daha sonra il örgütünü yönetilemez hale getirebilecek olan taleplerini baştan kabul etmiş sayılırsınız" dedi.

Yalçınkaya, şöyle devam etti;  "Bu nedenle değerli arkadaşlarım, neye güvenerek aday oluyorsunuz? ´delegasyona´, hangi delegasyona? ´asker delegasyon´. CHP´nin delegelerine emir eri, asker demek kimsenin hakkı da değildir; haddi de değildir. Eğer illa CHP delegelerine bir askerlik rütbesi takacaksanız Mustafa Kemal´in askeridir vurgusunu yapan Yalçınkaya Siyasette davanın ve mücadele yöntemlerinin önemine vurgu yapan Yalçınkaya, tüm hedeflerinin örgütsel mücadeleyi büyütmek olduğunu söyledi.

Yalçınkaya; "Bizim bir şeyler yapmamız lazım. Siyaseti kendi kuralları içinde yeniden oturtmamız gerekiyor. İki şey vardır bir tanesi ideolojik politik duruşunuz yani altı okumuz ve sosyal demokrasi birlikteliği.  Bu bizim rehberimiz olacaktır. Bir tanesi de örgütsel faaliyetimizdir diye konuştu.



Ankara

28.04.2024

  • İMSAK 04:10
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:47
  • YATSI 21:15
  • Pazar 26 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.7 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 24.2 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu