Yan Koltuktan İn Bisiklete Bin

Yan Koltuktan İn Bisiklete Bin

Bisikletlilerin, trafikte yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek isteyen kadınlar, bisikletlerini süsleyip, en güzel kıyafetlerini giyerek Başkent sokaklarında pedalladı. Kadınlar, “Yan koltuktan in bisiklete bin” diye slogan attı.

Ankara´daki bisikletli kadınlar, Dünya Motorsuz Araçlar Günü etkinlikleri kapsamında 12 ilde düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu´na destek verdi. Pedallayan Kadınlar ve Ankara Bisikletliler Ortak Paltformu´nun (ABOP) düzenlediği şehir turuna en güzel elbiselerini giyerek katılan bisikletli kadınlar; bisikletlerini kurdele, çiçek ve balonlarla süsleyip, kent sokaklarında pedalladı. 
Dün saat 9.00´da Kurtuluş Parkı´nda toplanan Pedallayan Kadınlar üyesi kadın bisikletliler, bisikletlerini süsledikten sonra makyajlarını tazeleyerek pedallamaya başladı. Ziya Gökalp Caddesi, GMK Bulvarı ve Beşevler güzergahını kullanan kadınlar, şehir turlarını Kurtuluş Parkı´nda sonlandırdı. Kurtuluş Parkı´nda, ABOP üyesi bisikletli erkeklerin de desteğini alan kadınlar, “Yan koltuktan in bisiklete bin” diye slogan attı.

Yakınlarımızı kaybetmekten bıktık

Bisikletlilerin yaptığı basın açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:
“Trafikte motorlu araçların yarattığı kirlilik, gürültü, sıkışıklık ve sorunların yanı sıra yüzlerce trafik kazasında yakınlarımızı kaybetmekten bıktık. Biz artık nefes almak, güvenli ve insana yakışır bir kent trafiği istiyoruz. Ankaralı bisikletli kadınlar olarak her türlü kıyafetimizle bisiklete binebilir ve Ankara´nın yollarında dilediğimiz gibi bisiklet kullanabiliriz. Biz bisikletliler insan odaklı ulaşım politikalarına tarafız. Bisikletimizle oyun oynamıyoruz; önceliğimizi spor yapmak da değil. Bisiklet bizim ulaşım aracımız. Motorlu araçların trafiğinde güvenli bir şekilde yolumuzu tamamlamak istiyoruz.”

Trafikte biz de varız

Bisiklet turuna katılan Dilek Ateşoğlu, “Kadınların özgürce bisikelete binmesi ve dolaşabilmesi için böyle bir etkinlik düzenlendi. Bisikletrimzi süsleyip, turladık” dedi. Şimal Ersal ise şöyle konuştu: 
“Trafikte bizim de var olduğumuzu göstermek istedik. Bisikletle trafikte o0lmak zor ama bisikletli kadın olmak daha zor. Sözlü tacizleri zamanla duymamazlıktan geliyorsunuz ama sıkıştırıyorlar. Bisikletli kadınlar olarak trafikte biz de varız.”



Anahtar Kelimeler: Koltuktan Bisiklete

Ankara

06.05.2024

  • İMSAK 03:57
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:41
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:27
  • Pazartesi 16.5 ° / 2.2 ° Güneşli
  • Salı 18 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.6 ° / 6.9 ° Güneşli