Yapı Bazaar tanıtım yemeği sektör paydaşlarını buluşturdu

Yapı Bazaar tanıtım yemeği sektör paydaşlarını buluşturdu

Ankara´nın parlayan yıldızı Etimesgut´ta 26-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Yapı Bazaar Yapı Malzemeleri, İnşaat, Dekorasyon ve Emlak Günleri´nin, tanıtım yemeği yoğun katılımla Ankara Çiçek Lokantası´nda gerçekleştirildi.

İnşaat sektöründe A´dan Z´ye aranılan her ne varsa bir araya getiren ve ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanan Yapı Bazaar Yapı Malzemeleri, İnşaat, Dekorasyon ve Emlak Günleri´nin tanıtım yemeği Ankara Çiçek Lokantası´nda gerçekleştirildi. Davete Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel´in yanı sıra, BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin ve Yönetim Kurlu Üyeleri, Yenimahalle Müteahhitleri Dernek Başkanı Suat Alp, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldılar.

Tanıtım Yemeğinin açılışında bir konuşma yapan BİM-FED Başkanı Mustafa Şahin, BİM-FD olarak müteahhitlerin sorunlarına yönelik çalışmalarının yanı sıra Yapı Bazaar gibi etkinliklere de imza atarak sektörü bir araya getirmek, sektörde yaşanan gelişmeleri yerinde incelemek ve paydaşları buluşturmak adına bir dizi girişimlerde bulundukalrını hatırlatarak, şunları söyledi; “ İnşaat sektörüne yön veren müteahhitler olarak yaklaşık 260 yan sektöre hayat veriyoruz. Günümüzde Türkiye´nin lokomotif sektörü inşaat sektörüdür. Bu durum üzerimize düşen sorumluluğu da arttırmaktadır. Bizler de müteahhitler olarak sorumluluklarımızın farkına vararak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Türkiye´de tarım sektörünün ardından istihdam oranı en yüksek sektör inşaat sektörü. Türkiye´de inşaat sektörünün daralması yüzlerce hatta binlerce çalışanımızın işsiz kalması anlamına geliyor. Bu olumsuzluklar da ülke ekonomimize olumsuz yansıyor.

BİM-FED olarak son projemiz; inşaat sektörünü bir araya getiren ve bir çatı altında toplamayı hedefleyen Yapı Bazaar Yapı Malzemeleri, İnşaat, Dekorasyon ve Emlak Günleri olacak. Etimesgut İlçemiz Beylerbeyi Kent Meydanı´nda 26-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yapı Bazaar; yapılan yeni projelerden, tamamlanmış konsept projelere, yatırım bekleyen arsalardan hayalleri süsleyen örnek dairelere kadar birçok projeyi aynı anda bulabileceğiniz, konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız için de önemli bir etkinlik olma özelliği taşıyacak. Yapı Bazaar, aynı zamanda inşaat ve yapı malzemelerinin birçok markasını bir çatı altında toplayarak, katılımcı ve ziyaretçilerine alternatifleri bir arada görme imkanı sağlayacak.

Etimesgut Belediye Başkanımız Enver Demirel yönetiminde,  örnek belediyecilik hizmetleri ile Türkiye´nin en cazip ilçeleri  arasına giren Etimesgut, günden güne değerlenip ilgi odağı olurken, aldığı yoğun göçle Türkiye´nin en büyük ilçeleri arasına girdi. İlçe olduğu 1990 yılında nüfusu 71 bin olan Etimesgut, bugün Başkent Ankara´nın cazibe merkezi oldu. Türkiye İstatistik Kurumu´nun açıkladığı verilere göre, 2014 yılı itibariyle 501 bin 351 kişinin yaşadığı Etimesgut´ta büyük konut projeleri, toplu konut alanları ve kentsel yenilenme hızla devam ediyor. Yapılaşmanın büyük bir hızla devam ettiği Etimesgut´ta, Türk Beyleri Kent Meydanı´nda düzenlenecek olan YAPI BAZAAR, lokasyon açısından Ankara´da inşaat sektörünün en canlı bölgelerinin merkezinde gerçekleştirilecek olmasıyla katılımcılarına; müteahhitlerden konut alıcılarına çok geniş bir yelpazede ziyaretçi olanağı sunacak.”

Fuarın bölgede faaliyet gösteren inşaat sektörü temsilcilerine ticari anlamda katkı sağlayacağını belirten Mustafa Şahin, aynı zamanda bir çok işbirliklerinin de fuar vesilesi ile gerçekleştirilebileceğini kaydetti. Yapı Bazaar´ın aynı zamanda vatandaşlarında yoğun katılım sağlayacakları bir etkinlik  olacağını aktaran Şahin, insanların burada evleri ile ilgili ihtiyaçların tamamına ulaşabileceklerini ve geniş bir ürün çeşitliliği ile karşılaşarak sorunlarını çözebileceklerini ifade etti.

BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin´in konuşmasının ardından Yapı Bazaar ile ilgili hazırlanan sunum izlendi. Sunumun ardından ise Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Etimesgut´ta gerçekleştirilen faaliyetlere değinen Başkan Demirel, Etimesgut´un aldığı göç ve gerçekleştirilen yapılanma ile 2023 yılında Ankara´nın en yoğun nüfusa sahip olan ilçesi olacağını ve bu nedenle Etimesgut İlçesi´nin her geçen gün değer kazandığını söyledi. Etimesgut´ta düzenlenecek faydalı etkinliklere destek olmak adına ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını aktaran Enver Demirel, Yapı Bazaar´ın da Etimesgut İlçesi´nde inşaat sektöründe önemli bir açığı kapatacağına dikkat çekti. İnşaat sektörü ile belediyelerin yani yerel yönetimlerin ayrı düşünülemeyeceğini anlatan Başkan Demirel; “ İlçelerimizde inşaat sektörümüz ile belediyelerimizi ayrı ayrı düşünemeyeceğimiz için birlikte hareket etmek ve geleceğimize yatırım yapmak adına ortak projelere imza atmamız gerekmektedir. İlçemizi veya ilçelerimizi daha güzel, çağdaş ve konforlu hale getirebilmek hepimizin elinde. Bizler belediye yönetimleri olarak bağlı olduğumuz kanun ve yönetmelikler ile sizlerin önünü açarak projelerinize katkı sağlamalıyız, sizler de inşaat sektörü temsilcileri olarak standartlara uygun ve daha güzel projeler üretmelisiniz. Yaptığımız her projeyi ülkemizi ve geleceğimizi düşünerek yapmalı ve gelecek nesillere örnek çalışmalar ortaya koymalıyız. Etimesgutumuzun gelişmesini ve çok daha iyi olmasını ben herkesten çok isterim. Bu nedenle ilçemizde hayata geçirilecek ve fayda sağlayacak her türlü projeye destek olmaktayız. Birlikte daha güzel çalışmaların yapılmasını ve kazanımlar elde edilmesini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

 



Ankara

16.04.2024

  • İMSAK 04:32
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:36
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:59
  • Salı 24.6 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 25 ° / 11.5 ° false
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli