YAŞAR, 2019-2024 PROJELERİNİ AÇIKLADI

YAŞAR, 2019-2024 PROJELERİNİ AÇIKLADI

Başkan Yaşar, “Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle´yi 100´üncü yıla hazırlıyoruz”

31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi´nin Yenimahalle için üçüncü kez aday gösterdiği Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 10 yılda gerçekleştirdiği hizmetleri ve 2019-2024 döneminde ilçeye kazandıracağı projeleri kamuoyu ile paylaştı. Yaşar, “Ben kavgaya değil, barışa ve sevgiye adayım, bugüne kadar Mevlana gibi Hacı Bektaş-ı Veli gibi, Yunus Emre gibi insanı sevdim, sevmeye devam edeceğim. Yenimahalle Cumhuriyetin ilçesidir sonsuza kadar da öyle kalacaktır. Biz Yenimahalle´yi Cumhuriyetimizin 100´üncü yılına hazırlıyoruz” dedi.

57 yıllık kentime vefa borcumu ödüyorum

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen toplantıya Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eşi Azize Yaşar ve ailesi ev sahipliği yaptı. TBMM Başkanvekili Levent Gök,CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Ankara Milletvekilleri, CHP Yenimahalle ve Çankaya ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu toplantıya Yenimahalleliler yoğun ilgi gösterdi.  Yenimahalle´ye hiç kimseyi ötekileştirmeden, kucaklayıcı bir anlayışla hizmet ettiğini anlatan Başkan Yaşar, seçim şarkılarını ve 2019-2024 projelerini tüm detaylarıyla ilçe sakinlerine anlattı. Torunları ile birlikte “Kendini Kentine Adayan Adam” şarkısına ellerinde Türk Bayrakları ile eşlik eden Yaşar, “Bugüne kadar yaptıklarım yapacaklarım teminatıdır. Benim en güzel yıllarım Yenimahalle´de geçti. Ömrümün 57 yılının geçtiği kentime vefa borcumu ödüyorum” diye konuştu.

Yenimahalle´de hayat var

Yenimahalle´ye 10 yılda çok şey kazandırdıklarının altını çizen Yaşar“Bugüne kadar 650´ye yakın irili ufaklı projeye imza attık. Yeni dönemde yapacaklarımızla Yenimahalle daha güzel bir konuma gelecektir. Arkadaşlarımla birlikte gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Bazı çevreler Yenimahalle yenilecek diyorlar. Yenimahalle 10 yılda zaten yenilendi. Yenilenmemiş olsaydı. Altındağ´dan, Mamak´tan, Keçiören´den insanlar buraya göç etmezdi. Göç alıyoruz çünkü Yenimahalle´de hayat var”

Cumhuriyet Akademisi gençler için geliyor

Eğitime harcanan paranın ülkenin geleceğine yapılan bir yatırım olarak gördüğünü ve bunun için 10 yıldır eğitimle ilgili birçok proje yaptıklarının altını çizen Yaşar, “Kardeşlerim maalesef her vatandaş çocuklarını kolejlere, vakıf okullarına gönderemiyor. Biz bunun için yeni dönemde Cumhuriyet Akademisi projesini hayata geçireceğiz. Tam bir eğitim kampüsü olacak tesiste gelecek nesillerin teminatı olan çocuklarımız tam donanımlı olarak yetiştireceğiz. Bu tesiste normal derslerin yanında, dijital eğitimler verilecek, robotik kodlama bile yapılacak” dedi.

Çağın hastalığına Yenimahalle eli

Yaşlısına sahip çıkmayan bir toplumdan gelişmişlik beklenemeyeceğini ifade eden Yaşar, ”Yenimahalle´ye kazandıracağımız Yenimahalle Alzheimer ile Mücadele Merkezi ile 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların ve Alzheimer hastalarının sosyal yaşama katılmalarını sağlayarak, günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini ve hastalığın ilerlemesini engelleyerek hasta yakınlarının kendilerine zaman ayırabilmelerine olanak sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Demetevler´in trafik sorununa çözüm

Demetevler bölgesinde yaşanan trafik sorununun çözümü için otopark yapacağını söyleyen Yaşar, “Demetevler mahallesine kazandıracağımız çok katlı otopark sayesinde bölgenin trafik sorununa çare olacağız. Demetevler Bölgesi´nde işi olan vatandaşımız ve ev sahipleri araçlarını güvenli bir şekilde bu parka koyabilecekler. Bu proje hem esnaf hem de ev sahipleri için büyük önem taşıyor” dedi.

Spor Akademisi sporcu fabrikası olacak

Yenimahalle Belediyesi´nin 10 yılda spor konusunda alt yapısını tamamladığını ve şimdi sporcular yetiştirme zamanı geldiğinin altını çizen Yaşar, “Kuracağımız akademi ile Yenimahalle´de birçok branşta sporcu yetiştireceğiz” dedi.

Yenimahalle Engelsiz Yaşam Merkezi

Yenimahalle Belediyesi olarak engelsiz bireylerin yaşamında var olan engellerin kaldırılması için 10 yıldır mücadele edildiğini söyleyen Yaşar” Engelli vatandaşlarımızın hayata katılmalarını istiyor, hiçbir kültürel ve sosyal etkinlikten eksik kalmaması için çalışıyoruz. Bunun için ilçemize bir Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracağız. Bu projede tüm engelli gruplarının hayatını kolaylaştırmak için çalışmalar yapacağız” dedi

İhtiyaç sahibine sıcak yemek

Ülkemizde her geçen gün ihtiyaç sahibi insanların sayısının çoğaldığını ifade eden Yaşar, “Sıcak Tebessüm Projesi ile bir aşevi kuracağız. Böylece belediyemiz bünyesinde yapılan sıcak yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Bir insanın bile evine aş olabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

Gençlere özel projeler

Geleceği gençlerin ve çocukların inşa edeceğini ifade eden Yaşar, “Bu güne kadar çocuk ve gençler için birçok proje ürettik. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için çok çalıştık. Yeni dönemde de gençlerimiz ve çocuklarımız için birçok projeye imza atacağız. 5 yeni etüd merkezi yapacağız. Batıkent bölgesine 24 saat açık nöbetçi kütüphane yapacağız. Bunun yanında çocukların ve gençlerin doğaya ve toprağa dokunabilmeleri için Doğada Eğitim ve Yaşam Merkezi, Ana Kucağı Eğitim Merkezi, oyun sokağı, Planetaryum ve Uzay Evi, e- dershane, e- spor, açık hava kütüphanelerini, 24 saat açık olacak Minik adımlar Misafirhane ve Bakımevi, 5 yeni kreş ve gündüz bakımevi projelerini hayata geçireceğiz. Böylece geleceğe umutla bakan nesiller Yenimahalle sınırları içerisinde yetişecek.”

Kadınları hayata dahil edeceğiz

Yaşar, ”Kadınlarımız bizim için önemli bir değerdir. Bunun için bir kadın kooperatifi kuracağız. Böylelikle kadınlarımızı ekonominin içine dahil edeceğiz. Kadınlarımız ürettikleri birçok ürünü bu kooperatif sayesinde pazarlayabilecek. Hem kendilerine hem de topluma katkı sağlayacak. Ayrıca bir de Organik Pazar kuracağız” dedi.

Yenimahalle´ye yeni meydan

Yenimahalle´nin Ankara´nın kültür ve sanat başkenti olduğunu ifade eden Yaşar, “Açtığımız kültür merkezleri, yaptığımız etkinliklerle bugüne kadar Yenimahalle Ankara´da parmakla gösterilen bir ilçe oldu. Yeni dönemde bu çıtayı daha fazla yükselteceğiz. Batıkent´e bir Cumhuriyet Meydanı ve konser alanı kazandıracağız. Bu alanda açık hava konserleri yapılacak. İnsanlar gönüllerince eğlenebilecek. Ayrıca tarihimizi yaşatmak için Atatürk ve Cumhuriyet Müzesi projesini yapıp Yenimahalle´ye kazandıracağız” diye konuştu.

Minik dostlara yeni yuva

Yenimahalle Belediyesi olarak sokak hayvanlarına sahip çıktıklarını belirten Yaşar, “Yenimahalle olarak hazırda 250 köpek kapasiteli bir barınağımız var. Yeni dönemde 750 hayvanlık bir barınak daha inşa edeceğiz. Burada sokak hayvanlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Sizin başınızı öne eğdirmedim

Salondakilerin alkışlarıyla konuşmasını tamamlayan Yaşar, “Bugüne kadar ne söz verdiysem tuttum. Banan güvenenlerin başını öne eğdirmedim. Bugünden sonrada bana güvenirseniz sizin hizmetkarınız olacağıma söz veriyorum” diye konuştu.

 



Ankara

29.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:30
  • ÖĞLE 12:58
  • İKİNDİ 16:30
  • AKŞAM 19:16
  • YATSI 20:36
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli
  • Pazar 23 ° / 10.3 ° Güneşli