YAŞAR; “ESNAF KAZANAMAZSA ÜLKE KAZANAMAZ”

YAŞAR; “ESNAF KAZANAMAZSA ÜLKE KAZANAMAZ”

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, GİMAT bölgesinde bulunan Ankara Otobüs ve Kamyon Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. Site içerisinde bulunan dükkanları tek tek dolaşarak, işçi ve dükkan sahipleriyle tokalaşan Yaşar “Esnaflıktan gelen bir ka

Esnaf Kazanamazsa Ülke Kazanamaz

Kanunun dışına çıkmadan, elimizden geldiğince esnaf ve sanayiciye destek olarak, ülkenin üretimine ve istihdamına destek olunduğunun altını çizen Yaşar “Yaşanılan ekonomik sıkıntının faturasını esnafa kesmek, ülkemizde zaten büyük sıkıntı yaratan işsizlik ve istihdam sorununu önlenemez hale getirir. Tarım, hayvancılık, sanayi gibi bütün alanlarda üretmeden, tüm ürünleri dışarıdan ithal ederek düzlüğe çıkamayız. Milyarlarca dış borcun olduğu bir süreçte üretmeden tüketmek, var olan durumun daha kötüye gitmesine sebep olacaktır. Göreve geldiğimiz günden beri Yenimahalle´de esnaflık yapan tüm sakinlerimize eğitici ve destekleyici bakış açısıyla hizmet sunduk. Esnaf para kazansın, esnaf ayakta kalsın diye onları destekleyici nitelikte uygulamalar geliştirdik. Biliyoruz ki esnafın ve sanayicinin kazandığı bir ekonomik ortamda ülke de kazanır. 10 yıldır Yenimahalle´de tüm mahallelere eşit hizmet götürerek, hiçbir ayrım yapmadan, vatandaşa fayda sağlayacak projeler ürettik” şeklinde konuştu.

Kutuplaştırıcı Dilden Uzak Durulmalıdır

Gimat gezisini bölgede et ve tavuk sektöründe faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek devam ettiren Başkan Yaşar, sektörde çalışan işçilerle öğlen yemeği yedi. Yemek sonrası kısa bir konuşma yapan Yaşar “Yaşanan ekonomik sıkıntıların sonlandırılması için gerekli olan tek şey huzur. Kavga ve ayrışmanın olduğu yerde faturayı esnaf, sanayici ve vatandaş ödüyor. Siyasetçilerin kullandığı dile dikkat etmesi gerekir. Vatandaşı birbirinden ayıracak, ötekileştirecek ve kutuplaştıracak bir dil, Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğine vurulacak en büyük darbedir. Koltuk sevdası ve para için bu kutuplaştırıcı dili kullananlardan ülkemizin bir an önce kurtulması gerekiyor. Bizim anlayışımız kardeşlik ve barış  anlayışıdır. Belediyeye siyaseti sokmadık. Belediyeler siyaset makamı değil hizmet makamıdır. İnsanların dinine, diline, mezhebine bakmadan, siyasi parti ayrımı yapmaksızın tüm ilçe sakinlerine eşit hizmet götürdük. Vatandaşımız yetki verirse, bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.



Ankara

23.04.2024

  • İMSAK 04:19
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 12:52
  • İKİNDİ 16:38
  • AKŞAM 19:42
  • YATSI 21:08
  • Salı 23.1 ° / 9.1 ° false
  • Çarşamba 26.6 ° / 13.5 ° false
  • Perşembe 26.4 ° / 14.5 ° Güneşli