Yaşar Neslihanoğlu'ndan AK Partili üyeye sert cevap

Yaşar Neslihanoğlu

'CHP belediyeciliği sabıkalı' diyen Ak Parti Meclis üyesine "Sabıka arıyorsan İstanbul’da, Ankara’da görev süreleri dolmadan istifa ettirilen belediyelerde arayacaksın." dedi.

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, 'CHP belediyeciliği sabıkalı' diyen Ak Parti Meclis üyesine "Sabıka arıyorsan İstanbul’da, Ankara’da görev süreleri dolmadan istifa ettirilen belediyelerde arayacaksın." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi’nde Ak Parti Çankaya Meclis üyesi Murat Akça’nın sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu tepki gösterdi.

" O dönemlerden akıllarda kalanlar birikmiş çöp dağları"

ABB Meclis toplantısında söz alan AK Parti Çankaya Belediye Meclis Üyesi Murat Akça yaptığı konuşmada CHP belediyeciliğini eleştirirken “94 senesinde içinde bulunduğumuz siyasi atmosfer bugüne benzer şekilde tekerrür etmişti. İstanbul başta olmak üzere yerel idarelerde bir değişim gerçekleşmişti. Hatırlanacağı üzere 89-94 yerel yönetimler sol anlayışın elindeydi. O dönemlerden akıllarda kalanlar birikmiş çöp dağları, ve bu çöp dağları yüzünden hayatını kaybedenler, akmayan sular, yarım saat kontak kapatarak beklediğimiz kilitlenmiş kavşaklardı. Sonrasında ise mensubu olduğumuz gelenek belediyeleri devralmış ve 25 yıl efsane icraatlara imza atmıştı. Ve bugün aziz milletimiz başta İstanbul ve Ankara olmak üzere CHP’li belediyelere bu sabıkasına rağmen, tekrar bir şans verdi. Biz demokrasiye yüzde yüz inanırız. Sandıktan çıkan sonuca boynumuz kıldan incedir.” Diye konuştu.

"Sabıka arıyorsan istifa ettirilen belediye başkanlarına bak"

Akça’nın  CHP’yi hedef almasına tepki gösteren ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu “Cumhuriyet Halk Partisi’ni ağzınıza alırken bir düşüneceksiniz” ifadelerini kullanırken, şunları söyledi;

Burada bizim içimizden bir arkadaşımız buraya çıktığında, AK Parti ve MHP ile ilgili ağzından kaçan sıkıntılı bir konu olduğunda Murat Bey orada kendini yırtıyor, ‘bu nasıl bir konuşma?’ diye. Aynı duyarlılığı bir önce biraz önce adaşınız Murat Bey’in konuşmasında da göstermenizi beklerdim. Ne demek, CHP demek sabıkalı demek? CHP hangi suçu işledi? Sabıka arıyorsan İstanbul’da, Ankara’da görev süreleri dolmadan istifa ettirilen belediyelerde arayacaksın. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’ni ağzınıza alırken bir düşüneceksiniz. Cumhuriyeti kuran bir parti CHP.  CHP olmasaydı hiçbirimiz burada değildik. Burada çıkıp bu tarz konuşmayı bile kendime yakıştıramıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi çöp demekmiş… Ya bu Maltepe, Şişli yıllardır hangi belediyelerle yönetiliyor? Yüzde 70-80 CHP’Li, geçmiş dönem AKP ile mi yönetiliyordu da çöp yığınına döndü. Neymiş Çankaya Belediyesi ortada… 2014 seçimlerindeki oylarına bakın Çankaya Belediyesinin, bir de 2019 yılındaki oylarına bakın ondan sonra karar verin. Hizmet olmasa vatandaş oy vermez ama hazmedeceğiz. Kaybetmeye alışacağız. Bu işler başladı artık bunu zorlamaya gerek yok.



Ankara

28.03.2024

  • İMSAK 05:07
  • GÜNEŞ 06:32
  • ÖĞLE 12:59
  • İKİNDİ 16:29
  • AKŞAM 19:15
  • YATSI 20:35
  • Perşembe 21.3 ° / 5 ° Güneşli
  • Cuma 17.9 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 20.2 ° / 8.3 ° Güneşli