Yatırımları Arttırarak Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Yatırımları Arttırarak Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

Yenimahalle Belediyesi’nin 2015 mali yılı bütçesi, geçen yıla oranla yüzde 13 artış göstererek 375 milyon 500 bin lira olarak belirlendi.

Yenimahalle Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında 2015 yılı mali yılı bütçesini görüşmek üzere toplandı. Başkan Yaşar, göreve geldiği günden bugüne belediye bütçesini halka en iyi hizmeti vermek için harcadığını kaydederek, “Disiplinli çalışma ve kaynakların doğru kullanılması sonucu Yenimahalle Belediyesi’nde bütçenin gerçekleşme oranı, göreve geldiğim günden bugüne yüzde 90’ın altına düşmemiştir. Bu hizmet döneminde de heyecanım çok büyük. Önümüzde büyük projeler var.  Yatırımları arttırarak hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Yenimahalle’de denk bütçe

 

Gelir ve giderleri hesap ederek her yıl olduğu gibi bu yıl da denk bir bütçe hazırladıklarını kaydeden Yaşar, “Bütçede önemli olan gelir ve giderin birbirine denk olması ve açık vermemesidir. 2015 yılı bütçesini de yine sağlam adımlarla hazırladık” ifadelerini kullandı.

  Şeffaf değilsiniz

 2015 mali yılı bütçe görüşmelerinde AK Parti grubu adına söz alan meclis üyesi K.Yasin Ülkü; 2014 mali yılı bütçesi ve önceki bütçelerde gerçekleştirme oranlarına dikkat çekerek 2014 bütçesi 330.000 TL olarak belirlenirken hizmet ve yatırımların homojen dağılmadığını, taşın altına elini koyanların kendileri olurken pankart ve afişlerde Fethi Yaşar’ı görmelerinin rencide edici olduğunu vurguladı. Ülkü, Çayyolu’nun ayrılmasının Yenimahalle için büyük bir kayıp olduğu konusunda rakamların aynı şeyi söylemediğini; 154 milyon olan rakamın 165 milyon TL’ye çıktığını sözlerine ekledi. Ülkü ayrıca Yenimahalle Sehit Ali’ye Fevziye’ye kadar büyür ve gelişirken, Yakacık, Karacakaya, Susuz`a doğru genişleme ve büyüme ile Şentepe, Demetevler ve Karşıyaka’da kentsel dönüşümleri ile bambaşka bir Yenimahalle oluşturulabileceğine değindi.

Yenimahalle’nin metropol ilçeler içerisinde konum olarak demografik yapı olarak farklı bir yere ve değere sahip oluşunun kıymetini bilinerek sanayicisiyle, esnafıyla yaşlı ve kimsesiz insanıyla gençleriyle kadınlarıyla hep birlikte yönetmek için talip olduklarını ve onların teveccühünü kazanarak seçildikleri görevlerin baki olmadığını 5 yılın göz açıp kapayıncaya kadar geçeceğini söyleyen Ülkü; seçim zamanı herkese şirin gözükmenin seçimden sonra adeta kabuğuna çekilmenin yönetim anlayışı olmadığını söyledi. Ülkü ‘Belediyemizin borç yükü altında ezilmesini, verdiğiniz vaatlerin uygulamaya koyacağınız projelerin takipçisi olacağımızı Ankara evi, konuk evi, pazar yeri gibi seçim zamanı natamam halde iken kestiğiniz kurdeleler, yarım kalan şantiyeler, belediyeye gelen müteahhitlerden alacaklı mağdur işçiler görmek istemiyoruz’ dedi.

Yapılan oylamada AK Parti Grubu gider kalemlerine ret, gelir kalemlerine evet diyerek oylandı.

          

                                                                                         

.

 

 

 



Ankara

26.04.2024

  • İMSAK 04:14
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 12:51
  • İKİNDİ 16:39
  • AKŞAM 19:45
  • YATSI 21:12
  • Cuma 23.5 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 25.1 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı